Το UEFA EURO αποκαλύπτει την βαθιά παράδοση της γερμανικής μπύρας

Κοινοποίηση:

Σε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την ανάδειξη της πλούσιας παράδοσης μπύρας στη Γερμανία αναδεικνύεται η φετινή διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το UEFA EURO 2024, δείχνει να βάζει…γκολ και στην κατανάλωση μπύρας καθώς οι χιλιάδες ποδοσφαιρόφιλοι που κατακλύζουν την χώρα ανακαλύπτουν τις ξεχωριστές μπύρες που διαθέτει κάθε κρατίδιο στην Ομοσπονδιακή Γερμανία. Σε κάθε περιοχή κυριαρχούν οι ντόπιες ποικιλίες και οι εγχώριες ετικέτες, οι οποίες σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά πρέτσελ και λουκάνικα αποτελούν το ιδανικό «ταίρι» μιας γεμάτης ποδοσφαιρικής μέρας για τους επισκέπτες.

Βερολίνο

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο είναι μια από τις πιο ιστορικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Πλέον ως ένα μεγάλο χωνευτήρι διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών, έχει να επιδείξει πολύ μεγάλη ποικιλία στη μπύρα.

Παραδοσιακές γερμανικές μπύρες όπως η Pilsner και η Helles είναι διαθέσιμες παντού στο Βερολίνο, η μπύρα που κάνει την πρωτεύουσα να ξεχωρίζει είναι η Berliner Weisse. Πρόκειται για μια ξινή μπύρα σιταριού που συνήθως σερβίρεται με ένα σφηνάκι αρωματισμένου σιροπιού. Η εμβληματική μπύρα της πόλης παράγεται από φημισμένα ζυθοποιεία όπως το Berliner Kindl Brauerei. Αν κάποιος όμως ενδιαφέρεται για μια πιο μοντέρνα εκδοχή της μπύρας το ιδανικό μέρος για να δοκιμάσει καινοτόμες craft μπύρες είναι η παμπ BRLO Brwhouse. Η παμπ αυτή ως εδραιωμένο σημείο συνάντησης από λάτρεις της μπύρας παντρεύει το παλιό με το νέο, την παράδοση με την καινοτομία.

Μόναχο

Είναι αδύνατο ένα ταξίδι στα είδη και τις ποικιλίες της γερμανικής μπύρας να μην περιλαμβάνει το Μόναχο. Στην καρδιά της Βαυαρίας, στην πατρίδα του γνωστού σε όλους Oktoberfest, η κουλτούρα της μπύρας έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση της περιοχής.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν την κλασική Helles, μια ανοιχτόχρωμη lager, γνωστή για την ισορροπημένη γεύση και το τραγανό της τελείωμα, και την Dunkel, μια σκούρα lager με πλούσιες νότες βύνης. Οι ιστορικές μπυραρίες Hofbräuhaus, Augustiner-Keller και Paulaner Bräuhaus είναι μερικές μόνο από τις μπυραρίες όπου οι φίλοι μπορούν να απολαύσουν τη φιλοξενία των Βαυβαρών. Επίσης η Βαυαρική μπύρα Weissbier, μια μπύρα σίτου ταιριάζει άριστα με τα παραδοσιακά πρέτσελ και λουκάνικα.

Αμβούργο

Το πολυσύχναστο και δραστήριο λιμάνι του Αμβούργου διαθέτει τη δικιά του ξεχωριστή κουλτούρα στη μπύρα. Μια κουλτούρα άρρηκτα συνδεδεμένη με την ναυτική παράδοση της πόλης που όμως εμπεριέχει και τις νέες τάσεις της εποχής.

Η ζυθοποιίες Ratsherrn και Blockbräu είναι αξιοσημείωτα μέρη όπου οι οπαδοί μπορούν να απολαύσουν μια σειρά από μπύρες παραδοσιακού στυλ μέχρι σύγχρονες craft μπύρες. Η έντονη νυχτερινή ζωή της πόλης κάνει σίγουρο ότι κάποια φιλόξενη παμπ η κάποιο πολυσύχναστο μπαρ θα είναι ανοιχτό για να υποδεχθεί τους φίλους της μπύρας.

Φρανκφούρτη

Η Φρανκφούρτη εκτός από διεθνές οικονομικό κέντρο, είναι και μια εξαιρετική πόλη για τους λάτρεις της μπύρας. Το σήμα κατατεθέν της πόλης στα ποτά είναι το Apfelwein (κρασί μήλου), ένα δροσιστικό ποτό που μοιάζει με μηλίτη και το οποίο οι ντόπιοι συχνά απολαμβάνουν στις παραδοσιακές ταβέρνες που οι ντόπιοι ονομάζουν Ebbelwoi.

Ωστόσο, πως θα γινόταν η Φρανκφούρτη να είναι πόλη της Γερμανίας αν δεν διέθετε και αυτή μια ακμάζουσα σκηνή γύρω από τη μπύρα. Με τοπικές ζυθοποιίες όπως η BrauStil να προσφέρουν μια ποικιλία από μπύρες craft. Για όσους αναζητούν μια πιο παραδοσιακή εμπειρία, το Brauhaus Römer προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από γερμανικές μπύρες lagers και ales.

Στουτγάρδη

Η Στουτγάρδη, στην καρδιά της Σουηβίας, είναι γνωστή για ποτά όπως το Gaisburger Marsch και το Maultaschen, αλλά έχει επίσης μια ακμάζουσα κουλτούρα μπύρας. Τα τοπικά ζυθοποιεία της πόλης, όπως το Schlossbrauerei Dinkelacker, παράγουν μια ποικιλία παραδοσιακών γερμανικών μπυρών, όπως η Pilsner και η Export, μια ελαφρώς πιο δυνατή μπύρα lager.

Κολωνία

Η Κολωνία κοντά στα σύνορα της Γερμανίας με το Βέλγιο είναι συνώνυμη με την Kölsch, μια ελαφριά, δροσερή μπύρα που σερβίρεται σε μικρά, κυλινδρικά ποτήρια που ονομάζονται Stangen. Αυτή η μπύρα είναι αποκλειστικό προϊόν της Κολωνίας και αποτελεί μεγάλη πηγή υπερηφάνειας για τους ντόπιους.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που επισκέπτονται την Κολωνία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Kölsch σε ένα από τα πολλά παραδοσιακά καταστήματα Brauhaus, όπως το Früh am Dom ή το Gaffel Kölsch, όπου η μπύρα συχνά συνδυάζεται με πλούσια τοπικά πιάτα όπως το Himmel un Ääd, ένα παραδοσιακό γερμανικό πιάτο που αποτελείται από πουρέ πατάτας με βραστά μήλα.

Λειψία

Η Λειψία γνωστή για την πλούσια πολιτιστική της ιστορία στη μουσική διαθέτει και αυτή επίσης μια έντονη κουλτούρα γύρω από τη μπύρα. Οι παραδοσιακές μπύρες όπως η Pilsner είναι δημοφιλείς, αλλά η πόλη είναι επίσης γνωστή για την Gose, μια μοναδική ξινή μπύρα που παρασκευάζεται με κόλιανδρο και αλάτι. Το Bayerischer Bahnhof είναι ένα ζυθοποιείο που αξίζει κανείς να επισκεφτεί και το οποίο ειδικεύεται στον ιστορικό τρόπο παρασκευής της μπύρας, προσφέροντας στους επισκέπτες μια γεύση από τη μεγάλη κληρονομιά της ζυθοποιίας της Λειψίας.

Ντόρτμουντ

Το Ντορτμουντ ως παραδοσιακά βιομηχανική πόλη διαθέτει μεγάλη κληρονομιά γύρω από τη μπύρα. Η μπύρα που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η Dortmunder Export, μια pale lager που είναι ελαφρώς πιο δυνατή από την Pilsner, γνωστή για την απαλή και ισορροπημένη γεύση της.

Η κουλτούρα της μπύρας της πόλης γιορτάζεται τόσο στις παραδοσιακές παμπ όσο και στις σύγχρονες ζυθοποιίες. Η Dortmunder Actien-Brauerei (DAB) είναι ένα ιστορικό ζυθοποιείο όπου οι φίλοι της μπάλας μπορούν να δοκιμάσουν αυτή την κλασική μπύρα. Η ιστορική και ζωντανή ποδοσφαιρική κουλτούρα της πόλης αντικατοπτρίζεται και δένει τέλεια με την τοπική σκηνή μπύρας. Καθιστώντας έτσι την πόλη ένα συναρπαστικό προορισμό για τις μέρες των αγώνων.

Ντίσελντορφ

Μόλις λίγα χιλιόμετρα χωρίζουν την Κολωνία από το Ντίσελντορφ το οποίο είναι διάσημο για την Altbier, μια μπύρα που έχει υποστεί υψηλή ζύμωση και είναι σκούρα και μαλακή αλλά και εκπληκτικά τραγανή. Παραδοσιακές μπυραρίες Altbier, όπως η Zum Uerige και η Schumacher Alt, προσφέρουν μια αυθεντική γεύση αυτής της τοπικής σπεσιαλιτέ.

Η παραδοσιακή αντιπαλότητα που υπάρχει μεταξύ του Ντίσελντορφ και της Κολωνίας δεν σταματάει στο ποδόσφαιρο αλλά επεκτείνεται και στις μπύρες, καθιστώντας και τις δύο πόλεις ζωντανά και ζωηρά μέρη, ιδανικά για να βιώσει ένας οπαδός το αγωνιστικό κλίμα του Euro 2024, σε συνάρτηση με τις τοπικές μπύρες που έχουν να προσφέρουν οι ντόπιες μπυραρίες και ζυθοποιίες.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Δύο «φρέσκες» μπύρες για τους λάτρεις του είδους κυκλοφορεί η Alea Brewing Co.

Οι µπύρες της Alea διατίθενται µόνο σε βαρέλι και κουτάκι και ο Head Brewer της Alea χαρακτηρίζει αυτή την επιλογή μονόδρομο, καθώς το αλουμινένιο κουτάκι εξασφαλίζει ότι η μπύρα θα φτάσει αναλλοίωτη στο κοινό.

Άνοιξε επίσημα το καινοτόμο ζυθοποιείο της Carlsberg στην Κίνα

Ο όμιλος Carlsberg ανακοίνωσε τα επίσημα εγκαίνια του 27ου ζυθοποιείου της στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην πόλη Φοσάν, την «Πρωτεύουσα νερού της Κίνας», συνεχίζοντας την στρατηγική τoυ Δανού κολοσσού σε αναπτυσσόμενες αγορές.

∆ιασταυρώσεις ποικιλιών βυνοποιήσιµου κριθαριού «Τρέχει» το Ινστιτούτο Σιτηρών του ΕΛΓΟ ∆ΗΜΗΤΡΑ

Πρόγραµµα διασταυρώσεων των καλύτερων εµπορικά ποικιλιών που κυκλοφορούν στην αγορά, µε στόχο τη δηµιουργία νέων ελληνικών ποικιλιών βυνοποιήσιµου κριθαριού για τις ανάγκες της βιοµηχανίας ζυθοποίησης, έχει σε εξέλιξη το Εργαστήριο Σιτηρών του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-∆ΗΜΗΤΡΑ.