Χαμηλές θα είναι μάλλον οι αποδόσεις της μπύρας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού

Κοινοποίηση:

Θα περίμενε κανείς η κατανάλωση μπύρας στους επερχόμενους ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού να αυξηθεί όπως αυξήθηκε στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Euro. Η εταιρεία ερευνών Kantar κρίνει ότι αν οι τάσεις των προηγούμενων ετών συνεχιστούν και φέτος, τότε θα συμβεί το αντίθετο.

Το καλοκαίρι του 2023, οι πωλήσεις μπύρας είδαν πτώση 6,9% από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η μείωση αυτή παρατηρήθηκε σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες μπύρας, συμπεριλαμβανομένων των μη αλκοολούχων μπυρών (-12,2% σε όγκο πωλήσεων), των ξανθών μπυρών (-8,4%) και των μπυρών με φρούτα/αρωματισμένες μπύρες (-7%). Μόνο οι κεχριμπαρένιες μπίρες αντιστάθηκαν στην τάση, σημειώνοντας αύξηση 4,2% στις πωλήσεις όγκου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kantar.

Καλοκαιρινή κατανάλωση

Συνολικά, το 46% των περιπτώσεων αγοράς μπύρας στη Γαλλία πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τους καταναλωτές να επιδιώκουν τόσο τη «διασκέδαση» όσο και την «κατανάλωση με μέτρο», δήλωσε η Kantar – τάσεις που μπορεί κάποτε να θεωρούνταν αντιφατικές, αλλά τώρα λειτουργούν παράλληλα.

Εξετάζοντας τις τάσεις της καλοκαιρινής κατανάλωσης, χρησιμοποιώντας στοιχεία από το 2022, οι μπύρες σιταριού παρουσίασαν 98% αύξηση της κίνησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε σύγκριση με το χειμώνα, ενώ οι μπύρες με γεύση φρούτων (π.χ. Desperados, Cubanisto) παρουσίασαν 20% μεγαλύτερη κίνηση το καλοκαίρι από ό,τι το χειμώνα.

Ο τομέας της μη αλκοολούχου μπύρας παρουσιάζει επίσης έντονη καλοκαιρινή εποχικότητα. Οι μη αλκοολούχες αρωματισμένες μπύρες (π.χ. Tourtel Twist, Desperados Virgin) δημιούργησαν 130% περισσότερη κίνηση το καλοκαίρι σε σύγκριση με το χειμώνα.

Τα shandies είναι επίσης ιδιαίτερα εποχικά, με 168% μεγαλύτερη κίνηση το καλοκαίρι.

 Υπεύθυνη κατανάλωση

«Τα αποτελέσματα αυτά αναδεικνύουν την αυξανόμενη σημασία των αρωματισμένων και μη αλκοολούχων μπυρών, αντανακλώντας μια τάση προς μια πιο μετριοπαθή και συνειδητή κατανάλωση, διατηρώντας παράλληλα την απόλαυση των εορταστικών απεριτίφ», σημειώνει η Kantar.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες που διεξήγαγε η Kantar, ο καιρός παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο σε αυτές τις τάσεις κατανάλωσης.

Τα στοιχεία της Kantar δείχνουν ότι στις πιο δύσκολες σεζόν, η κατανάλωση μπύρας μειώνεται κατά τους δύο καλοκαιρινούς μήνες και παραμένει σταθερή καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πηγή: ESM

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Το πρώτο Alea Craft Beer Festival ζυμώνει συνεργασίες και καινοτομίες

Στη Μεταμόρφωση, στον προαύλιο χώρο του ζυθοποιείου της Alea Brewing Co. την περασμένη Κυριακή 30 Ιουνίου, πλήθος κόσμου έδωσε το παρόν στο πρώτο Alea Craft Beer Festival δοκιμάζοντας μπύρες από τα 12 προσκεκλημένα labels, και γνωρίζοντας τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτά, συνοδεία φρεσκοψημένης πίτσας της Puff Daddy Pizzeria, που σερβίρονταν κατευθείαν από τον φούρνο αλλά και των μοναδικών burger προβατίνας και χουνκιάρ της Street Habit.

Νηφάλιοι γίναµε… Sknipa

«Η µικροζυθοποίηση είναι ένα µαγείρεµα, που αποτυπώνει το µεράκι και τη δουλειά του µικροζυθοποιού. Είναι η συνταγή. Τα υλικά που θα χρησιµοποιήσεις, ο τρόπος που θα τα µαγειρέψεις και πώς θα αφήσεις τη µπύρα να ωριµάσει µέχρι να φτάσει στο µπουκάλι ή στο βαρελάκι».