Δύο νέες μπύρες από κατάλοιπα ψωμιού λανσάρει η βρετανική αλυσίδα supermarket Aldi

Κοινοποίηση:

Δύο νέες μπύρες από κατάλοιπα ψωμιού λανσάρει η βρετανική αλυσίδα supermarket Aldi, σε μια απόπειρα να μειώσει την σπατάλη φαγητού που συνδέεται με την δραστηριότητα της, και οι οποίες θα προστεθούν στην γκάμα προϊόντων της επωνυμίας The Hop Foundry που της ανήκει.

Οι δύο νέες ετικέτες παράγονται σε συνεργασία με τις ζυθοποιίες Freedom Brewery, με την οποία λανσάρει την ετικέτα «Misfits Summer Fruits» με κατάλοιπα φρούτων όπως ράσμπερι, και την Toast Brewing, η οποία ανέλαβε την παρασκευή της «Another Round Session IPA», αξιοποιώντας περισσευούμενες φέτες ψωμιού από την επωνυμία της Aldi, Tiger.

Όπως αναφέρει η Aldi, μέσω αυτής της κίνησης η βρετανική αλυσίδα θα αξιοποιήσει για την παραγωγή μπύρας περίπου τέσσερις χιλιάδες φέτες ψωμιού και περίπου έναν τόνο φρούτων, που ειδάλλως θα κατέληγαν στα σκουπίδια.

Η γενική διευθύντρια του τμήματος αγορών της Aldi UK, Julie Ashfield, δήλωσε ότι η εταιρεία αναζητά διαρκώς τρόπους να βελτιώσει την βιωσιμότητα της, υποστηρίζοντας ότι η συνεργασία με τις Toast Brewing και Freedom Brewery θα συμβάλλει όχι μόνο στην μείωση της σπατάλης φαγητού, αλλά και στην υποστήριξη των Βρετανών προμηθευτών προσφέροντας στους πελάτες της καινοτόμα βιώσιμα προϊόντα. Τέλος, ανέφερε ότι οι μπύρες αυτές αποτελούν το τέλειο παράδειγμα για το πως μέσω της συνεργασίας μπορούν να παραχθούν μπύρες εξαιρετικής ποιότητας, με χαμηλότερο περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Με πληροφορίες από foodbev.com

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Σημαντική δωρεά εξοπλισμού της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Σε μια σημαντική δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, προχώρησε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική ευθύνη

Αναβάθμιση μέσω επενδύσεων για την Corfu Beer

Aπό τη Δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), με επενδυτικό σχέδιο συνολικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ  χρηματοδοτήθηκε η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία «Corfu Beer».