Οι κορυφαίες ελληνικές μικροζυθοποιίες στο Peloponnese Beer Festival

Κοινοποίηση:

Τo Peloponnese Beer Festival – Καλαμάτα, ένα τριήμερο, γεμάτο ελληνική φρέσκια μπύρα, πρωτότυπες γευστικές επιλογές, live μουσική και θετική ενέργεια, περιμένει να σας υποδεχθεί στις 2-3-4 Αυγούστου 2024 στη Πάρκο Δυτικής Παραλίας! Δεκαεννέα ελληνικές ζυθοποιίες  θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του Festival περισσότερες από 250 ετικέτες χειροποίητης μπύρας, συνοδεία κορυφαίων καλλιτεχνών όπως οι KOZA MOSTRA, η Πέννυ Μπαλτατζή και οι LOCOMONDO. Ζήστε την μοναδική εμπειρία του 4th Peloponnese Beer Festival που συνδιοργανώνουν οι «Πολιτιστικές Εμπειρίες» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η εκδήλωση για τους λάτρεις του εκλεκτού ελληνικού ζύθου τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της ΦΑΡΙΣ, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Μικροζυθοποιών Ελλάδας

Η Dream Team της ελληνικής ζυθοποιίας θα βρίσκεται και φέτος στο 4th Peloponnese Beer Festival, στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλοφοριακής Αγωγής). Ένα τριήμερο, γεμάτο ελληνική φρέσκια μπύρα, πρωτότυπες γευστικές επιλογές, live μουσική και θετική ενέργεια.

Οι κορυφαίες ελληνικές μικροζυθοποιίες, με τις αγαπημένες σας γεύσεις και νέες προτάσεις, σας περιμένουν στα φιλόξενα σταντ τους. Οι επιλογές είναι πολλές και εκλεκτές:

Azatis Brewery – Χανιά • Ζυθοποιία Αναστασίου– Χαλάνδρι  Carpinus Brewery – Καρπενήσι  Iama Brewery – Πλαταιές Ικαριακή Ζυθοποιία – Ικαρία Kalamata’s co Brewery – Καλαμάτα Kykao Brewery – Πάτρα Ζυθοποιία Πηνειού  – Λάρισα Nema Μεσσηνιακή Ζυθοποιία – Μεσσηνιακή Μάνη Ora Πατραϊκή Ζυθοποιία – Πάτρα • Paragon Brewery – Ηλιούπολη Νέδα Μεσσηνιακή Ζυθοποιία • Notos Brewery – Ηράκλειο Septem Brewery – Χαλκίδα Sknipa Brewery – Θεσσαλονίκη Toul’s Brewery Αχαϊκή Ζυθοποιία – Πάτρα Βεργίνα Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης – Κομοτηνή Χάος Brews – Χανιά Ζέος Ζυθοποιία Αργολίδας – Άργος.

To μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα, Peloponnese Beer Festival – Καλαμάτα, προβάλλει αποκλειστικά  Έλληνες παραγωγούς craft μπύρας από κάθε γωνιά της χώρας. Επιχειρήσεις με όραμα και μεράκι που θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του Festival περισσότερες από 250 ετικέτες χειροποίητης μπύρας. Βρείτε και εσείς ποια σας γεύση σας ταιριάζει, συνοδεία απολαυστικού street food με meat και  vegan προτάσεις. Κάνετε τώρα την κράτηση του εισιτηρίου σας στο more.com και λάβετε μέρος στο πιο διασκεδαστικό event του καλοκαιριού.

Παράλληλες Συναυλίες

Παρασκευή 2 Αυγούστου: Festival μπύρας χωρίς καλή μουσική και θετική ενέργεια δε γίνεται. Έτσι λοιπόν το 4th Peloponnese Beer Festival Οnly Craft ξεκινά τα live του με τους  KOZA MOSTRA, το πιο σημαντικό και αντιπροσωπευτικό ethnic-rock συγκρότημα που επιστρέφει στην Καλαμάτα για να σας ξεσηκώσει επί σκηνής. Open Act οι Καλαματιανοί: Cover Bus. Προπώληση: 8 € – Πόρτα: 10 €.

Σάββατο 3 Αυγούστου: Η Πέννυ Μπαλτατζή, το κορίτσι με τη βελούδινη φωνή, που άνοιξε τους δρόμους του swing σε όλη τη χώρα, μέσα από ένα εξωτικό χαρμάνι ήχων, ρυθμών και χρωμάτων, υπόσχεται να σας κάνει να χαμογελάσετε, να χορέψετε και να ονειρευτείτε. Κλείστε το εισιτήριό σας για να ζήσετε στο πλαίσιο του 4th Peloponnese Beer Festival μία live μουσική εμπειρία υψηλής αισθητικής. Open Act οι Καλαματιανοί:  Fer Forge. Προπώληση: 8 € – Πόρτα: 10 €.

Kυριακή 4 Αυγούστου: Το Festival ολοκληρώνεται με τους αγαπημένους LOCOMONDO,  ένα από τα πιο αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα που θα σας ξεσηκώσει με τη μουσική τους που είναι μία μίξη από Reggae, Ska και Latin ρυθμούς, που συνδυάζονται κυρίως με ελληνικό στίχο. Η ζωή θέλει λίγη τρέλα και εσείς θα είστε εκεί. (Το όνομα του συγκροτήματος θα πει «τρελός κόσμος» (loco= τρελός στα ισπανικά, mondo= κόσμος στα ιταλικά). Open Act οι Καλαματιανοί: Λυμένοι Ζυγοί.  Προπώληση – Πόρτα: 14 € – Εισιτήριο τριημέρου: 25 €.

Είστε έτοιμοι λοιπόν για μια αξέχαστη εμπειρία; Είστε έτοιμοι να συνδυάσετε φρέσκια χειροποίητη μπύρα, απολαυστικό street food, ήλιο και θάλασσα; Για όλους τους ζυθόφιλους το 4th Peloponnese Beer Festival  είναι ο αληθινός προορισμός!

To 4th Peloponnese Beer Festival που διοργανώνουν οι «Πολιτιστικές Εμπειρίες» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, της ΦΑΡΙΣ, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Συνδέσμου Ανεξάρτητων Μικροζυθοποιών Ελλάδας.

Χώρος Διεξαγωγής 4th Peloponnese Beer Festival: Πάρκο Δυτικής Παραλίας -Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Προπώληση: Εισιτηρίων: more.com και σε επιλεγμένα σημεία στην Καλαμάτα. Είσοδος για παιδιά έως 14 ετών (συνοδεία γονέων ) Δωρεάν. Είσοδος σε άτομα με κινητικά προβλήματα Δωρεάν

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά το για το κριθάρι ανακοίνωσε η ΒΕΡΓΙΝΑ

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού της μπύρας Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε μη αλκοολούχες και παραδοσιακές ετικέτες για να κερδίσουν τους καταναλωτές

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Την ένωση της ιστορίας με το παρόν επιδιώκει η Ημέρα Διατήρησης της Καπνιστής Μπύρας

Την διάσωση της καπνιστής μπύρας επιχειρεί η εταιρεία Schlenkerla, καθιερώνοντας την 23η Ιουλίου, ως Ημέρα Διατήρησης της Καπνιστής Μπύρας. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί την ημέρα που κατασκευάστηκε η πρώτη μηχανή ξήρανσης βύνης χωρίς καπνό, η οποία κατέστησε την καπνιστή μπύρα (Rauchbier) είδος προς εξαφάνιση.