Γέννημα ελληνοτουρκικής συνεργασίας η νέα ετικέτα της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ

Κοινοποίηση:

Την πρώτη ελληνοτουρκική craft μπύρα «Zula» έφερε η συνεργασία της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ από την Πάτρα και της 3 Kafadar.

Πρόκειται για μια πικρή μπύρα περιεκτικότητας 6,4%, που επιχειρεί να συνδυάσει τον γαστρονομικό πολιτισμό της Ελλάδας με αυτόν της Τουρκίας. Με αφορμή την συνεργασία της με την 3 Kafadar, η ΚΥΚΑΟ ανέφερε πως δεν πρόκειται απλά για μια μπύρα που δημιουργήθηκε από τις 2 εταιρείες, αλλά ένα μανιφέστο και μια αντίδραση που «αψηφά» το status quo και ξεκινά την «επανάσταση» των craft μπυρών.

Εξορμόμενη από το χωριό Πλατάνι, πολύ κοντά στην Πάτρα στόχος της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ είναι η δημιουργία ποιοτικών craft μπυρών και η επίτευξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από την ισότητα, τον σεβασμό και την προστασία της φύσης.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τα αρχαία και το ρήμα «κυκάω», που σημαίνει το ανακάτεμα διαφορετικών συστατικών και αυτό είναι που σε μεγάλο βαθμό επιχειρεί η ζυθοποιία εκ καταβολής της ίδρυσης της από το 2017, δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς για την επίτευξη μοναδικών γεύσεων.

Τα τελευταία χρόνια η νανοζυθοποιία από την Πάτρα αποτελεί μια σταθερή παρουσία σε αρκετά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ζύθου τόσο στην εγχώρια σκηνή, όσο και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη την συμμετοχή της στο Athens Beer Weekend στην αγορά της Κυψέλης, ενώ οι ετικέτες της ταξίδεψαν και στην Ολλανδία για το φεστιβάλ Helders Bier Festival 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Σεπτεμβρίου.

Στην κατοχή της η ΚΥΚΑΟ διαθέτει και ένα taproom, που αποτελεί την πηγή έμπνευσης και δημιουργίας της εταιρείας, αφού εκεί πραγματοποιούνται οι δοκιμές των προϊόντων πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα» που θα ανεβάσει ακόμα παραπάνω το επίπεδο της ελληνικής βιομηχανίας μπυρών.

Με αφορμή την συνεργασία της με την 3 Kafadar η ΚΥΚΑΟ ανέφερε πως δεν πρόκειται απλά για μια μπύρα που δημιουργήθηκε από τις 2 εταιρείες, αλλά ένα μανιφέστο και μια αντίδραση που «αψηφά» το status quo και ξεκινά την «επανάσταση» των craft μπυρών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Heineken άνοιξε νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στη Βραζιλία

Η Heineken άνοιξε ένα νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην περιοχή Minas Gerais στη Βραζιλία. Το ζυθοποιείο του Ολλανδικού κολοσσού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις του στην περιοχή, καθώς η εταιρεία στοχεύει στο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο αντίκτυπο της.

Άρχισε η νέα εσοδεία βυνοποιήσιμου κριθαριού από τη «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε την έναρξη της νέας εσοδείας βυνοποιήσιμου κριθαριού της για την περίοδο 2025-26 στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που εφαρμόζει σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από τον Έβρο μέχρι την Χαλκιδική και τη Λήμνο.

Heineken και Formula 1 επεκτείνουν την πολυετή συνεργασία τους

Formula 1 και Heineken δώσανε τα χέρια για επέκταση της σχεδόν δεκαετούς συνεργασίας τους με μια νέα πολυετή συμφωνία, η οποία θα δει τις ετικέτες του ολλανδικού κολοσσού να συντροφεύουν τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα

Η Heineken άνοιξε νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στη Βραζιλία

Η Heineken άνοιξε ένα νέο ζυθοποιείο αξίας πάνω από 400 εκατ. ευρώ στην περιοχή Minas Gerais στη Βραζιλία. Το ζυθοποιείο του Ολλανδικού κολοσσού αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις του στην περιοχή, καθώς η εταιρεία στοχεύει στο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο αντίκτυπο της.

Άνοιξε τις πόρτες της στη Ριτσώνα σε 300 λάτρεις της μπύρας η Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Περισσότεροι από 300 επισκέπτες και λάτρεις της μπύρας συγκέντρωσε μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Ριτσώνα Ευβοίας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια των φετινών «Ανοιχτών Ζυθοποιείων».

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)