Απόλυτος σταθμός της craft μπύρας το 5ο Peloponnese Beer Festival στην Καλαμάτα τον Αύγουστο

Κοινοποίηση:

Επιστρέφει για 5η φορά το φεστιβάλ «σταθμός» για την ελληνική craft σκηνή Peloponnese Beer Festival που θα διεξαχθεί στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλ. Αγωγής) στην Καλαμάτα μεταξύ 1ης και 3ης Αυγούστου.

Σκοπός του φεστιβάλ είναι να αναδείξει αποκλειστικά και μόνο τους Έλληνες παραγωγούς μπύρας και όσοι παρευρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν περισσότερες από 250 ετικέτες χειροποίητης μπύρας από εγχώριες μικροζυθοποιίες. Στον χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχουν μπύρες για όλα τα γούστα, από ετικέτες lager και stout ως και porter και pilsner, οι οποίες θα συνοδεύονται από street food και vegan επιλογές.

Στο φετινό φεστιβάλ συμμετέχουν κατά αλφαβητική σειρά οι εξής ζυθοποιίες:

Azatis Brewery – Χανιά
Ζυθοποιία Αναστασίου- Χαλάνδρι
Βεργίνα Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης – Κομοτηνή
Carpinus Brewery – Καρπενήσι
Ζέος Ζυθοποιία Αργολίδας – Άργος
Iama Brewery – Πλαταιές
Ικαριακή Ζυθοποιία – Ικαρία
Kalamata’s co Brewery – Καλαμάτα
Kykao Brewery – Πάτρα
Ζυθοποιία Πηνειού – Λάρισα
Nema Μεσσηνιακή Ζυθοποιία – Μεσσηνιακή Μάνη
Νέδα Μεσσηνιακή Ζυθοποιία
Notos Brewery – Ηράκλειο
Ora Πατραική Ζυθοποιία – Πάτρα
Paragon Brewery – Ηλιούπολη
Septem Brewery – Χαλκίδα
Sknipa Brewery – Θεσσαλονίκη
Toul’s Brewery Αχαϊκή Ζυθοποιία – Πάτρα
Χάος Brews – Χανιά

To Peloponnese Beer Festival τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και Συνδέσμου Ανεξάρτητων Μικροζυθοποιών Ελλάδας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Έντονα φρουτώδης η νέα Hazy IPA της Alea Brewing

Έντονα φρουτώδη χαρακτήρα και απαλή πικράδα στο τελείωμα διακρίνουν τη νέα Hazy IPA της Alea Brewing Co. η οποία μπαίνει δημιουργικά στο φθινόπωρο. Η πρώτη επίσημη παρουσίαση της νέας ετικέτας θα πραγματοποιηθεί στο Last Row στο Μαρούσι.

Η κρίση της βιομηχανίας ζύθου στη Γερμανία οδήγησε σε κλείσιμο την ιστορική Lang-Bräu

Η ιστορική ζυθοποιία Lang-Bräu στη βόρεια Βαυαρία της Γερμανίας κλείνει τις πόρτες της μετά από 172 χρόνια λειτουργίας. Η οικογενειακή ζυθοποιία, που βρίσκεται λιγότερο από μισή ώρα από τα πρώην σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας, επέζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Τώρα, αντιμετωπίζει το κλείσιμο λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων και των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών των νεότερων γενεών.

Προτεινόμενα

Στην πρώτη 3άδα των βραβείων καινοτομίας EWWR η Golden Ale της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών βραβείων για καινοτόμες προσπάθειες μείωσης απορριμμάτων EWWR βρίσκεται η μπύρα «Golden Ale» της Ζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία ζυθοποιήθηκε με υπολείμματα ψωμιού της έτερης εταιρείας του Χαλανδρίου Bread BC. Η τελική επιλογή των νικητών θα γίνει στο Leeuwarden  της Ολλανδίας στις 12 Ιουνίου.