Το Athens Beer Weekend απογειώνει την ελληνική μικροζυθοποιεία στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης

Κοινοποίηση:

Παρουσία κορυφαίων ονομάτων της ελληνικής μικροζυθοποιείας θα πραγματοποιηθεί στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης το φετινό Athens Beer Weekend στις 14-15 Σεπτεμβρίου.

Ενδεικτικά στον χώρο θα βρίσκονται κορυφαία ονόματα της εγχώριας craft σκηνής, όπως η Κερκυραϊκή νομαδική μικροζυθοποιία, Seven Island Brewery, «φρέσκια» από την πρόσφατη περιοδεία της στην Αμερική, η οποία θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε ελληνικό φεστιβάλ μπύρας, και όπως προανήγγειλε αναμένεται να συνοδέψει την παρθενική της εμφάνιση με το λανσάρισμα μιας νέας ετικέτας την ημέρα του φεστιβάλ.

Στο line up της διοργάνωσης βρίσκεται και η μικροζυθοποιία με έδρα την Μεταμόρφωση Αττικής, Alea Brewing, η οποία μεταξύ άλλων θα προσφέρει σε βαρελίσια επιλογή και την νέα τους gose ετικέτα «Livin’ La Vidra Loca» που σχεδίασε πρόσφατα σε συνεργασία με την ρουμανική Hop Hooligans.

Στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης θα βρίσκεται και η μικροζυθοποιία της περιοχής Black Hole Kipseli, φέρνοντας μαζί της μια νέα φρέσκια βρασιά της New England Pale ετικέτας της «Kids of the Black Hole», η οποία θα διατίθεται τόσο σε βαρέλι όσο και σε κουτάκι, ενώ άξια αναφοράς είναι και η συμμετοχή της 1ης αθηναϊκής μικροζυθοποιίας, Noctua Brewery Athens

Στο Athens Beer Weekend θα βρίσκεται και η νανοζυθοποιία από την Πάτρα ΚΥΚΑΟ-Handcrafted, προσφέροντας πλήθος επιλογών σε όσους αποφασίσουν να την τιμήσουν που κυμαίνονται μεταξύ  ΙPA, Stout, Lager, Sour Lager, αλλά και ετικέτες άνευ αλκοόλ.

Από την Ευρυτανία ειδικά για το φεστιβάλ θα κατέβει και η Carpinus Beer που συνεχίζει να απλώνει τα «φτερά» της σε μια ιδιαίτερα ενεργή χρονιά που την είδε να συμμετέχει και στο 4ο Peloponnese Beer Festival, ενώ από τα βόρεια και την Θεσσαλονίκη το παρόν θα δώσει και η Utopia craft beer.

Την ημέρα θα τιμήσουν πολλές ακόμα σημαντικές δυνάμεις της ελληνικής craft σκηνής όπως η gypsy μικροζυθοποιία  Sourmena Brew, η μικροζυθοποιία Alu Beer, η νεοσύστατη Main Squeeze Brewing, η Taos Brewing, h 608 Brewing Co., η Midnight Circus, ενώ έπονται και άλλες ανακοινώσεις.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι δωρεάν και στον χώρο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης θα βρίσκονται και street food επιλογές.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Διατηρεί τα «σκήπτρα» ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας η Corona Extra

Η Corona Extra διατηρεί τα σκήπτρα της ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας και το 2025 σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας Brand Finance. Όπως και πέρυσι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Heineken και Budweiser. Κατά την Brand Finance η αθροιστική αξία επωνυμίας των 50 πολυτιμότερων παραγωγών μπύρας το 2025 ανέρχεται σε 101,6 δισ. ευρώ.

Μείωση εκπομπών άνθρακα 19% την τελευταία 6ετία για Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Πιστή στον Εταιρικό της Σκοπό να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσιεύει την Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2024, αναδεικνύοντας την πρόοδό και τα αποτελέσματά της στους τρεις πυλώνες ESG: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση. Σε μία χρονιά αυξημένων προκλήσεων για τον κλάδο, ο απολογισμός επιβεβαιώνει τη διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και αναδεικνύει τη δέσμευσή της να λειτουργεί με υπευθυνότητα, συνέπεια και μακροπρόθεσμη προοπτική, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Δράσεις προώθησης υπεύθυνης κατανάλωσης από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Σε ενεργές δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ σε μεγάλα μουσικά events του καλοκαιριού προχώρησε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχοντας ως όχημα την μη αλκοολούχα Mythos 0.0%. 

Προτεινόμενα

Κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών οι μπύρες με άρωμα και ιδιαίτερες γεύσεις

Ακολουθώντας την τάση της αγοράς για αρωματικά ποτά, οι ζυθοποιοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την παραγωγή μπυρών με αρώματα, όπως προέκυψε από το συνέδριο International Beer Strategies Conference στην Πορτογαλία.