H μικροζυθοποιία Αναστασίου γιορτάζει τα Χριστούγεννα με επετειακή stout

Κοινοποίηση:

Με τη γευστική christmas stout, «Ζύθος Χριστουγέννων» περιεκτικότητας 7,4% ABV, με εκλεκτές βύνες και σπόρους τόνκα μπαίνει για τα καλά στο πνεύμα των γιορτών η μικροζυθοποιία Αναστασίου.

Τη φιάλη της ετικέτας κοσμεί ένα στολισμένο καράβι, με το Φώτη Αναστασίου και την ομάδα του να θέλουν να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση, που σε μεγάλο βαθμό αντικαταστάθηκε από τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Με αυτή της τη δημιουργία η μικροζυθοποιία από το Χαλάνδρι κλείνει δυναμικά το 2024 και εισέρχεται γεμάτη αισιοδοξία στο νέο έτος.

Παρακάτω, ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας και η ιστορία πίσω από τη «Ζύθος Χριστουγέννων»:

Tα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και η εορταστική μας συνταγή είναι και πάλι εδώ!!!

O “Ζύθος Χριστουγέννων” είναι μια γευστική Stout στο 7,4% ABV με εκλεκτές βύνες και σπόρους τόνκα για να συνοδεύσει ευχάριστα αυτές τις γιορτινές μέρες.

Το στολισμένο καράβι ήταν ανέκαθεν πιο συνηθισμένο από το δέντρο μιας και η Ελλάδα πέραν του οτι περιβάλλεται απο θάλασσα, υπήρξε ιστορικά και χώρα ναυτικών. Και είναι ακόμα, έχοντας βιώσει έντονα όσα καλά, αλλά και κακά φέρνει η θάλασσα, στο πέρασμα των χρόνων.

Τα στολισμένα καραβάκια (συνήθως κατασκευές μικρών παιδιών στα νησιά), εμπνευσμένα από τα μακρινά ταξίδια των αγαπημένων προσώπων και τη νοσταλγία που κρύβει η θάλασσα ενδεχομένως να συμβόλιζαν, όχι μόνο την προσμονή των παιδιών για αντάμωση με τους συγγενείς τους, αλλά και τη δική τους αγάπη για την θάλασσα. Παράλληλα, μικρά καραβάκια είχαν τον ρόλο και ενός τιμητικού καλωσορίσματος για τους Έλληνες θαλασσοπόρους που επέστρεφαν στα σπίτια και τις οικογένειές τους, καθώς και τάματος για να είναι ασφαλείς στα άγρια κύματα.

Παρ’ όλα αυτά όμως , το καραβάκι ήταν, συχνά, συνυφασμένο με την αίσθηση του αποχωρισμού και με δυσάρεστες αναμνήσεις και δεν μπόρεσε να εδραιωθεί ως γιορτινό σύμβολο. Για τον λόγο αυτό, ήταν εύκολο να αντικατασταθεί, αργότερα, από το έθιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το οποίο απαλλαγμένο από τέτοιους συσχετισμούς στις συνειδήσεις των Ελλήνων, κατάφερνε να πλαισιώσει ιδανικά συνεστιάσεις θαλπωρής, με παρόντα όλα τα μέλη της φαμίλιας και να τονώσει τον οικογενειακό τους χαρακτήρα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, το έθιμο με το καραβάκι άντεξε κι αντέχει ακόμα όπου υπάρχει Ελληνισμός κυρίως ανάμεσα σε ναυτικούς, ψαράδες και θαλασσοπόρους. Το έθιμο με το στόλισμα καραβιού κρατάει ακόμα γερά ίσως και σαν μία μορφή τάματος στον Άη Νικόλα, προστάτη άγιο των ναυτικών, ο οποίος γιορτάζεται στις 6 Δεκεμβρίου.

Απο όλους εμάς στη Ζυθοποιία Αναστασίου, χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα με υγεία!!!

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Asahi καθυστερεί την δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων λόγω της κυβερνοεπίθεσης

Ο ιαπωνικός κολοσσός της μπύρας, Asahi, ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει την δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων λόγω της κυβερνοεπίθεσης που υπέστη τον Σεπτέμβριο, η οποία εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 1,5 εκατ. επισκεπτών.

Προτεινόμενα

Tρεις ετικέτες της Κερκυραϊκής Ζυθοποιίας κατέκτησαν τα κορυφαία βραβεία της Αγγλίας

Τριπλή χάλκινη διάκριση έλαβε η Κερκυραϊκή Ζυθοποιία στον Κορυφαίο Διεθνή Διαγωνισμό London Beer Competition 2025. Οι τρεις ετικέτες που βραβεύτηκαν ήταν οι Corfu Beer Red Ale Special, Corfu Beer Pilsner και Corfu Beer Hoppy & Free.

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας κυκλοφορεί η «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Με άρωμα και γεύση Βρετανίας συστήνεται η νέα ετικέτα «Όλλυμι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Πρόκειται για μια βρετανικού τύπου pale ale με έντονη πικράδα και περιεκτικότητα αλκοόλ 5,2%. Παράγεται με τη σύγχρονη ποικιλία λυκίσκου Olicana που αναπτύχθηκε από το πρόγραμμα ανάπτυξης λυκίσκου της Charles Faram και κυκλοφόρησε στο εμπόριο το 2014. Όπως αναφέρει η Ζυθοποιία Αναστασίου η εν λόγω ποικιλία λυκίσκου είναι γνωστή για τις έντονες γεύσεις τροπικών φρούτων όπως μάνγκο, γκρέιπφρουτ και φρούτο του πάθους, καθώς και για νότες εσπεριδοειδών και βοτάνων.