Μια pilsner εμπνευσμένη από τα παλιά η νέα συνταγή της μικροζυθοποιίας Αναστασίου

Κοινοποίηση:

Η ιδιαίτερη Pilsner «Σπέσιαλ δωδεκάρα» που παρασκευάζεται με την παραδοσιακή και απαιτητική τεχνική του double decotion mashing είναι η πιο πρόσφατη συνταγή της μικροζυθοποιίας Αναστασίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

Η νέα μας συνταγή δεν είναι απλά μια ακόμα pilsner. Είναι μια συνταγή φτιαγμένη με αφοσίωση, μεράκι και απόλυτο σεβασμό στην παράδοση της τσεχικής ζυθοποίησης.

Ακολουθήσαμε την απαιτητική μέθοδο «double decoction mashing», μια τεχνική που γεννήθηκε αιώνες πριν, όταν οι ζυθοποιοί δεν είχαν ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας.

Με τη σταδιακή αφαίρεση και βρασμό μέρους του γλεύκους, αυτή η μέθοδος ενισχύει το σώμα των pilsner, αναδεικνύει βαθύτερες γεύσεις βύνης και συμβάλλει στην χαρακτηριστική ισορροπία μεταξύ του γλυκού και του πικρού στοιχείου. Σήμερα, το decoction σπάνια χρησιμοποιείται λόγω της πολυπλοκότητάς του, όμως παραμένει αναπόσπαστο στοιχείο των παραδοσιακών τσέχικων pilsner και εμείς επιλέξαμε να το τιμήσουμε.

Aκολουθήσαμε την ίδια φιλοσοφία ζύμωσης που χρησιμοποιούσαν οι παλιοί ζυθοποιοί στα ιστορικά κελάρια τους.

Πριν από αιώνες, στην κεντρική Ευρώπη η αποθήκευση του ζύθου γίνονταν σε δροσερά, υπόγεια κελάρια, όπου η χαμηλή θερμοκρασία οδήγησε στην ανάπτυξη μιας νέας μαγιάς, της lager μαγιάς. Η αργή και “καθαρή” ζύμωση, σε συνδυασμό με τη μακρά ωρίμανση (lagering) για δύο μήνες, είναι αυτό που χαρίζει στις lager τη χαρακτηριστική τους διαύγεια και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα.

Χρησιμοποιήσαμε την αυθεντική μαγιά της Pilsner Urquell από την Omega Yeast, επιτρέποντας μια εξαιρετικά αργή ζύμωση 15 ημερών σε θερμοκρασίες κάτω των 9°C. Παράλληλα, ανθρακώθηκε με φυσικό τρόπο, χαρίζοντας έναν πλούσιο, βελούδινο αφρό που διαρκεί, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια γνήσια Czech Pilsner (Premium Pale Lager). Παρόλο που χρησιμοποιήσαμε μόνο έναν λυκίσκο και μία βύνη βάσης, η μέθοδος παραγωγής της αποκαλύπτει ένα σύνθετο γευστικό προφίλ, αποδεικνύοντας ότι η απλότητα μπορεί να είναι εξαιρετικά συναρπαστική.

Με περηφάνια σας παρουσιάζουμε την «Σπέσιαλ δωδεκάρα». Μια συνταγή που τιμά την παράδοση, σέβεται την πρώτη ύλη και αποτυπώνει την ουσία της τσεχικής ζυθοποίησης.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Guinness γιορτάζει 2 χρόνια συνεργασίας με την Premier League με νέα παγκόσμια καμπάνια

Με τη νέα σεζόν της Premier League να έχει ήδη ξεκινήσει και τον ενθουσιασμό των φιλάθλων να κορυφώνεται, η Guinness επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως Επίσημη Μπύρα της Premier League και το γιορτάζει μέσα από τη νέα καμπάνια «Lovely Day for a Guinness».

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συμμετέχει ενεργά για ακόμα μια χρονιά στα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία»

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία συμμετέχει για ακόμη μια χρονιά στην πρωτοβουλία «Ανοιχτά Ζυθοποιεία» της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών και θα υποδεχτεί επισκέπτες στις εγκαταστάσεις της στη Ριτσώνα Ευβοίας το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα

Δεκαετής συνεργασία γενημμένη στο Άμστερνταμ ανάμεσα σε Ajax και Heineken

Η Heineken θα αποτελέσει την επίσημη χορηγό μπύρας του Ajax για την επόμενη δεκαετία. Μέσω της συνεργασίας αυτής οι κορυφαίες αλκοολούχες και άνευ επωνυμίες της Heineken θα είναι αυτές που σερβίρονται αποκλειστικά στις κερκίδες της Johan Cruijff ArenA.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική ετικέτα μπύρας NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Γερμανική συνταγή με αέρα Νάξου η gose «Ταλιάνι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Ένα παραδοσιακό γερμανικό είδος ζύθου με άρωμα και γεύση Νάξου συνδυάζει η νέα gose ετικέτα «Ταλιάνι» της Ζυθοποιίας Αναστασίου. Η «Ταλιάνι» παράγεται με 100% γερμανικό καπνιστό σιτάρι, φρέσκο λεμόνι Νάξου και αλάτι απευθείας από τις αλυκές πίσω από την παραλία του Αγίου Προκοπίου στη Νάξο.

Ο λυκίσκος Krush πρωταγωνιστής της «Κρούσης» της μικροζυθοποιίας Αναστασίου

Ο λυκίσκος Krush είναι ο πρωταγωνιστής της νέας μονοποικιλιακής I.P.A. της Ζυθοποιίας Αναστασίου.  H Krush είναι μια ποικιλία λυκίσκου που αναπτύχθηκε από την «Hop Breeding Company» και κυκλοφόρησε το 2024 με αρώματα και γεύσεις από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι), τροπικά (μάνγκο, γκουάβα), πυρηνόκαρπα (ροδάκινο), μούρα και ξυλώδη (ρητίνη), να συνθέτουν το προφίλ της.