Διατηρεί τα σκήπτρα της για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της παγκόσμιας βιομηχανίας μπύρας η Corona

Κοινοποίηση:

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά η Corona αναδεικνύεται η πιο πολύτιμη επωνυμία μπύρας παγκοσμίως σύμφωνα με την έκθεση BrandZ Global 2025 της ερευνητικής εταιρείας Kantar. Για το επίτευγμα αυτό σημαντική είναι η συμβολή της μη αλκοολούχας Corona Cero.

Άξιο αναφοράς είναι ότι βάσει της έκθεσης της Kantar 8 από τις 10 πιο πολύτιμες επωνυμίες μπύρας ανήκουν στον όμιλο AB InBev, με τη Budweiser να βρίσκεται στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας, την Modelo στην τέταρτη και την Michelob Ultra να συμπληρώνει την πρώτη πεντάδα. Το 2024 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την AB InBev  η οποία σημείωσε ιστορικά υψηλούς τζίρους το 2024. Όσον αφορά την Corona, το 2024 σημείωσε διψήφια ανάπτυξη εκτός των συνόρων του Μεξικό, με την Corona Cero να σημειώνει τριψήφια ανάπτυξη.

Εντός του 2025 στα πλαίσια της πλατφόρμας «Corona 100» θα πραγματοποιηθούν επετειακές εκδηλώσεις σε πληθώρα αγορών ανά τον κόσμο. Κατά τον παγκόσμιο διευθυντή μάρκετινγκ της AB InBev, Marcel Marcondes, η επιτυχία της επωνυμίας αναδεικνύει την αξία της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της εταιρείας. «Το γεγονός ότι έχουμε 8 από τις 10 επωνυμίες μπύρας στην κατάταξη της Kantar BrandZ, αναδεικνύει την δέσμευση μας για ανάπτυξη των μεγαλύτερων επωνυμιών μας μέσω μιας πελατοκεντρικής προσέγγισης και συνέπειας», ανέφερε.

Παρότι οι επωνυμίες μπύρας, όπως η Corona χαράσσουν μια ανοδική πορεία, η γενικότερη κατηγορία των αλκοολούχων ποτών είδε την αξία των επωνυμιών της να πέφτει κατά 11%, κάτι ενδεικτικό των ευρύτερων αλλαγών στις καταναλωτικές τάσεις. Κατά την Kantar, οι χαμηλές πτήσεις της κατηγορίας οφείλονται στη μειωμένη κατανάλωση, κυρίως, ανάμεσα σε καταναλωτές μικρότερης ηλικίας.

Πληροφορίες από Drinks Business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε άνευ και παραδοσιακές ετικέτες

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουνίου, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Προτεινόμενα

Το βράσιµο δεν σταµατά στο Χαλάνδρι με τις κατάλληλες συνταγές ανά εποχή

Περήφανος που συµµετείχε στην «επανάσταση της µπύρας» στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε την πενταετία 2010-2015, ανοίγοντας το πρώτο µαγαζί µε πώληση µπύρας craft, δηλώνει ο Φώτης Αναστασίου, ιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Αναστασίου και εκ των ιδρυτών της δηµοφιλούς Local Pub των βορείων προαστείων της Αθήνας.

Παγώνει ξανά την πώληση της ρωσικής θυγατρικής της AB InBev στην Efes η Μόσχα

Οι ρωσικές αρχές εμπόδισαν για ακόμα μια φορά την AB InBev να πουλήσει τις μετοχές της στο κοινό επιχειρηματικό της εγχείρημα με την τουρκική Anadolu Efes στη Ρωσία,  σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η τελευταία την περασμένη Παρασκευή.

Η Budweiser επενδύει σε εγκαταστάσεις αξίας 268,7 εκατομμυρίων ευρώ για παραγωγή στις ΗΠΑ

Η κορυφαία επωνυμία της AB InBev, Budweiser, προχωράει στην κατασκευή νέων εγκαταστάσεων αξίας 268,7 εκατ. ευρώ στο Οχάιο των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να προωθήσει την παραγωγή ετικετών για την αγορά της Αμερικής εντός των συνόρων της.

Αισιόδοξοι παρά την πολιτική δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι κολοσσοί της ευρωπαϊκής μπύρας

Αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν τροχιά ανάπτυξης παρά την απειλή των δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας της Ευρώπης, έπειτα από τις ικανοποιητικές τους αποδόσεις στο α’ τρίμηνο του 2025.