Περιορισμένα αποθέματα Guinness στις μπυραρίες ενόψει Χριστουγέννων, λόγω αυξημένης ζήτησης

Κοινοποίηση:

Στην απόφαση να περιορίσει την ποσότητα Guinness που μπορούν να προμηθευτούν οι βρετανικές μπυραρίες τις τελευταίες εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα προχώρησε ο όμιλος αλκοολούχων ποτών Diageo, επικαλούμενος <<τρομερή ζήτηση>> για την κορυφαία της ετικέτα.

Η πλέον επιτυχημένη επωνυμία imperial stout παγκοσμίως αυξάνει διαρκώς την δημοφιλία της, και κερδίζει έδαφος μεταξύ των γυναικών, αλλά και των νέων καταναλωτών. Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, αντιπρόσωπος της Diageo ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα η ζήτηση για Guinness στην Μεγάλη Βρετανία είναι σημαντική, και για αυτόν τον λόγο η εταιρεία έχει αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την παραγωγή συνεργαζόμενη προληπτικά με τους πελάτες της, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί την διανομή όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Την αυξημένη ζήτηση για την κορυφαία επωνυμία μπύρας της Diageo επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από την ερευνητική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα φαγητών και ποτών. Συγκεκριμένα, παρότι η κατανάλωση μπύρας συνολικά βίωσε μια μικρή πτώση μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου, ο όγκος κατανάλωσης βαρελίσιας Guinness ανέβηκε κατά 20%. Βλέποντας την ανοδική τάση των πωλήσεων της Guinness, η Diageo αποφάσισε να επενδύσει περισσότερα χρήματα στην ζυθοποιία της St Jame’s Gate στο Δουβλίνο, αλλά και να χτίσει μια νέα ζυθοποιία στην περιοχή County Kildare.

Με πληροφορίες από BBC

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Ξεχώρισε στα NFL Best Restaurant Awards η premium μπίρα NOAM

Η premium μπίρα NOAM ήταν ανάμεσα σε αυτές που ξεχώρισαν για την αισθητική και την αυθεντικότητα τους στα 8α κορυφαία βραβεία για την ελληνική γαστρονομία FNL Best Restaurant Awards 2025. Τα βραβεία έλαβαν χώρα τη Δευτέρα 19 Μαΐου στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, με 263 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα να τιμώνται για τη συμβολή τους στην σύγχρονη γαστρονομία της χώρας μας.

Προτεινόμενα

Συνεχίζουν να ανθίζουν οι ελληνικές μικροζυθοποιίες, σύντομα εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας

Μικρές και μεγάλες ελληνικές -και όχι μόνο- ζυθοποιίες ένωσε το δεύτερο World of Beer Festival που διοργανώθηκε από την Forum ΑΕ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών στην Τεχνόπολη Αθηνών μεταξύ 9-11 Μαΐου. Στο χώρο του φεστιβάλ επικρατούσε μια διάχυτη αισιοδοξία ότι η εγχώρια craft σκηνή θα συνεχίσει να μεγαλώνει και το 2025, την οποία μετέδωσαν στο Beer and Brunch οι παραγωγοί, ωστόσο δεν έλλειψαν και οι πιο συγκρατημένες απόψεις.

Ισχυρή κοινωνική προσφορά της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης με πληθώρα δράσεων το περασμένο έτος

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παραμένει σταθερά αφοσιωμένη στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών, πρωτοστατώντας σε δράσεις κοινωνικής ευθύνης που έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο. Το 2024 αποτέλεσε ακόμα