Με πρωταγωνιστή το καλαμπόκι η νέα ετικέτα της ζυθοποιίας Αναστασίου «Ζεία»

Κοινοποίηση:

Την νέα της ετικέτα «Ζεία» λάνσαρε η Ζυθοποιία Αναστασίου, λίγο καιρό μετά από την ανακοίνωση της νέας της βαυαρικής «Helles» με όνομα «Λεμονέα», που αποκάλυψε ειδικά για το 4ο Peloponnese Beer Festival, μαρκάροντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό κλείσιμο στο φετινό καλοκαίρι από το «μεγαλύτερο μικρό ζυθοποιείο» του Χαλανδρίου.

Πρόκειται για μια ελαφριά τραγανή, αρωματική και πικρή IPL, περιεκτικότητας 4,6% IBV με λυκίσκους «Cascade», «Ekuanot» και «El dorado» και βασικό πρωταγωνιστή τις νιφάδες καλαμποκιού που συνδυάζονται με εκλεκτές βύνες.

Η ονομασία της νέας μπύρας της ζυθοποιίας Αναστασίου, έχει μακρά ιστορία, αφού προέρχεται από το δημητριακό ζεία (γνωστού και ως ζειά ή ζέα) που συναντάται σε πλήθος αρχαίων κειμένων, και παραπέμπει στο καλαμπόκι. Η πρώτη εμφάνιση της σε κείμενο χρονολογείται ήδη από την εποχή του Ομήρου, αφού συναντάται στην Οδύσσεια, όπου σε συνδυασμό με το άσπρο κριθάρι χρησιμοποιείται ως τροφή των αλόγων(ραψ. δ, στ. 41, «πὰρ δ᾿ ἔβαλον ζειάς, ἀνὰ δὲ κρῖ λευκὸν ἔμιξαν»).

Η μικροζυθοποιία κρύβει μια ιδιαίτερη ιστορία, αφού ο ιδιοκτήτης της, Φώτης Αναστασίου ξεκίνησε την ενασχόληση του στον χώρο της μπύρας, μέσω της μικρής παμπ, Local Pub, στο Χαλάνδρι, με τη ζυθοποιία να ακολουθεί επτά χρόνια αργότερα, ακριβώς δίπλα στο μαγαζί που από την πρώτη στιγμή στήριξε έμπρακτα της ελληνικές craft μπύρες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Kalamata Lager, μία μπύρα με όνομα-φόρο τιμής στον τόπο παραγωγής και προέλευσής της

Μία χειροποίητη, αφιλτράριστη και µη παστεριωµένη Lager χρυσαφένιου χρώµατος όπου ο βυνώδης χαρακτήρας και τα αρώµατα ψωµιού συνυπάρχουν αρµονικά µε την ήπια πικράδα και τα διακριτικά γήινα αρώµατα λουλουδιών και βοτάνων είναι η Kalamata Lager της Kalamata’s Beer Company.

Νέα αρχή για την παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα με την αναθεώρηση της νομοθεσίας

Σχεδόν εκατό χρόνια µετά, αυτές τις µέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση κρίνει την τύχη νοµοσχεδίου που κατέθεσε η Ελλάδα και αφορά στην αναθεώρηση του Βασιλικού ∆ιατάγµατος του 1922 για την παραγωγή της µπύρας στην Ελλάδα. Ήδη το σχετικό Σχέδιο Νόµου που έχει οριστικοποιηθεί από ελληνικής πλευράς, µετά από διαβούλευση τριών µηνών, έχει τεθεί υπό την κρίση της Ε.Ε. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρξουν σχόλια, παρατηρήσεις ή ενστάσεις, το σχετικό νοµοθέτηµα θα τεθεί προς ψήφιση µε σκοπό την αλλαγή της υφιστάµενης νοµοθεσίας στον κλάδο της µπύρας στη χώρα µας.

H Αθηναϊκή Ζυθοποιία αναγνωρίστηκε κορυφαία εργοδότρια για το 2024

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν διακρίνεται μόνο για τις ετικέτες της, αλλά και τις αξίες της, όπως φαίνεται και από την αναγνώριση της από τον παγκόσμιο οργανισμό Top Employers Institute, ως «Top Employer 2024», από την πρώτη, μάλιστα, φορά που συμμετέχει στην διαδικασία πιστοποίησης.