Έκθεμα του ολλανδικού μουσείου LAM με άδεια κουτάκια μπύρας βρέθηκε στα σκουπίδια

Κοινοποίηση:

Δεν αναγνωρίστηκε η καλλιτεχνική αξία έργου τέχνης με άδεια κουτάκια μπύρας στην Ολλανδία, με εργαζόμενο του μουσείου LAM να τα περνάει για σκουπίδια με αποτέλεσμα αυτά να βρίσκονται λίγες ώρες αργότερα σε κάδο απορριμάτων.

Με τίτλο «Όλες οι ωραίες στιγμές που περάσαμε μαζί» το έργο του Γάλλου καλλιτέχνη, Alexandre Lavet, αποτελούταν από δύο άδεια κουτάκια μπύρας με βαθουλώματα και παρουσιαζόταν ως έκθεμα στο ασανσέρ του μουσείου σαν κάποιος να τα είχε ξεχάσει εκεί.

Κατόπιν σθεναρότερης παρατήρησης κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι τα άδεια κουτάκια είχαν ζωγραφιστεί με ακριλικές μπογιές από τον Lavet, όμως το καλλιτεχνικό του όραμα δεν φαίνεται να συμμερίστηκε ένας τεχνικός του ασανσέρ που θεώρησε ότι το έκθεμα ήταν σκουπίδια που είχαν παρατήσει επισκέπτες του μουσείου.

Το μουσείο LAM πάντως με ανακοίνωση του ανέφερε ότι δεν κρατάει «κακία» προς τον τεχνικό για το λάθος του, αφού κάλυπτε την βάρδια συναδέλφου του που τακτικά εργαζόταν στο μουσείο και γνώριζε καλά τις εγκαταστάσεις και τα εκθέματα του. Η διευθύντρια του μουσείου Sietske van Zanten δήλωσε πως κατά ένα τρόπο το λάθος αποτελεί απόδειξη της αποτελεσματικότητας της τέχνης του Lavet.

Εν τέλει όλα πήγαν καλά για το έκθεμα αφού η εργαζόμενη στο μουσείο, Elisah van den Bergh το εντόπισε στα σκουπίδια χωρίς ευτυχώς να έχει υποστεί ζημιά και πλέον, αφού πρώτα καθαρίστηκαν, τα δύο κουτάκια εκτίθενται στην είσοδο του μουσείου πάνω σε ένα βάθρο για να αποφευχθεί παρόμοιο λάθος στο μέλλον.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Η Birra Moretti εκθρόνισε την Carling ως κορυφαία βαρελίσια μπύρα στην Αγγλία

Η Ιταλική θυγατρική της Heineken, Bira Moretti, εδραιώνεται ως η κορυφαία βαρελίσια μπύρα στην Αγγλία, αρπάζοντας τα «σκήπτρα» από την Carling, έπειτα από την αύξηση των πωλήσεων της κατά 9,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2024, γεγονός που μεταφράζεται σε 246,7 εκατομμύρια λίρες, όπως αναφέρει η αναλυτική εταιρεία CGA.