Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Κοινοποίηση:

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.

Για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής στο Yucatan  αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 300 άμεσες θέσεις εργασίας, 2.500 έμμεσες θέσεις εργασίας και 2.300 προσωρινές θέσεις εργασίας και το ζυθοποιείο πρόκειται να λειτουργήσει το 2027, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Heineken Oriol Bonaclocha.

Το Yucatan φιλοξενεί ήδη μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής μπύρας στο Μεξικό, και συγκεκριμένα το ζυθοποιείο της Grupo Modelo στη Hunucma το οποίο άνοιξε το 2017 μετά από επένδυση που ξεπέρασε σε αξία τα 385 εκατ. ευρώ. Η Cerveceria Yucateca, όπως ονομάζεται, παράγει σήμερα 220.000 κουτάκια και φιάλες μπύρας ανά ώρα για τις μάρκες Corona, Modelo, Victoria, Leon και Montejo.

Η Heineken εκτιμά  ότι η ετήσια παραγωγή της στο Μεξικό θα ανέρχεται σε 1,9 δισεκατομμύρια προϊόντα, ενώ περίπου το 14% της παραγωγής – 266 εκατομμύρια φιάλες και κουτιά – θα αποστέλλεται σε εννέα χώρες, όπως ο Καναδάς, το Πουέρτο Ρίκο, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, η Γουατεμάλα, η Κολομβία, η Χιλή, η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Η εταιρεία τονίζει ότι η βιωσιμότητα θα έχει κεντρικό ρόλο στη λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με την παγκόσμια στρατηγική βιωσιμότητας της Heineken «Brew a Better World». Ο κολοσσός της μπύρας έχει επίσης πραγματοποιήσει επαφές με την κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων των διαβουλεύσεων με τους ντόπιους  για να διασφαλίσει ότι το έργο λαμβάνει υπόψη τις πολιτιστικές αξίες των Μάγια και τις περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Η Heineken διαβεβαίωσε ότι, παρά τη διαθεσιμότητα νερού στο νοτιοανατολικό Μεξικό, το νέο εργοστάσιο στο Yucatan θα έχει ως στόχο να χρησιμοποιεί μόλις δύο λίτρα νερού ανά λίτρο μπύρας.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Βεργίνα αποδεικνύει την στήριξη της στην αγροτική εκπαίδευση με χορήγηση υποτροφίας στην ΑΓΣ

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε (ΒΕΡΓΙΝΑ) στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Με ρυθμό ανάπτυξης 11,4% τρέχει η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale έως το 2025

Η παγκόσμια αγορά της India Pale Ale αναμένεται να φτάσει τα 70,1 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, με ρυθμό ανάπτυξης 11,4%, δείχνει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία η αύξηση του πληθυσμού, νέοι και τα social media τροφοδοτούν τη ζήτηση.  Η έκθεση της Allied Market Research αποτιμά το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς India Pale Ale  σε 32.905,6 εκατομμύρια δολάρια το 2018, με την Ευρώπη να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 46,5% του μεριδίου.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Η επωνυμία μπύρας ΜΑΜΟΣ αναδεικνύει την έμπρακτη σύνδεση της με το ελληνικό τραπέζι

Η ΜΑΜΟΣ επιστρέφει με μία καμπάνια εμπνευσμένη από την πιο αυθεντική  ελληνική εμπειρία: ένα τραπέζι γεμάτο λαχταριστά φαγητά, παγωμένη μπύρα, ατέλειωτες κουβέντες και τον Πέτρο Μάμο να εμφανίζεται τη στιγμή που το πάθος ζητά να μοιραστεί.

Αισιόδοξοι παρά την πολιτική δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι κολοσσοί της ευρωπαϊκής μπύρας

Αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν τροχιά ανάπτυξης παρά την απειλή των δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας της Ευρώπης, έπειτα από τις ικανοποιητικές τους αποδόσεις στο α’ τρίμηνο του 2025.