Άνοιξε τις πύλες του το θρυλικό Oktoberfest στο Μόναχο, συναρπαστική αναμένεται η συνέχεια

Κοινοποίηση:

Επίσημα σε ρυθμούς Oktoberfest κινείται το Μόναχο, με την μεγαλύτερη γιορτή της μπύρας παγκοσμίως να ανοίγει με πανηγυρικό τρόπο τις πύλες του στο κοινό το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου.

Το έναυσμα για την εκκίνηση του 189ου Oktoberfest έδωσε ο δήμαρχος του Μονάχου, Dieter Reiter, ανοίγοντας την κάνουλα του πρώτου βαρελιού για το φετινό φεστιβάλ, ενώ την πρώτη μπύρα παραδοσιακά δοκίμασε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ήτοι ο Markus Soder, παρουσία χιλιάδων λατρών της μπύρας. 

Από τα γεγονότα που ξεχώρισαν ήταν, φυσικά, η μεγάλη παρέλαση στην οποία συμμετείχαν 9 χιλιάδες άτομα και διεθνή γκρουπ από πλήθος χωρών, όπως η Αυστρία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Κροατία και η Ουκρανία. Η παρέλαση Trachten- und Schützenzug είναι ένας θεσμός με μακρά ιστορία, αφού πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά το 1835 για να τιμήσει την επέτειο του γάμου του βασιλιά Λουδουβίκου Α’ και της πριγκίπισσας Τερέζας της Βαυαρίας και τον 25ο θεσμό του Oktoberfest. Παρότι διεξάγεται εδώ και σχεδόν δύο αιώνες το γεγονός δεν έχει χάσει την αίγλη του και ακόμα μεταδίδεται ζωντανά στον αέρα της γερμανικής τηλεόρασης συγκεντρώνοντας ετησίως πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές.

Στις 16 μέρες του φεστιβάλ, που διαρκεί μέχρι και τις 6 Οκτωβρίου, αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 6 εκατομμύρια λάτρεις της μπύρας που θα κατακλύσουν τις 18 σκηνές του εκθεσιακού χώρου Theresienwiese. Ελέω της τρομοκρατικής επίθεσης της 23 Αυγούστου, κατά την οποία τρία άτομα έχασαν την ζωή τους και άλλα οκτώ τραυματίστηκαν σοβαρά, τα μέτρα ασφαλείας του φετινού Oktoberfest είναι αυξημένα και για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού υπάρχει ανιχνευτής μετάλλων.

Παραδοσιακά το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι παίκτες και η διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου φορώντας ειδικές ενδυμασίες που παραπέμπουν στην ιστορία του Oktoberfest. 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε άνευ και παραδοσιακές ετικέτες

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουνίου, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Προτεινόμενα

Μανιφέστο 7 σημείων για στρατηγική θέση της μπύρας στα προϊόντα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής

Στα στρατηγικά προϊόντα της Ε.Ε για μια βιώσιμη αγροτική πολιτική ζητούν να συμπεριληφθεί η μπύρα οι Ευρωπαίοι ζυθοποιοί με μανιφέστο 7 σημείων. Προκρίνουν μια σειρά από κίνητρα και επενδύσεις ώστε η Ευρώπη να παραμείνει κορυφαία παραγωγός μπύρας.