Μπύρα από 100% αναγεννητικά καλλιεργημένο κριθάρι παρουσιάζει η Carlsberg

Κοινοποίηση:

Την μπύρα «Grobund» από 100% αναγεννητικά καλλιεργημένες βύνες κριθαριού θα παρουσιάσει στο φεστιβάλ Folkemødet ο δανέζικος κολοσσός της μπύρας Carlsberg. Αυτή είναι η πρώτη μπύρα αυτού του είδους στη Δανία, ενώ από την επόμενη χρονιά όλες οι μπύρες της εταιρείας θα παράγονται από αναγεννητικά καλλιεργημένες βύνες κριθαριού με περισσότερα από 100 εκατ. λίτρα μπύρας.

Για το 2025 η Carlsberg έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους παραγωγούς βύνης «Fulgsang and Viking». «Η Grobund θα είναι το σύμβολο μιας πολύ μεγαλύτερης κινητοποίησης της Carlsberg. Ήδη δοκιμάζουμε τις βύνες αυτές στην απλή pilsner Carlsberg. Στόχος είναι μέχρι και το 2040 να παράγουμε αποκλειστικά με αναγεννητικούς καρπούς σε όλη τη γκάμα του ομίλου Carlsberg», όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της Carlsberg της Δανίας, Peter Haahr Nielsesn.

 Παρότι η Grobund θα είναι διαθέσιμη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μόνο για το φεστιβάλ και στο Home Of Carlsberg, η ανάπτυξη προϊόντων με αναγεννητική καλλιέργεια είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική. Η Carlsberg έχει ήδη αγοράσει 500 τόνους βυνών κριθαριού, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 3 εκατ. λίτρα μπύρας, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά εντός του 2025, όταν και η κλασική Carlsberg θα αναμειχθεί με βύνες από αναγεννητική καλλιέργεια.

Βάσει της συμφωνίας της εταιρείας με την Fuglsang Viking Malt και την DLG για την διανομή 14.800 τόνων βυνών κριθαριού, τα οποία θα συγκομιστούν το φθινόπωρο του 2025 και θα διανεμηθούν στα τέλη του έτους. Η βύνη θα χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή περισσότερων από 100 εκατ. λίτρων μπύρας μεταξύ 2025 και 2026. 

«Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην Carlsberg Denmark αντιστοιχούν σε περίπου 40% του συνόλου των ρύπων μας. και με αυτήν την πρωτοβουλία, μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές μας, συμβάλλοντας στην καλύτερη υγεία του εδάφους και στην αύξηση της βιοποικιλότητας» τονίζει ο Peter Haahr Nielsen.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης της σε φοιτητές

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης επισκέφθηκε το Deree – The American College of Greece, στο πλαίσιο παρουσίασης της εταιρείας και της επιχειρηματικής της φιλοσοφίας στους φοιτητές του Τμήματος Marketing and Strategy.

Προτεινόμενα

Η ΕΖΑ ποντάρει στην αύξηση τιμών για να επιστρέψει στην κερδοφορία εντός του 2026

Στα 28,669 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του ομίλου Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης το 2024, έναντι 31,545 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, με την ΕΖΑ να ποντάρει στην επιστροφή στην κερδοφορία από το 2026 μέσω αύξησης της τιμής των προϊόντων της.

Η ΕΖΑ φέρνει στην Ελλάδα την κορυφαία ισπανική επωνυμία μπύρας Mahou San Miguel

H Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) ανακοινώσε τη στρατηγική της συνεργασία με τη Mahou San Miguel, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ισπανίας και έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στη βιομηχανία μπύρας της Ευρώπης.

Αισιόδοξοι παρά την πολιτική δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι κολοσσοί της ευρωπαϊκής μπύρας

Αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν τροχιά ανάπτυξης παρά την απειλή των δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας της Ευρώπης, έπειτα από τις ικανοποιητικές τους αποδόσεις στο α’ τρίμηνο του 2025.