Σημείο συνάντησης για την ευρωπαϊκή craft οι εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης

Κοινοποίηση:

Αντιπροσώπους από 30 εγχώριες και διεθνείς ζυθοποιίες, και παραπάνω από 100 συνολικά παρευρισκόμενους φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στα πλαίσια του πέμπτου διεθνούς συνεδρίου ζυθοποίησης Independent Craft Brewers Roundtable (ICBR) 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο συνέδριο συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο των ανεξάρτητων μικροζυθοποιίων και παρουσιάστηκαν καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της «Βεργίνα» και γευσιγνωσία μπυρών και εδεσμάτων της τοπικής κουζίνας της Θράκης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ), που μετράει συνολικά 38 μέλη από την ίδρυση του το 2003. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι η εκπροσώπηση του κλάδου της ανεξάρτητης μικροζυθοποιίας, η υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων των μικροζυθοποιών, καθώς και η δημιουργία εξαιρετικής ελληνικής μπύρας.

Η Κομοτηνή επιλέχθηκε ως τοποθεσία του φετινού ICBR λόγω της θέσης της στο κέντρο των Βαλκανίων, αλλά και επειδή οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, και η συνεργασία της με διεθνή ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού επιτρέπει την διεξαγωγή διεθνών εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 5ο διεθνές συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2024 (Independent Craft Brewers Roundtable) στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή το τριήμερο 13 με 15 Δεκεμβρίου. Με συμμετοχές από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Αλβανία και άλλες χώρες.

Tο συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από 30 ανεξάρτητες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και κατασκευαστές και καθηγητές πάνω στον τομέα της Ζυθοποιίας. Παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο και την τεχνολογία της μικροζυθοποιίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ).

Οι παρευρισκόμενοι εκτός από τις μπύρες Βεργίνα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και δεκάδες ακόμη ελληνικές και ξένες μπύρες που έχουν ως βασικό τους συστατικό την ελληνική Βύνη Θράκης!

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχαμε την ευκαιρία, πέρα από την εξαιρετική ξενάγηση, να απολαύσουμε και Θρακιώτικες παραδοσιακές συνταγές.

Ο κύριος Δημτσούδης Χρήστος, Μηχανικός Ζυθοποίησης της ΖΜΘ και Πρόεδρος του ΣΜΑΖΕ δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ζυθοποιεία που συμμετείχαν για άλλη μία φορά καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές μας για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ICBR.»

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Αύξηση πωλήσεων για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Η Diageo υπερδιπλασιάζει την παραγωγή Guinness για να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση

Η Diageo σχεδιάζει μια σημαντική επέκταση του νέου ζυθοποιείου της αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ στο Littleconnell, Co Kildare, ως απάντηση στην αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις μπύρες Guinness και Guinness 0.0.

Προτεινόμενα

Διατηρεί τα «σκήπτρα» ως ηπολυτιμότερη επωνυμία μπύρας στον κόσμο η Corona Extra

Η Corona Extra διατηρεί τα σκήπτρα της ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας και το 2025 σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας Brand Finance. Όπως και πέρυσι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Heineken και Budweiser. Κατά την Brand Finance η αθροιστική αξία επωνυμίας των 50 πολυτιμότερων παραγωγών μπύρας το 2025 ανέρχεται σε 101,6 δισ. ευρώ.