Kalamata Lager, μία μπύρα με όνομα-φόρο τιμής στον τόπο παραγωγής και προέλευσής της

Κοινοποίηση:

Μία χειροποίητη, αφιλτράριστη και µη παστεριωµένη Lager χρυσαφένιου χρώµατος όπου ο βυνώδης χαρακτήρας και τα αρώµατα ψωµιού συνυπάρχουν αρµονικά µε την ήπια πικράδα και τα διακριτικά γήινα αρώµατα λουλουδιών και βοτάνων είναι η Kalamata Lager της Kalamata’s Beer Company.

Οι δηµιουργοί της, τα αδέλφια Πάνος και Φαίδων Θεοφιλάκος, και ο Ζήσης Καλλιµάνης, αφού µυήθηκαν εκτενώς στα µυστικά και την αλχηµεία του ζύθου, µε πειραµατισµούς και διάφορες συνταγές, κατέληξαν στην πρώτη τους ετικέτα, τη «Sura», µια Βlonde Αle 330 ml, φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, µε ανοιχτό χρυσό χρώµα. Μέχρι το 2022, λειτουργούσαν ως gypsy brewery ενώ πλέον η παραγωγή γίνεται από τη δική τους µικροζυθοποιία, στην Καλαµάτα, µε την Kalamata Lager µε alc 4,6%, τη δεύτερη πρότασή τους από το 2022, να  κερδίζει ολοένα και περισσότερο τους ουρανίσκους. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο ζυθοποιείο, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, γίνονται πολλά events, γευσιγνωσίες και ξεναγήσεις για τους φίλους της µπύρας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 16 του Beer & Brunch

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Στα 446 κιλά με 10% πρωτεΐνη οι μέσες αποδόσεις στο κριθάρι της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε

Ποιοτικά άριστο και με καλές αποδόσεις -παρά την παρατεταμένη ανομβρία- είναι φέτος το βυνοποιήσιμο κριθάρι που παρέλαβε συμβολαιακά η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., με τον απολογισμό της εταιρείας να κάνει λόγο για εξαιρετική πρώτη ύλη παρά την δύσκολη καλλιεργητική περίοδο (2023/24) .