Kalamata Lager, μία μπύρα με όνομα-φόρο τιμής στον τόπο παραγωγής και προέλευσής της

Κοινοποίηση:

Μία χειροποίητη, αφιλτράριστη και µη παστεριωµένη Lager χρυσαφένιου χρώµατος όπου ο βυνώδης χαρακτήρας και τα αρώµατα ψωµιού συνυπάρχουν αρµονικά µε την ήπια πικράδα και τα διακριτικά γήινα αρώµατα λουλουδιών και βοτάνων είναι η Kalamata Lager της Kalamata’s Beer Company.

Οι δηµιουργοί της, τα αδέλφια Πάνος και Φαίδων Θεοφιλάκος, και ο Ζήσης Καλλιµάνης, αφού µυήθηκαν εκτενώς στα µυστικά και την αλχηµεία του ζύθου, µε πειραµατισµούς και διάφορες συνταγές, κατέληξαν στην πρώτη τους ετικέτα, τη «Sura», µια Βlonde Αle 330 ml, φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, µε ανοιχτό χρυσό χρώµα. Μέχρι το 2022, λειτουργούσαν ως gypsy brewery ενώ πλέον η παραγωγή γίνεται από τη δική τους µικροζυθοποιία, στην Καλαµάτα, µε την Kalamata Lager µε alc 4,6%, τη δεύτερη πρότασή τους από το 2022, να  κερδίζει ολοένα και περισσότερο τους ουρανίσκους. Αξίζει να σηµειωθεί ότι στο ζυθοποιείο, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία, γίνονται πολλά events, γευσιγνωσίες και ξεναγήσεις για τους φίλους της µπύρας.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 16 του Beer & Brunch

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Νέα αρχή για την παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα με την αναθεώρηση της νομοθεσίας

Σχεδόν εκατό χρόνια µετά, αυτές τις µέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση κρίνει την τύχη νοµοσχεδίου που κατέθεσε η Ελλάδα και αφορά στην αναθεώρηση του Βασιλικού ∆ιατάγµατος του 1922 για την παραγωγή της µπύρας στην Ελλάδα. Ήδη το σχετικό Σχέδιο Νόµου που έχει οριστικοποιηθεί από ελληνικής πλευράς, µετά από διαβούλευση τριών µηνών, έχει τεθεί υπό την κρίση της Ε.Ε. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρξουν σχόλια, παρατηρήσεις ή ενστάσεις, το σχετικό νοµοθέτηµα θα τεθεί προς ψήφιση µε σκοπό την αλλαγή της υφιστάµενης νοµοθεσίας στον κλάδο της µπύρας στη χώρα µας.

Στην Αμερική για δουλειές η ελληνική Seven Island Brewery

Για ακόμα μια φορά η μικρή νομαδική ζυθοποιία της Κέρκυρας Seven Island Brewery διασχίζει τον Ατλαντικό και περιοδεύει στην Αμερική, αποδεικνύοντας την αφοσίωση της στην προώθηση της ελληνικής craft σκηνής στην παγκόσμια σκηνή.