Καινοτόμες μπύρες με καταγωγή την Εύβοια από την μικροζυθοποιία Septem

Κοινοποίηση:

Με έδρα το Ωρολόγιο Εύβοιας στις εγκαταστάσεις της μικροζυθοποιίας Septem από το 2009 παράγεται φρέσκια μπύρα με πάθος και μεράκι από τον χημικό-οινολόγο Σοφοκλή Παναγιώτου και τον οικονομολόγο Γιώργο Παναγιώτου.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από την λατινική απόδοση του αριθμού εφτά, που συμβολίζει την δημιουργία και που δείχνει την προσπάθεια της μικροζυθοποιίας από την Εύβοια να μην παραμείνει στάσιμη, αλλά να αποτελέσει κινητήρια δύναμη για την εγχώρια βιομηχανία μπύρας.

Πράγματι, ο πειραματισμός δεν αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα της Septem, όπως φαίνεται από διάφορες ετικέτες της, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η ετικέτα Honey Golden Ale μιας μπύρας που μεταξύ άλλων διαθέτει αρώματα και γεύση από μέλι ανθέων, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή, προσφέροντας έναν απρόσμενο, γλυκό και φρουτένιο συνδυασμό, και περιεκτικότητα ABV 6,5%.

Το παρελθόν του Σοφοκλή Παναγιώτου ως χημικός οινολόγος είναι φανερό και από ετικέτες όπως η Just Barley Wine, μια μπύρα με υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ (10,9% ABV) που παράγεται έπειτα από μια διαδικασία αργής ωρίμανσης για 8 μήνες σε γαλλικά βαρέλια και που χαρακτηρίζεται από έντονα αρώματα μπισκότου, καραμέλας, γλυκού περγαμόντο σε ισορροπία με την βανίλια και αποξηραμένα φρούτα και που μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και έπειτα από παλαίωση 2-3 ετών στην φιάλη, θυμίζοντας, φυσικά, οίνο.

Πρόσφατα, η μικροζυθοποιία Septem ήταν μια από αυτές που ανοίξαν τις πύλες τους στο κοινό για χάρη της πρωτοβουλίας της Ένωσης Ελλήνων Ζυθοποιών, δείχνοντας πως παραμένει μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο της ελληνικής ζυθοποιίας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Δύο «φρέσκες» μπύρες για τους λάτρεις του είδους κυκλοφορεί η Alea Brewing Co.

Οι µπύρες της Alea διατίθενται µόνο σε βαρέλι και κουτάκι και ο Head Brewer της Alea χαρακτηρίζει αυτή την επιλογή μονόδρομο, καθώς το αλουμινένιο κουτάκι εξασφαλίζει ότι η μπύρα θα φτάσει αναλλοίωτη στο κοινό.

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ παρούσα στους αγώνες ανοιχτής θαλάσσης του ΠΟΙΑΘ

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ, πρεσβευτής της Τήνου, των ελληνικών νησιών και της Ελλάδας και παράλληλα άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, υποστηρίζει ένθερμα και φέτος τους αγώνες του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ).