Η επιτυχία των «Ανοιχτών Ζυθοποιείων» αναδεικνύει την αγάπη των καταναλωτών για ελληνική μπύρα

Κοινοποίηση:

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην 5η εκδήλωση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δείχνοντας πως το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τον εγχώριο ζύθο είναι πολύ ισχυρό και πως ο κλάδος της μπύρας στην Ελλάδα έχει ακόμα περιθώρια ανάπτυξης.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών καταναλωτές όλων των ηλικιών παρευρέθηκαν σε όλα τα ζυθοποιεία που συμμετείχαν στην δράση επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο για να γνωρίσουν τον ελληνικό ζύθο και να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία της μπύρας και τα διαφορετικά είδη που έχουν να προσφέρουν οι εγχώριες ζυθοποιίες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλής Παναγιώτου, εξέφρασε την ικανοποίηση του με την προσέλευση του κόσμου και δήλωσε πως μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες «καλλιεργείται η κουλτούρα της μπύρας και αναπτύσσεται ο κλάδος μας, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ένωσης ζυθοποιών έχει ως εξής:

«Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε για 5η φορά η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, με επισκέψεις του κοινού στα ζυθοποιεία – μέλη της Ένωσης σε όλη τη χώρα.

Οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των μελών της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και επισκέφθηκαν τα ζυθοποιεία της επιλογής τους κατά τη διάρκεια της δράσης «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024», το διήμερο 28.09 και 29.09.24. Χαρακτηριστική ήταν η προσέλευση επισκεπτών όλων των ηλικιών, οι οποίοι κατέκλυσαν τους ζυθοποιούς με ερωτήσεις γύρω από τον ζύθο, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για την παραγωγική διαδικασία της μπύρας, τα διαφορετικά είδη και τις κατηγορίες της.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κ. Σ. Παναγιώτου, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την αθρόα προσέλευση του κοινού στα ζυθοποιεία σε όλη την Ελλάδα και ​ ευχαριστούμε θερμά για το πραγματικό ενδιαφέρον που έδειξε στα προϊόντα μας αλλά και στους ανθρώπους που τα δημιουργούν. Μέσα από τέτοιου είδους δράσεις, καλλιεργείται η κουλτούρα της μπύρας και αναπτύσσεται ο κλάδος μας, ο οποίος γνωρίζει μεγάλη απήχηση στους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια καθώς δείχνουν πιο ενημερωμένοι και επιζητούν καλύτερη γνώση. Η μαζική συμμετοχή στη δράση μας, ταυτόχρονα μας γεμίζει με υποχρεώσεις και ευθύνες για τον κλάδο, ώστε να αναζητήσουμε και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες που προωθούν την κουλτούρα της μπύρας. Μπορεί τα Ανοιχτά Ζυθοποιεία να διεξάγονται μια φορά το χρόνο, ωστόσο η επαφή του κοινού με την μπύρα είναι συνεχής αφού διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» πραγματοποιείται με στόχο τη γνωριμία των καταναλωτών με τον ζύθο, την εξοικείωσή τους με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, με τις πρώτες ύλες και την επαφή με τους ίδιους τους ζυθοποιούς, που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων.

Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ​ που συμμετείχαν φέτος στη δράση ήταν τα παρακάτω :

  • Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE : Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη
  • Elixi Μικροζυθοποιία: Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια
  • Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ: Λάρισα
  • Ικαριακή Ζυθοποιία: Ικαρία
  • Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ: Ηράκλειο Κρήτης
  • Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ : Χανιά Κρήτης
  • Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο: Τήνος
  • Μικροζυθοποιία Local streets beer: Βόλος
  • Μικροζυθοποιία Septem OE : Ωρολόγιο Αυλωναρίου , Εύβοια
  • Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ : Ριτσώνα Εύβοιας
  • Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη
  • Siris Craft Brewery: Σέρρες

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών και τα μέλη της, ευχαριστούν τον κόσμο που συμμετείχε με πραγματικό ενδιαφέρον και αυθεντική περιέργεια στη δράση τους και μοιράστηκαν μαζί την αγάπη τους για τον ζύθο και ανανεώνουν το ραντεβού τους για το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου 2025».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Διατηρεί τα «σκήπτρα» ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας η Corona Extra

Η Corona Extra διατηρεί τα σκήπτρα της ως πολυτιμότερη επωνυμία μπύρας και το 2025 σύμφωνα με έρευνα της κορυφαίας συμβουλευτικής εταιρείας Brand Finance. Όπως και πέρυσι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Heineken και Budweiser. Κατά την Brand Finance η αθροιστική αξία επωνυμίας των 50 πολυτιμότερων παραγωγών μπύρας το 2025 ανέρχεται σε 101,6 δισ. ευρώ.

Μείωση εκπομπών άνθρακα 19% την τελευταία 6ετία για Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Πιστή στον Εταιρικό της Σκοπό να «Ζυθοποιεί για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο», η Ολυμπιακή Ζυθοποιία δημοσιεύει την Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2024, αναδεικνύοντας την πρόοδό και τα αποτελέσματά της στους τρεις πυλώνες ESG: Περιβάλλον, Κοινωνία και Εταιρική Διακυβέρνηση. Σε μία χρονιά αυξημένων προκλήσεων για τον κλάδο, ο απολογισμός επιβεβαιώνει τη διαχρονικά επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και αναδεικνύει τη δέσμευσή της να λειτουργεί με υπευθυνότητα, συνέπεια και μακροπρόθεσμη προοπτική, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Δράσεις προώθησης υπεύθυνης κατανάλωσης από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Σε ενεργές δράσεις ενημέρωσης και προώθησης της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ σε μεγάλα μουσικά events του καλοκαιριού προχώρησε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχοντας ως όχημα την μη αλκοολούχα Mythos 0.0%. 

Προτεινόμενα

Στα 31,42 εκατ. ο τζίρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης το 2024, στα σκαριά νέα μονάδα κυτοποιίας

Στα 31,42 εκατ. ευρώ, παρά τις προκλήσεις της παγκόσμιας αγοράς, ανήλθε ο τζίρος της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης για το 2024, επιβεβαιώνοντας τη θέση της εταιρείας ως ηγέτιδας δύναμης στην ελληνική βιομηχανία μπύρας.

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)