Με ρεκόρ συμμετοχών έρχεται στις 9 Μαΐου η απονομή των βραβείων Greek Beer Awards 2025

Κοινοποίηση:

Με 130 και πλέον συμμετοχές από Ελλάδα, Μεσόγειο, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο διεθνής διαγωνισμός ζύθου Greek Beer Awards 2025, ο οποίος διοργανώνεται από το 2017, επιβεβαιώνει τη διαρκή ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού τόσο των ελληνικών μικροζυθοποιείων όσο και των ξένων.

Η φετινή αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα, με διευρυμένη κριτική επιτροπή διεθνούς κύρους. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την τεχνική διεύθυνση του Ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου Maurizio Maestrelli.

Ο αριθμός των συμμετοχών, που παρουσιάζει σταθερή ανοδική τάση από την ίδρυση του θεσμού, κατατάσσει τα Greek Beer Awards ανάμεσα στους ανερχόμενους διαγωνισμούς του είδους στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και φέτος, συγκέντρωσε η συμμετοχή των κριτών στο πρόγραμμα “Judges Experiences”, που ανέδειξε τη δυναμική του ζυθοτουρισμού και οινοτουρισμού στις περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, επισκεπτόμενοι τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις, όπου ανταλλάξαν απόψεις και δοκίμασαν ελληνικά προϊόντα.

Η τελετή απονομής των Greek Beer Awards θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2025 στην Αθήνα, στις 7μμ, στο πλαίσιο του World of Beer Festival, σε έναν από τους πλέον διαδεδομένους χώρους πολιτισμού και καινοτομίας, το INNOVATHENS της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα του της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνό-Ιταλικού Επιμελητηρίου. Τα Greek Beer Awards διοργανώνονται από τη BeerBartender.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Πτώση 4,9% στα 7,78 δισ. ευρώ για τζίρο Heineken στο α’ τρίμηνο 2025, θετικό το αποτύπωμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας

Μειωμένος κατά 4,9% στα 7,784 δισ. ευρώ ήταν ο τζίρος του ομίλου Heineken στο α’ τρίμηνο 2025. Εντούτοις, οι προβλέψεις της εταιρείας για οργανική ανάπτυξη 4-8% στο σύνολο του έτους δεν μεταβλήθηκαν.

Προτεινόμενα

Παράγεις βύνη όταν όλοι θέλουν µπύρα, στροφή σε συνεργασίες µε µικρές ζυθοποιίες

Όταν οι αδερφοί Matt και Joe Hamill δημιούργησαν τη βυνοποιία Red Shed Malting στην Αλμπέρτα του Δυτικού Καναδά πριν από οκτώ χρόνια έδωσαν λύση στο θέμα της διαδοχής της εκμετάλλευσης που διατηρεί ο πατέρας τους John Hamill, ο οποίος καλλιεργεί κυρίως δημητριακά, ενώ επέκτειναν και την οικονομική δραστηριότητά τους ως αντίβαρο στην ακριβή αγροτική γη.

Διαχρονική στήριξη του έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College από την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.