Αυξήθηκε στα 34,7 δισ. λίτρα η παραγωγή μπύρας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2024

Κοινοποίηση:

Στα 34,7 δισ. λίτρα ανήλθε παραγωγή μπύρας στην Ευρώπη το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat. Σημαντική αύξηση σημείωσε η παραγωγή μη αλκοολούχων ετικετών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρήγαγαν το 2024 συνολικά 32,7 δισ. λίτρα μπύρας με περιεκτικότητα αλκοόλ πάνω από 0,5%. Παράλληλα, παρήγαγαν 2 δισ. λίτρα μπύρας με περιεκτικότητα αλκοόλ κάτω από 0,5% ή άνευ αλκοόλ.

Σε σχέση με το 2023, η παραγωγή μπύρας με περιεκτικότητα αλκοόλ άνω του 0,5% στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 0,6% (+0,2 δισ. λίτρα), ενώ η παραγωγή μπύρας χαμηλής περιεκτικότητας (κάτω από 0,5%) αυξήθηκε κατά 11,1%.

Κορυφαία παραγωγός η Γερμανία

Τα «σκήπτρα» της κορυφαίας παραγωγού μπύρας με περιεκτικότητα αλκοόλ άνω του 0,5% διατήρησε η Γερμανία με 7,2 δισ. λίτρα (22,2% της συνολικής παραγωγής της ΕΕ). Πίσω από τη Γερμανία ακολουθεί η Ισπανία με 4 δισ. λίτρα (12,3% του συνόλου της ΕΕ) και η Πολωνία με 3,4 δισ. λίτρα (10,6%). Την κορυφαία πεντάδα συμπληρώνουν η Ολλανδία με 2,2 δισ. λίτρα (6,8%) και το Βέλγιο με 2,1 δισ. λίτρα (6,3%).

«Πρωταθλήτρια» των εξαγωγών η Ολλανδία

 Η Ολλανδία παρέμεινε η κορυφαία εξαγωγέας μπύρας της ΕΕ με τις αποστολές της τόσο εντός της Γηραιάς Ηπείρου όσο και σε εξωκοινοτικούς προορισμούς να ανέρχονται σε 1,5 δισ. λίτρα. Εντούτοις το νούμερο αυτό είναι κατά 12% χαμηλότερο από τις αντίστοιχες περυσινές επιδόσεις της. Πίσω από την Ολλανδία ακολουθούν Γερμανία και Βέλγιο (εξαγωγές 1,4 δισ. λίτρων εκάστη), η Τσεχία (0,6 δισ. λίτρα) και η Ιρλανδία (0,5 δισ. λίτρα).

Όσον αφορά τις εισαγωγές, η Γαλλία παρέμεινε την περσινή χρονιά η σημαντικότερη εισαγωγές μπυρών με αλκοόλ, με 0,8 δισ. λίτρα να εισέρχονται εντός των συνόρων της. Άλλοι σημαντικοί εισαγωγείς ήταν η Ιταλία με περισσότερα από 0,7 δισ. λίτρα με Ισπανία και Γερμανία να ακολουθούν με 0,6 δισ. λίτρα, και την Ολλανδία με 0,5 δισ. λίτρα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Πρωταθλήτρια στην κατανάλωση μη-αλκοολούχων μπυρών η Γερμανία

Οι Γερμανοί καταναλωτές φαίνεται πως πρωταγωνιστούν στην κατανάλωση μη αλκοολούχων μπυρών παγκοσμίως, με το 40% να έχει καταναλώσει κάποια ετικέτα άνευ αλκοόλ το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα με νέα έρευνα της IWSR Bevtrac.

Προτεινόμενα

Τις τάσεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ανέδειξε το διεθνές συνέδριο στη «Βεργίνα»

Η τεχνολογία και οι εξελίξεις στο χώρο της μικροζυθοποιίας ήταν τα ζητήματα που εξέτασε το 6ο Διεθνές Συνέδριο Ζυθοποίησης ICBR 2025, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή μεταξύ 21 και 23 Νοεμβρίου.

Κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών οι μπύρες με άρωμα και ιδιαίτερες γεύσεις

Ακολουθώντας την τάση της αγοράς για αρωματικά ποτά, οι ζυθοποιοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους προς την παραγωγή μπυρών με αρώματα, όπως προέκυψε από το συνέδριο International Beer Strategies Conference στην Πορτογαλία.

Ιρλανδική ζυθοποιία επιχειρεί να αναβιώσει ιστορική μπύρα 150 ετών

Η Ιρλανδική ζυθοποιία Innis & Gunn ετοιμάζεται να ανοίξει μια από τις σπανιότερες φιάλες ale στον κόσμο προκειμένου να επιχειρήσει να αναβιώσει την ιστορική μπύρα που είχε δημιουργηθεί για ένα ερευνητικό ταξίδι στην Αρκτική.

Η άνθιση των μη αλκοολούχων μπυρών κατακτά τη Γερμανία και το Oktoberfest

Η Γερμανία είναι μια χώρα άρρηκτα συνδεδεμένη με την παράδοση στην μπύρα, όμως ακόμα και η «Μέκκα» του αγαπημένου ποτού σιγά σιγά στρέφεται στις μη αλκοολούχες επιλογές. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα έκδηλη ανάμεσα στους νεαρούς Γερμανούς, και φέτος ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στο Oktoberfest.

Συνεργασία με άρωμα Hollywood, παντρεύουν μπύρα με καφέ Tom Holland και Robert Downey Jr.

Οι αστέρες του Χόλιγουντ, Tom Holland και Robert Downey Jr. ανακοίνωσαν ότι προχωρούν μια συνεργασία που συνδυάζει την μη αλκοολούχα μπύρα και τον καφέ. Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε από τη μακροχρόνια φιλία των δύο ηθοποιών και συνδυάζει τη μάρκα Bero του Tom Holland με την εταιρεία Happy Coffee του Robert Downey Jr.