Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Κοινοποίηση:

του Ηλία Ανδρεάκη

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης.

Έρευνα αγοράς της Allied Market Research, (Μη αλκοολούχα αγορά μπύρας-Παγκόσμια Ανάλυση Ευκαιριών και Πρόβλεψη Βιομηχανίας 2014-2034») αναδεικνύει πως η αγορά για την μη-αλκοολούχα μπύρα οφείλει την ανάπτυξη της στην τάση για πιο υγιεινή ζωή, στα καινοτόμα προϊόντα και στην αυξανόμενη αποδοχή των καταναλωτών. Όπως αναφέρει η έρευνα, η στροφή προς μια βελτιωμένη υγεία και προς την μεγαλύτερη υπευθυνότητα ως προς την κατάποση αλκοόλ είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για την επέκταση της στην αγορά.

Ακόμα, η έρευνα υπογραμμίζει την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αποφεύγουν την κατανάλωση του αλκοόλ και στρέφονται σε επιλογές με λιγότερα ζάχαρα, με τις μπύρες χωρίς αλκοόλ να τους δίνουν την ιδανική επιλογή λόγω των θετικών τους επιδράσεων στην καρδιακή λειτουργία και στην ποικιλία του εντερικού μικροβιώματος.

Πέραν της τάσης για ένα πιο υγιεινό lifestyle, όμως, παρατηρείται η αύξηση του ενδιαφέροντος για μηαλκοολούχες επιλογές στην Αυστραλία και στην Λατινική Αμερική, όπου οι διαδικτυακές πωλήσεις τους έχουν αποκτήσει σημαντική δυναμική, και οι αναβαθμισμένες τεχνολογίες που έχουν συμβάλλει στην καθιέρωση τους στην αγορά.

Η παγκόσμια αγορά για τις μη-αλκοολούχες μπύρες ενισχύθηκε και από την παραγωγή πολλών νέων προϊόντων με τους παραγωγούς να επιχειρούν το παγκόσμιο αποτύπωματα τους, έχοντας ως βασική ανησυχία την προσκόλληση των καταναλωτών σε συγκεκριμένα brands.

Όσον αφορά τους ζυθοποιούς, τα δεδομένα της έρευνας δείχνουν πως πολλές εταιρείες ποντάρουν στην ανάμειξη φρούτων και μη-αλκοολούχων μπυρών, ενώ πολλοί ζυθοποιοί άρχισαν να εισέρχονται στην κατηγορία μέσω συνεργασιών και συγχωνεύσεων των επιχειρήσεων τους.

Η έρευνα τονίζει πάντως πως η κατηγορία ακόμα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες, όπως η απώλεια της γεύσης κατά την αφαίρεση του αλκοόλ, τα υψηλά κόστη παραγωγής και την αντίληψη πως αποτελούν μια λιγότερα σοφή επιλογή από τις αντίστοιχες αλκοολούχες μπύρες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Βεργίνα συγκέντρωσε τα βλέμματα στο World of Beer Festival

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με πρωταγωνιστή τη Βεργίνα ήταν μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο World of Beer Festival που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη το τριήμερο 9-11 Μαΐου. Το περίπτερο της εταιρείας μαγνήτισε τα βλέμματα και απέδειξε πως αποτελεί μια από τις πρωτοπόρους δυνάμεις της εγχώριας βιομηχανίας ζύθου.

Διατηρεί τα σκήπτρα της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Corona

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Corona αναδεικνύεται η πιο πολύτιμη επωνυμία μπύρας παγκοσμίως σύμφωνα με την έκθεση BrandZ Global 2025 της ερευνητικής εταιρείας Kantar. Για το επίτευγμα αυτό σημαντική είναι η συμβολή της μη αλκοολούχας Corona Cero.

Προτεινόμενα

Mε επένδυση 2,4 εκατ. αλλάζει πίστα η μικροζυθοποιία Valia Calda

Έτοιµη να βάλει τις βάσεις, που θα της επιτρέψουν να αλλάξει… πίστα και να εξελιχθεί σε έναν ουσιαστικό «παίκτη» στην εγχώρια αγορά της craft µπύρας, µε βλέψεις και για παρουσία στο εξωτερικό, εµφανίζεται η µικροζυθοποιία Ιωαννίνων «Valia Calda». Καταλύτη για τη µετεξέλιξη της ηπειρώτικης µικροζυθοποίας, που µέχρι και σήµερα ακολουθεί πορεία ζυθοποιού… νοµά, αξιοποιώντας, για την παραγωγή της µπύρας της, τις εγκαταστάσεις τρίτου, αναµένεται ότι θα αποτελέσει η απόκτηση ιδιόκτητου µικροζυθοποιείου.