Σε δημιουργικό κλίμα η νομαδική μικροζυθοποιία Seven Island μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:

Σε δημιουργικό κλίμα βρίσκεται η νομαδική μικροζυθοποιία από την Κέρκυρα, Seven Island Brewery, απευθείας μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, από την οποία αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες με την συμμετοχή της σε πλήθος εκδηλώσεων, και που αναμένεται να γεννήσει νέες ετικέτες σε συνεργασία με παραγωγούς από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μέχρι, όμως, να εμφανιστούν οι καρποί της παρουσίας της Seven Island στην Αμερική, η μικροζυθοποιία δεν μένει στάσιμη, αλλά συνεχίζει να βαδίζει στα δημιουργικά μονοπάτια που την χαρακτηρίζουν. Το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου η νομαδική ζυθοποιία παρευρέθηκε στο φεστιβάλ «Putja Paroda» στο Βίλνιους της Λιθουανίας, προσθέτοντας στην φαρέτρα της ακόμα μια παρουσία σε διεθνείς εκδηλώσεις και αποδεικνύοντας πως αποτελεί μια διόλου ευκαταφρόνητη δύναμη στην εγχώρια craft σκηνή και όχι μόνο.

Τις δημιουργικές διαθέσεις της ζυθοποιίας αποδεικνύει και η συνεργασία της με την βασκική παραγωγό μπύρας Basqueland Brewing, για την παραγωγή της ετικέτας «La Isla Bonita Triple IPA», μιας αρκετά δυνατής μπύρας με περιεκτικότητα 10% ABV και λυκίσκους el dorado, nelson cgx και motueka cgx. Η νέα διεθνών προδιαγραφών συνεργασία της μικροζυθοποιίας χαρακτηρίζεται από τα έντονα αρώματα φρούτων (ώριμου μάνγκο, σταφυλιών, ανανά) που σε συνδυασμό με τις νότες πεύκου και πικράδας συνθέτουν μια μπύρα με ισορροπημένο σώμα, πλούσιο σώμα και σύνθετο γευστικό προφίλ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Το Athens Beer Weekend απογειώνει την ελληνική μικροζυθοποιεία στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής μικροζυθοποιείας θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης το φετινό Athens Beer Weekend στις 14-15 Σεπτεμβρίου. Ενδεικτικά στον χώρο θα βρίσκονται

Το βράσιµο δεν σταµατά στο Χαλάνδρι με τις κατάλληλες συνταγές ανά εποχή

Περήφανος που συµµετείχε στην «επανάσταση της µπύρας» στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε την πενταετία 2010-2015, ανοίγοντας το πρώτο µαγαζί µε πώληση µπύρας craft, δηλώνει ο Φώτης Αναστασίου, ιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Αναστασίου και εκ των ιδρυτών της δηµοφιλούς Local Pub των βορείων προαστείων της Αθήνας.

Επιστρέφει στον «θρόνο» της η Corona Extra

Μετά από έναν χρόνο απουσίας, η Corona Extra απέκτησε ξανά τον τίτλο του πολυτιμότερου brand στον χώρο της μπύρας, που της είχε «κλέψει» η Heineken για το 2023, σημειώνοντας μια εντυπωσιακή άνοδο της εμπορικής της αξίας κατά 40% και 10,4 δισεκατομμύρια δολάρια,γεγονός που την καθιστά την πιο γρήγορα ανερχόμενη εταιρεία μπύρας παγκοσμίως, όπως υποστηρίζει η ερευνητική εταιρεία Brand Finance.

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω