Ξανθιά μπύρα από περισσευούμενο ψωμί παρασκευάζει φούρναρης από την Καταλονία

Κοινοποίηση:

Μια ιδιαίτερη μπύρα παρασκευάζει ο φούρναρης David Garcia που δραστηριοποιείται επί οκτώ χρόνια στην περιοχή της Καταλονίας, αφού το βασικό συστατικό της είναι το ψωμί που περισσεύει από το κατάστημα του..

Με έδρα την Tona, στην περιφέρεια της Osona στην κεντρική Καταλονία ο Garcia ανέκαθεν είχε πάθος για την craft σκηνή, και αντιλήφθηκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το ψωμί που περισσεύει από τον φούρνο του για την παραγωγή μιας ξανθιάς μπύρας. Επί χρόνια ο Καταλανός έδινε το ψωμί που του περίσσευε σε αγρότες της περιοχής προκειμένου να μην σπαταλάει άδικα φαγητό, όμως αντιλήφθηκε ότι παράλληλα με την παροχή φαγητού στους συμπολίτες του θα μπορούσε να εξασκήσει και το πάθος του.

Όπως ο ίδιος δηλώνει στην πλατφόρμα του Catalan News, το εγχείρημα του το ξεκίνησε ήδη από το 2021 παράγοντας την δική του ξανθιά μπύρα που δεν είναι πικρή, και διακρίνεται από γεύση κρούστας ψωμιού και αρώματα ροδάκινου και ώριμων φρούτων. Συγκεκριμένα, η «La Panarra», όπως την ονομάζει ο Garcia αποτελείται από 36% ξηρό ψωμί και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ της τάξεως του 5,4%.

Η έμπνευση του Garcia δεν είναι, φυσικά, πρωτόγνωρη, αφού στο παρελθόν στο Ηνωμένο Βασίλειο και άλλοι παραγωγοί είχαν ασχοληθεί με την δημιουργία παρόμοιων προϊόντων. Ο Καταλανός τονίζει χαρακτηριστικά, ότι η ιδέα του ήρθε όταν αναρωτήθηκε γιατί να μην μπορεί να δημιουργήσει μπύρα από ψωμί, αφού είναι φτιαγμένο από σιτάρι. Φέτος έπειτα από χρόνια πειραματισμών κατόρθωσε να δημιουργήσει δύο παρτίδες της «La Panarra», με την πρώτη να αποτελείται από 300 και την δεύτερη από 400 μπουκάλια.

Παρά τις καλές κριτικές από όσους έχουν δοκιμάσει την ετικέτα του, πάντως, ο Garcia είναι ανένδοτος ότι δεν θα πρόκειται να αυξήσει την παραγωγή ψωμιού του, απλά και μόνο για να μπορέσει να παράξει περισσότερη μπύρα. 

Πληροφορίες από Catalan News

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Με ρυθμό ανάπτυξης 11,4% τρέχει η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale έως το 2025

Η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale αναμένεται να φτάσει τα 70,1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, με ρυθμό ανάπτυξης 11,4%, δείχνει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία η αύξηση του πληθυσμού, νέοι και τα social media τροφοδοτούν τη ζήτηση.  Η έκθεση της Allied Market Research αποτιμά το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς India Pale Ale  σε 32.905,6 εκατομμύρια δολάρια το 2018, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46,5% του μεριδίου.

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,