Managing Director G9 Europe της ΗΕΙΝΕΚΕΝ, ο CEO της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέκος Δανιηλίδης

Κοινοποίηση:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Αλέκος Δανιηλίδης, αναλαμβάνει από την 1η Νοεμβρίου 2024 τον ρόλο του Managing Director G9 Europe της ΗΕΙΝΕΚΕΝ, καλύπτοντας τις χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας

Η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του κ. Δανιηλίδη στον νέο του ρόλο έρχεται σε συνέχεια της μακράς πορείας του στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία και στη ΗΕΙΝΕΚΕΝ, η οποία ξεκίνησε το 1992. Μέχρι το τέλος του 2024 θα ανακοινωθεί και ο διάδοχος της θέσης του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο της αγοράς μπύρας κινήθηκαν οι πωλήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας το 2023, ενώ καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των εσόδων του leader του κλάδου διαδραμάτισε και η διανομή των προϊόντων Bacardi που έχει αναλάβει από τον Απρίλιο του 2021.

Συγκεκριμένα, οι κατ’ όγκο πωλήσεις ζύθου και οινοπνευματωδών στην εγχώρια αγορά αυξήθηκαν αντιστοίχως κατά 1% και 11% περίπου σε σχέση µε την προηγούμενη χρήση κυρίως λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών και της διευρυμένης τουριστικής περιόδου, όταν τα έσοδα της εν Ελλάδι θυγατρικής της Heineken, υπό τη διοίκηση του Αλέξανδρου Δανιηλίδη, κατέγραψαν άνοδο 12,6%, με τα καθαρά κέρδη στο +12,2%.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση που δημοσίευσε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) η κορυφαία ζυθοποιία στη χώρα, οι καθαρές πωλήσεις της, εξαιρουμένου δηλαδή του ειδικού φόρου κατανάλωσης ζύθου που αποδίδεται στο κράτος, ανήλθαν σε 315,13 εκατ. ευρώ από 279,88 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά, καταγράφοντας αύξηση 12,6% κατ’ αξία, λόγω κυρίως της αύξησης του όγκου των πωλήσεων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Bacardi.

Αυτό σημαίνει ότι το 2023 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που εισέπραξε το ελληνικό Δημόσιο μόνο από τις πωλήσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Ελλάδα ήταν 139,86 εκατ. ευρώ από 136,49 εκατ. ευρώ το 2022. Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, κυρίως λόγω της αύξηση του όγκου πωλήσεων συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων Bacardi.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Μπύρα χωρίς αλκόολ ή απλά µια λεµονάδα;

Κανείς δεν µπορεί να πει µε βεβαιότητα αν η τάση που καταγράφεται για τα µη αλκοολούχα ποτά είναι προϊόν ωριµότητας της καταναλωτικής κοινότητας ή αποτέλεσµα τακτικών marketing, τουτέστιν πλύσης εγκεφάλου. Ωστόσο το µόνο σίγουρο είναι πως η ζήτηση για µπύρες χωρίς αλκοόλ συνεχώς αυξάνεται.

Διαχρονική στήριξη του έργου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Perrotis College από την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. στηρίζει ενεργά για δεκαετίες τώρα την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και το Perrotis College, που προετοιμάζει τους αποφοίτους για ανάληψη κυρίαρχων ρόλων στην κοινωνική ζωή και για ποικίλες επαγγελματικές σταδιοδρομίες στη γεωργία, την επιστήμη και τη βιομηχανία τροφίμων μέσω της μάθησης αγροτικών και επιχειρηματικών πρακτικών που είναι οικονομικά βιώσιμες, φιλικές προς το περιβάλλον και κοινωνικά υπεύθυνες.

Η επιτυχία των «Ανοιχτών Ζυθοποιείων» αναδεικνύει την αγάπη των καταναλωτών για ελληνική μπύρα

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην 5η εκδήλωση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» δείχνοντας πως το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τον εγχώριο ζύθο είναι πολύ ισχυρό και