Σημείο συνάντησης για την ευρωπαϊκή craft οι εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης

Κοινοποίηση:

Αντιπροσώπους από 30 εγχώριες και διεθνείς ζυθοποιίες, και παραπάνω από 100 συνολικά παρευρισκόμενους φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στα πλαίσια του πέμπτου διεθνούς συνεδρίου ζυθοποίησης Independent Craft Brewers Roundtable (ICBR) 2024.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας στο συνέδριο συζητήθηκαν σημαντικά θέματα που αφορούν τον κλάδο των ανεξάρτητων μικροζυθοποιίων και παρουσιάστηκαν καινοτόμες τεχνολογίες, ενώ ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της «Βεργίνα» και γευσιγνωσία μπυρών και εδεσμάτων της τοπικής κουζίνας της Θράκης.

Το συνέδριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Σωματείου Μικρών Ανεξάρτητων Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΜΑΖΕ), που μετράει συνολικά 38 μέλη από την ίδρυση του το 2003. Βασικός σκοπός του σωματείου είναι η εκπροσώπηση του κλάδου της ανεξάρτητης μικροζυθοποιίας, η υπεράσπιση και προώθηση των συμφερόντων των μικροζυθοποιών, καθώς και η δημιουργία εξαιρετικής ελληνικής μπύρας.

Η Κομοτηνή επιλέχθηκε ως τοποθεσία του φετινού ICBR λόγω της θέσης της στο κέντρο των Βαλκανίων, αλλά και επειδή οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, και η συνεργασία της με διεθνή ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού επιτρέπει την διεξαγωγή διεθνών εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το 5ο διεθνές συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2024 (Independent Craft Brewers Roundtable) στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή το τριήμερο 13 με 15 Δεκεμβρίου. Με συμμετοχές από Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Αλβανία και άλλες χώρες.

Tο συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από 30 ανεξάρτητες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και κατασκευαστές και καθηγητές πάνω στον τομέα της Ζυθοποιίας. Παρουσιάσθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον κλάδο και την τεχνολογία της μικροζυθοποιίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΖΜΘ).

Οι παρευρισκόμενοι εκτός από τις μπύρες Βεργίνα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και δεκάδες ακόμη ελληνικές και ξένες μπύρες που έχουν ως βασικό τους συστατικό την ελληνική Βύνη Θράκης!

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη των συμμετεχόντων στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, όπου είχαμε την ευκαιρία, πέρα από την εξαιρετική ξενάγηση, να απολαύσουμε και Θρακιώτικες παραδοσιακές συνταγές.

Ο κύριος Δημτσούδης Χρήστος, Μηχανικός Ζυθοποίησης της ΖΜΘ και Πρόεδρος του ΣΜΑΖΕ δήλωσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα ζυθοποιεία που συμμετείχαν για άλλη μία φορά καθώς και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές μας για τις πολύ ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις τους. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το επόμενο ICBR.»

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Επιστήμονες βρήκαν ενδείξεις για παραγωγή μπύρας από ρύζι στην Κίνα πριν από 10.000 χρόνια

Η μπύρα από ρύζι αποτελεί ένα βασικό στοιχείο της κουλτούρας της σύγχρονης ανατολικής Ασίας και παράγεται ακόμα και από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της περιοχής, όπως,

Tο Οktoberfest έρχεται ξανά στο Χαλάνδρι στην αυλή της ζυθοποιίας Αναστασίου

Η μικρή ζυθοποιία των βορείων προαστίων έχει ζυθοποιήσει γερμανικού τύπου συνταγές αποκλειστικά για την εκδήλωση, καθώς θα παρουσιάσει και την νέα της συνεργατική συνταγή. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει και ένα απολαυστικό μενού με γερμανικές λιχουδιές.