Κεντρίζει το ενδιαφέρον των ζυθοποιών παγκοσμίως ο ιδιαίτερος αμερικανικός λυκίσκος Strata

Κοινοποίηση:

Ο αμερικανικός λυκίσκος Strata, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2018 από την Indie Hops σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των παραγωγών μπύρας λόγω των ασυνήθιστων αρωμάτων και γεύσεων του, και ειδικά των απαλών αρωμάτων εσπεριδοειδών από τη ζώνη του Ειρηνικού. Από την Παρασκευή 23 Μαΐου και για δύο εβδομάδες έχει την τιμητική του μέσω μιας συνεργασίας παραγωγών στο Oregon, υπό το όνομα Oregon Homegrown.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερες από 20 ζυθοποιίες θα συνεργαστούν για να παράξουν μπύρες χρησιμοποιώντας λυκίσκους Strata, σε μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Celebrate Oregon Beer, ο οποίος δημιουργήθηκε από τον αρθρογράφο σε θέματα μπύρας, Jeff Alworth.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα drinks business ο Alworth επισήμανε ότι «Σκοπός του project είναι να αναδείξει τις δυνατότητες καλλιέργειας λυκίσκων του Oregon, και να το ξεχωρίσει από άλλες περιοχές όπως το Idaho και η Washington. Το κλίμα στην Willamette Valley του Oregon είναι πιο δροσερό και υδαρές, οπότε μερικές ποικιλίες λυκίσκων αναπτύσσονται καλύτερα εκεί. Η εν λόγω πολιτεία έχει μια μακρά ιστορία δημιουργίας λυκίσκων, όμως η σημασία της στον χώρο επισκιάζεται από τη Yakima. Ο Strata είναι ένας από αυτούς».

Οι λυκίσκοι Stata διακρίνονται από νότες φρούτων του πάθους, πεπονιών, φραουλών και grapefruit, και είναι εξαιρετικά ευέλικτοι, ενώ εμπεριέχουν και ίχνη από κάνναβη. Για το λόγο αυτό δίνουν μια ιδιαίτερη τροπή σε παραδοσιακές ευρωπαϊκές μπύρες κατά τον Alworth. Παράλληλα, τα ξεχωριστά αρώματα από φράουλα ταιριάζουν απόλυτα με IPA μπύρες.

Το Oregon μαζί με την Washington και το Idaho είναι οι μόνες πολιτείες που αναπτύσσουν εμπορικά λυκίσκους, ενώ οι πρώτες δύο είναι οι μόνες που έχουν τα δικά τους προγράμματα ανάπτυξης λυκίσκων που υποστηρίζονται από το USDA. Ωστόσο, ο λυκίσκος Strata καλλιεργείται αποκλειστικά στο Oregon και μόνο από εννιά οικογένειες στην Willamette Valley.

Για να στρέψει το ενδιαφέρον στους ντόπιους παραγωγούς το πρόγραμμα Oregon Homegrown θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να αναδείξουν την ευελιξία του.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η ΜΑΜΟΣ αναδεικνύει την έμπρακτη σύνδεση της με το ελληνικό τραπέζι

Η ΜΑΜΟΣ επιστρέφει με μία καμπάνια εμπνευσμένη από την πιο αυθεντική  ελληνική εμπειρία: ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά φαγητά, παγωμένη μπύρα, ατέλειωτες κουβέντες και τον Πέτρο Μάμο να εμφανίζεται τη στιγμή που το πάθος ζητά να μοιραστεί.

Διπλωματικές αρχές του ECDC Club υποδέχθηκε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η εξωστρέφεια

Πολυμελή αντιπροσωπεία εμπορικών ακολούθων και διπλωματικών αρχών-μελών του ECDC Club από διάφορες χώρες υποδέχθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Στόχος της επίσκεψης ήταν η υποστήριξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές.

Ζυθοποιία Αναστασίου και Samos Beer παρουσιάζουν τη συνεργατική ετικέτα «Θαλλώ»

Η English golden ale «Θαλλώ» είναι το γέννημα της νέας συνεργασίας της Ζυθοποιίας Αναστασίου με την Samos Beer. Πρωταγωνιστής της ετικέτας με περιεκτικότητα αλκοόλ 4,5% είναι η βρετανική ποικιλία λυκίσκου Harlequin.

Προτεινόμενα