Στα 312,7 δισ. ευρώ έως 2033 η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπυρών

Κοινοποίηση:

Στα 312,7 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει μέχρι το 2033 η αξία της παγκόσμιας αγοράς craft μπυρών, ακολουθώντας έναν ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης της τάξεως του 8,74% για την περίοδο αναφοράς 2025 με 2033, σύμφωνα με νέα μελέτη της ερευνητικής εταιρείας IMARC Group.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αναμένεται να διατηρήσει η Ευρώπη, χάρη στην πολιτιστική σημασία που έχει η βιομηχανία ζύθου της, στην αυξημένη ζήτηση των εξειδικευμένων προϊόντων, καθώς και της όλο και αυξανόμενης παρουσίας μπυραριών και φεστιβάλ που εστιάζουν στην craft σκηνή. Σε μεγάλο βαθμό η κυριαρχία της Ευρώπης στον χώρο της μπύρας οφείλεται στην πληθώρα διαφορετικών και εξειδικευμένων ετικετών της, με χώρες όπως το Βέλγιο, η Γερμανία και η Αγγλία, να φημίζονται για την μακρά ιστορία τους στον χώρο της παραγωγής μπύρας. Οι καταναλωτές στρέφονται προς ετικέτες υψηλής ποιότητας και σε μικρές παρτίδες, εκτιμώντας τις μοναδικές γεύσεις και τις παραδοσιακές μεθόδους ζυθοποίησης. Όπως αναφέρει η IMARC Group, η αξία της ευρωπαϊκής craft βιομηχανίας εκτιμάται ότι θα εξελιχθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 6,57% μεταξύ 2024 και 2032.

Καθοριστική για την άνοδο της craft σκηνής είναι και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, που έχει καταστήσει πιο προσιτές τις craft επιλογές εκτός της τοπικής αγοράς, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Μέσω του διαδικτυακού εμπορίου οι μικρότεροι και ανεξάρτητοι παραγωγοί μπορούν να διαθέσουν τις διάφορες ετικέτες τους στους απανταχού λάτρεις μπύρας ανά τον κόσμο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Μπαίνει δυναμικά στο φθινόπωρο με μια νέα Hazy IPA ετικέτα η μικροζυθοποιία Alea Brewing

Έντονα φρουτώδη χαρακτήρα και απαλή πικράδα στο τελείωμα διακρίνουν τη νέα Hazy IPA της Alea Brewing Co. η οποία μπαίνει δημιουργικά στο φθινόπωρο. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας ετικέτας θα πραγματοποιηθεί στο Last Row στο Μαρούσι.

Προτεινόμενα

Το βράσιµο δεν σταµατά στο Χαλάνδρι με τις κατάλληλες συνταγές ανά εποχή

Περήφανος που συµµετείχε στην «επανάσταση της µπύρας» στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε την πενταετία 2010-2015, ανοίγοντας το πρώτο µαγαζί µε πώληση µπύρας craft, δηλώνει ο Φώτης Αναστασίου, ιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Αναστασίου και εκ των ιδρυτών της δηµοφιλούς Local Pub των βορείων προαστείων της Αθήνας.