Μια New Zealand Sour IPA ετικέτα αποτελεί τη νέα συνταγή της μικροζυθοποιίας Paragon

Κοινοποίηση:

Η New Zealand Sour IPA «New Munster» αποτελεί τη νέα συνταγή της μικροζυθοποιίας με έδρα την Ηλιούπολη, Paragon Brewery.

Πρόκειται για μια ετικέτα με περιεκτικότητα αλκοόλ 5,3% και πικράδα 50 ΙΒU, που ζυμώνεται με υβριδική μαγιά Philly sour από την Lallemand Brewing και λυκίσκους Nelson Sauvin και Nectaron από την NZ Hops LTD, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα φρουτώδη με ισορροπημένη πικράδα και ξινάδα.

Το όνομα της οφείλεται στην αρχαία ευρωπαϊκή ονομασία του Νοτίου Νησιού της Νέας Ζηλανδίας, New Munster. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ονομασία αυτή δόθηκε από τον κυβερνήτη της Νέας Ζηλανδίας, Λοχαγό Γούιλιαμ Χόμπσον, ως φόρος τιμής στην ιρλανδική επαρχία Μάνστερ, όπου γεννήθηκε.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η κρίση του ζύθου στη Γερμανία οδήγησε σε κλείσιμο την ιστορική Lang-Bräu

Η ιστορική ζυθοποιία Lang-Bräu στη βόρεια Βαυαρία της Γερμανίας κλείνει τις πόρτες της μετά από 172 χρόνια λειτουργίας. Η οικογενειακή ζυθοποιία, που βρίσκεται λιγότερο από μισή ώρα από τα πρώην σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας, επέζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Τώρα, αντιμετωπίζει το κλείσιμο λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων και των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών των νεότερων γενεών.

Από τον τόπο της και για τον τόπο της παράγεται η πρώτη ευρυτανική μπύρα Carpinus

Η craft σκηνή βρίσκεται σε περίοδο άνθισης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, µε πολλές µικροζυθοποιίες να δηµιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτές  ανήκει και η Carpinus, µια µικρή µονάδα παραγωγής ζύθου,  που έχει ως στόχο να αναδείξει τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της Ευρυτανίας και που συµµετέχει σταθερά σε όλες τις διοργανώσεις του χώρου.

Προτεινόμενα