Καινοτόμες μπύρες με μέλι με καταγωγή από την Εύβοια από την μικροζυθοποιία Septem

Κοινοποίηση:

Με έδρα το Ωρολόγιο Εύβοιας στις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας Septem από το 2009 παράγεται φρέσκια μπύρα με πάθος και μεράκι από τον χημικό-οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γιώργο Παναγιώτου.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από την λατινική απόδοση του αριθμού εφτά, που συμβολίζει την δημιουργία και που δείχνει την προσπάθεια της μικροζυθοποιίας από την Εύβοια να μην παραμείνει στάσιμη, αλλά να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την εγχώρια βιομηχανία μπύρας.

Πράγματι, ο πειραματισμός δεν αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα της Septem, όπως φαίνεται από διάφορες ετικέτες της, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η ετικέτα Honey Golden Ale μιας μπύρας που μεταξύ άλλων διαθέτει αρώματα και γεύση από μέλι ανθέων, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή, προσφέροντας έναν απρόσμενο, γλυκό και φρουτένιο συνδυασμό, και περιεκτικότητα ABV 6,5%.

Το παρελθόν του Σοφοκλή Παναγιώτου ως χημικός οινολόγος είναι φανερό και από ετικέτες όπως η Just Barley Wine, μια μπύρα με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ (10,9% ABV) που παράγεται έπειτα από μια διαδικασία αργής ωρίμανσης για 8 μήνες σε γαλλικά βαρέλια και που χαρακτηρίζεται από έντονα αρώματα μπισκότου, καραμέλας, γλυκού περγαμόντο σε ισορροπία με την βανίλια και αποξηραμένα φρούτα και που μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και έπειτα από παλαίωση 2-3 ετών στην φιάλη, θυμίζοντας, φυσικά, οίνο.

Πρόσφατα, η μικροζυθοποιία Septem ήταν μια από αυτές που ανοίξαν τις πύλες τους στο κοινό για χάρη της πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών, δείχνοντας πως παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο της ελληνικής ζυθοποιίας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Ελληνικό χρώμα στα βραβεία World Beer Awards 2024

Τριπλή διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό World Beer Awards, πέτυχε η Ελλάδα, με το ζυθοποιείο Ammousa από την Πάτρα να αποσπά το ασημένιο βραβείο για την ετικέτα της AMMOUSA English IPA & ginger, και την κορυφαία παραγωγό της Τήνου, ΝΗΣΟΣ, να κερδίζει χρυσή διάκριση για την ετικέτα «7 Μποφόρ» και ασημένια για την «Αποκάλυψη»

Με ρυθμό ανάπτυξης 11,4% τρέχει η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale έως το 2025

Η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale αναμένεται να φτάσει τα 70,1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, με ρυθμό ανάπτυξης 11,4%, δείχνει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία η αύξηση του πληθυσμού, νέοι και τα social media τροφοδοτούν τη ζήτηση.  Η έκθεση της Allied Market Research αποτιμά το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς India Pale Ale  σε 32.905,6 εκατομμύρια δολάρια το 2018, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46,5% του μεριδίου.