Μεγάλο γεγονός για τον κλάδο το World of Beer Festival, δεν έλειψαν όμως και τα παράπονα από μικροζυθοποιούς

Κοινοποίηση:

του Γιάννη Πανάγου

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για ένα ενδιαφέρον εγχείρημα, που έρχεται να συμπληρώσει τη γκάμα εκδηλώσεων της Forum A.E. το οποίο επιχειρήθηκε υπό την αιγίδα και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών.

Έτσι, οι λάτρεις της μπύρας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ενδιαφέρουσα τριήμερη περιήγηση, πλημμυρισμένη από αρώματα βύνης, λυκίσκου, λουλουδιών και εσπεριδοειδών.

Γνωστές αλλά και σπάνιες ετικέτες μπύρας από όλον τον κόσμο, από premium brands, ζυθοποιείες και μικροζυθοποιείες, δεκάδες craft, σταθμοί φαγητού, συναυλίες και μουσικά δρώμενα, έδωσαν την ευκαιρία στους φίλους της μπύρας να απολαύσουν, να μάθουν και να ψυχαγωγηθούν.

Το Beer & Brunch ήταν εκεί για να καταγράψει τα γεγονότα, να συνομιλήσει με τους παραγωγούς και να αποτυπώσει το απαύγασμα αυτής της εμπειρίας, δίνοντας το επόμενο διάστημα και φυσικά την επόμενη έκδοση του περιοδικού, περισσότερα στοιχεία για τις νέες αφίξεις (ετικέτες) αλλά και τα ειδικότερα επιχειρηματικά πλάνα, κυρίως της νέας γενιάς συντελεστών του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν έλλειψαν πάντως και τα παράπονα από πλευράς κάποιων εκθετών οι οποίοι θεώρησαν ότι η διευθέτηση του χώρου και η κατανομή των θέσεων (περίπτερα) δεν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή γι’ αυτούς. Αυτό το οποίο κυρίως τονίστηκε ήταν ότι η διευθέτηση του χώρου οδηγούσε σε προνομιούχους και μη προνομιούχους, με τα περίπτερα που είχαν στηθεί πέριξ του χώρου των συναυλιών να διεκδικούν τη μερίδα του λέοντος σε πωλήσεις μπύρας εντός του χώρου του festival και να αδικούνται κατά κάποιο τρόπο τα περίπτερα εντός των διαδρόμων.

Ένα δεύτερο θέμα που τέθηκε, έχει να κάνει με τις «μάρκες» για δωρεάν μπύρα που είχαν την ευκαιρία να παραλαμβάνουν οι επισκέπτες κατά την είσοδό τους στο χώρο του festival, οι οποίες αφορούσαν κυρίως στους ισχυρούς οίκους και  λειτουργούσαν κατά βάση ανταγωνιστικά στην προσπάθεια των «μικρών» να διαθέσουν τις ετικέτες τους με το προβλεπόμενο αντίτιμο.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Νηφάλιοι γίναµε… Sknipa

«Η µικροζυθοποίηση είναι ένα µαγείρεµα, που αποτυπώνει το µεράκι και τη δουλειά του µικροζυθοποιού. Είναι η συνταγή. Τα υλικά που θα χρησιµοποιήσεις, ο τρόπος που θα τα µαγειρέψεις και πώς θα αφήσεις τη µπύρα να ωριµάσει µέχρι να φτάσει στο µπουκάλι ή στο βαρελάκι».

H συλλεκτική Believers Brew λέει «ευχαριστώ» Jürgen Klopp

Για να σηματοδοτήσει την αποχώρηση του θρυλικού προπονητή της Liverpool FC, Jürgen Klopp, η Carlsberg συνεργάστηκε με την ERDINGER Weissbräu κυκλοφορούν μια εορταστική μπύρα περιορισμένης έκδοσης – μία για κάθε επίσημο παιχνίδι που ήταν επικεφαλής των «κόκκινων».

Προτεινόμενα

Με το βλέµµα στη δεύτερη άνοιξη της µπύρας

Η πρόοδος που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο κλάδος της µικροζυθοποιίας στην Ελλάδα είναι αδιαµφισβήτητη. Ωστόσο, οι αντιξοότητες µε τις οποίες βρίσκονται αντιµέτωποι οι πρωταγωνιστές του κλάδου, ειδικά από τον Μάρτιο του 2020, είναι πρωτοφανείς.

Το βράσιµο δεν σταµατά στο Χαλάνδρι με τις κατάλληλες συνταγές ανά εποχή

Περήφανος που συµµετείχε στην «επανάσταση της µπύρας» στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε την πενταετία 2010-2015, ανοίγοντας το πρώτο µαγαζί µε πώληση µπύρας craft, δηλώνει ο Φώτης Αναστασίου, ιδιοκτήτης της Ζυθοποιίας Αναστασίου και εκ των ιδρυτών της δηµοφιλούς Local Pub των βορείων προαστείων της Αθήνας.

Η μπύρα Νήσος συμμετέχει στο μεγάλο φεστιβάλ μπύρας «World of Beer Festival» από τις 10 έως τις 12 Μαΐου

Η μπύρα ΝΗΣΟΣ θα συμμετέχει στο World of Beer Festival, που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για το πρώτο, επίσημο, μεγάλο φεστιβάλ μπύρας στην Ελλάδα, αφιερωμένο στον μαγευτικό κόσμο της μπύρας, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Φιλοξενία και γεύση στην αιώνια pub της Αθήνας

∆ιακριτικό αλλά εκεί, απέναντι από το Χίλτον, το Red Lion είναι ένα από τα λίγα σηµεία στον πλανήτη, στα οποία έχουν καθίσει Αµερικανοί και Σοβιετικοί διπλωµάτες να πιούν την µπύρα τους.