Ο κολοσσός μπύρας Asahi αναζητά συνεργασία με startups για εύρεση λύσεων βιωσιμότητας

Κοινοποίηση:

Την έναρξη του νέου της προγράμματος βιωσιμότητας The Challenge ανακοίνωσε η κορυφαία παραγωγός μπύρας και αλκοολούχων ποτών της Ιαπωνίας, Asahi Group, ζητώντας συνεργασία με stratup και scaleup εταιρείες, ώστε μαζί να βρουν καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις. Η νέα πρωτοβουλία της Asahi συμβαδίζει με τους στόχους του ομίλου για επίτευξη μηδενικών ρύπων της γραμμής παραγωγής της μέχρι και το 2040.

Αναφορικά με την νέα πρωτοβουλία της Asahi ο διευθυντής του τμήματος βιωσιμότητας του ομίλου, Drahomira Mandikova, δήλωσε ότι το The Challenge αντανακλά την αφοσίωση της εταιρείας να συνάψει συμφωνίες με καινοτόμες startups για την γρηγορότερη επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος. Στο The Challenge συμμετέχει ενεργά και το τμήμα καινοτομίας του χρηματιστηριακού ομίλου Antler, Antler Ibex, που θα προσφέρει στην Asahi πρόσβαση στο δίκτυο της και μαζί θα εξετάσουν προτάσεις που θα επιτρέψουν στον ασιατικό κολοσσό να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητας του. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος ζητάει από τις ενδιαφερόμενες starups την εύρεση λύσεων σε σειρά κλάδων όπως:

-Βιώσιμη γεωργία και πρώτες ύλες

-Ανανεώσιμη ενέργεια και Αποτελεσματικότητα

-Βιώσιμες συσκευασίες και κυκλική οικονομία

-Διαχείριση νερού

-Βιώσιμη μεταφορά

-Βιώσιμος σχεδιασμός προϊόντων

Οι startups που θα επιλεγούν θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με την Asahi και να δικτυωθούν με χρηματιστηριακές εταιρείες και ηγέτες του κλάδου των αλκοολούχων ποτών. Παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση στα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιεί η Asahi, και τέλος θα αναπτύξουν συνεργασίες και την καινοτομία βιώσιμων λύσεων.

Ο Global Partner της Antler, Baz Saidieh, δήλωσε εξέφρασε την χαρά του για την συνεργασία με την Asahi στην αναζήτηση βιώσιμων λύσεων και τόνισε πως το οικοσύστημα των νεοσύστατων εταιρειών δεν αποτελεί απλά μια ευκαιρία αλλά την βάση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά το για το κριθάρι ανακοίνωσε η ΒΕΡΓΙΝΑ

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού της μπύρας Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε μη αλκοολούχες και παραδοσιακές ετικέτες για να κερδίσουν τους καταναλωτές

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.