Σε δημιουργικό κλίμα η νομαδική μικροζυθοποιία Seven Island μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:

Σε δημιουργικό κλίμα βρίσκεται η νομαδική μικροζυθοποιία από την Κέρκυρα, Seven Island Brewery, απευθείας μετά την επιστροφή της από τις ΗΠΑ, από την οποία αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες με την συμμετοχή της σε πλήθος εκδηλώσεων, και που αναμένεται να γεννήσει νέες ετικέτες σε συνεργασία με παραγωγούς από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μέχρι, όμως, να εμφανιστούν οι καρποί της παρουσίας της Seven Island στην Αμερική, η μικροζυθοποιία δεν μένει στάσιμη, αλλά συνεχίζει να βαδίζει στα δημιουργικά μονοπάτια που την χαρακτηρίζουν. Το Σαββατοκύριακο 20-21 Σεπτεμβρίου η νομαδική ζυθοποιία παρευρέθηκε στο φεστιβάλ «Putja Paroda» στο Βίλνιους της Λιθουανίας, προσθέτοντας στην φαρέτρα της ακόμα μια παρουσία σε διεθνείς εκδηλώσεις και αποδεικνύοντας πως αποτελεί μια διόλου ευκαταφρόνητη δύναμη στην εγχώρια craft σκηνή και όχι μόνο.

Τις δημιουργικές διαθέσεις της ζυθοποιίας αποδεικνύει και η συνεργασία της με την βασκική παραγωγό μπύρας Basqueland Brewing, για την παραγωγή της ετικέτας «La Isla Bonita Triple IPA», μιας αρκετά δυνατής μπύρας με περιεκτικότητα 10% ABV και λυκίσκους el dorado, nelson cgx και motueka cgx. Η νέα διεθνών προδιαγραφών συνεργασία της μικροζυθοποιίας χαρακτηρίζεται από τα έντονα αρώματα φρούτων (ώριμου μάνγκο, σταφυλιών, ανανά) που σε συνδυασμό με τις νότες πεύκου και πικράδας συνθέτουν μια μπύρα με ισορροπημένο σώμα, πλούσιο σώμα και σύνθετο γευστικό προφίλ.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά το για το κριθάρι ανακοίνωσε η ΒΕΡΓΙΝΑ

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού της μπύρας Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Προτεινόμενα

Νέα τριλογία ετικετών Wild Ale αποκάλυψε η μικροζυθοποιία Seven Island Brewery

Πέντε χρόνια μετά από την πρώτη της Wild Ale η μικροζυθοποιία Seven Island ανακοίνωσε την νέα της τριλογία «The Forbidden Eden». Η πρώτη ετικέτα της τριλογίας είναι μια μπύρα που ωριμάζει επί 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και διακρίνεται από αρώματα και γεύση αγριοκέρασου και βατόμουρου, τα οποία δίνουν στην ετικέτα το χαρακτηριστικό της ρουμπινί χρώμα. Η δυνατή ετικέτα έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 7,5%.

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω