Γέννημα ελληνοτουρκικής συνεργασίας η νέα ετικέτα της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ

Κοινοποίηση:

Την πρώτη ελληνοτουρκική craft μπύρα «Zula» έφερε η συνεργασία της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ από την Πάτρα και της 3 Kafadar.

Πρόκειται για μια πικρή μπύρα περιεκτικότητας 6,4%, που επιχειρεί να συνδυάσει τον γαστρονομικό πολιτισμό της Ελλάδας με αυτόν της Τουρκίας. Με αφορμή την συνεργασία της με την 3 Kafadar, η ΚΥΚΑΟ ανέφερε πως δεν πρόκειται απλά για μια μπύρα που δημιουργήθηκε από τις 2 εταιρείες, αλλά ένα μανιφέστο και μια αντίδραση που «αψηφά» το status quo και ξεκινά την «επανάσταση» των craft μπυρών.

Εξορμόμενη από το χωριό Πλατάνι, πολύ κοντά στην Πάτρα στόχος της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ είναι η δημιουργία ποιοτικών craft μπυρών και η επίτευξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από την ισότητα, τον σεβασμό και την προστασία της φύσης.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τα αρχαία και το ρήμα «κυκάω», που σημαίνει το ανακάτεμα διαφορετικών συστατικών και αυτό είναι που σε μεγάλο βαθμό επιχειρεί η ζυθοποιία εκ καταβολής της ίδρυσης της από το 2017, δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς για την επίτευξη μοναδικών γεύσεων.

Τα τελευταία χρόνια η νανοζυθοποιία από την Πάτρα αποτελεί μια σταθερή παρουσία σε αρκετά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ζύθου τόσο στην εγχώρια σκηνή, όσο και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη την συμμετοχή της στο Athens Beer Weekend στην αγορά της Κυψέλης, ενώ οι ετικέτες της ταξίδεψαν και στην Ολλανδία για το φεστιβάλ Helders Bier Festival 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Σεπτεμβρίου.

Στην κατοχή της η ΚΥΚΑΟ διαθέτει και ένα taproom, που αποτελεί την πηγή έμπνευσης και δημιουργίας της εταιρείας, αφού εκεί πραγματοποιούνται οι δοκιμές των προϊόντων πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα» που θα ανεβάσει ακόμα παραπάνω το επίπεδο της ελληνικής βιομηχανίας μπυρών.

Με αφορμή την συνεργασία της με την 3 Kafadar η ΚΥΚΑΟ ανέφερε πως δεν πρόκειται απλά για μια μπύρα που δημιουργήθηκε από τις 2 εταιρείες, αλλά ένα μανιφέστο και μια αντίδραση που «αψηφά» το status quo και ξεκινά την «επανάσταση» των craft μπυρών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά το για το κριθάρι ανακοίνωσε η ΒΕΡΓΙΝΑ

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού της μπύρας Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Προτεινόμενα

Η μπίρα Fischer έδωσε φωνή στο κοινό του 27ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 Η Fischer, η μπίρα που συνοδεύει τις πιο αυθεντικές κινηματογραφικές εμπειρίες, έδωσε δυναμικά το «παρών» στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 16 Μαρτίου2025. Για ακόμη μία χρονιά, η Fischer στήριξε τον θεσμό, αναδεικνύοντας τα αγαπημένα ντοκιμαντέρ των θεατών μέσω των Βραβείων Κοινού Fischer.

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)