Με 21 λεπτά πληρώνει το 2024 το βυνοποιήσιμο κριθάρι η ζυθοποιία «ΒΕΡΓΙΝΑ»

Κοινοποίηση:

Τιμή στα 21 λεπτά ανά κιλό στο κριθάρι για τη νέα καλλιεργητική χρονιά προσδιόρισε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε (ΒΕΡΓΙΝΑ), δύο λεπτά κάτω σε σύγκριση με το 2023.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το σύνολο της φετινής παραγωγής απορροφηθείστην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό. Για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα καλλιεργηθούν περίπου 27.500 στρέμματα, σε συνεργασία  με περισσότερους από 500 παραγωγούς, από το Βόρειο Έβρο μέχρι τις περιοχές του Λαγκαδά, Επανομής και σε μεγαλύτερη έκταση στο νησί της Λήμνου.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως ακολούθως:

«Το σύνολο της φετινής παραγωγής και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας. Η φετινή καλλιεργητική χρονιά ξεκίνησε με την προμήθεια του σπόρου από του αγρότες μας στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις  της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης (ΒΕΡΓΙΝΑ). Στα φετινά συμβόλαια των παραγωγών, η ελάχιστη εγγυημένη τιμή αγοράς κριθαριού R3 θα είναι τα 0,21€ πλέον ΦΠΑ ανά κιλό καθαρού κριθαριού. Ήδη για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα καλλιεργηθούν περίπου 27.500 στρέμματα, σε συνεργασία  με περισσότερους από 500 παραγωγούς, από το Βόρειο Έβρο μέχρι τις περιοχές του Λαγκαδά, Επανομής και σε μεγαλύτερη έκταση στο νησί της Λήμνου.

 Η εξαιρετική βλαστική και φυτρωτική ικανότητα του σπόρου, η διαχείριση που γίνεται σε όλη τη καλλιεργητική περίοδο με την τακτική και άμεση επικοινωνία με τους παραγωγούς και συνεργάτες μας, αλλά και την περίοδο της συγκομιδής με την αγορά όλης της ποσότητας του ποιοτικού κριθαριού, δίχως περιορισμό στα κιλά, ικανοποιεί πλήρως τον παραγωγό και διασφαλίζει την εγγύηση ποιότητας -τιμής και σχέσης με την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η συμβολαιακή γεωργία με την κατοχύρωση της ελάχιστης εγγυημένης τιμής, καθώς και η φοροαπαλλαγή 50% σε παραγωγούς-αγρότες κανονικού καθεστώτος, αποτελεί την εγγύηση διασφάλισης της συνεργασίας του παραγωγού με τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης.

 Από το 2006 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης χιλιάδες παραγωγοί, καλλιεργούνται περίπου 30.000 στρέμματα ετησίως και συγκομίζονται περί τους 14.000-15.000 τόνους κριθαριού, από τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική και τη Λάρισα.

 Να υπογραμμίσουμε ότι η συμβολαιακή καλλιέργεια της εταιρίας προσφέρει σταθερό εισόδημα και τεχνική υποστήριξη από τους γεωπόνους της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης στον παραγωγό, εξασφαλίζοντας προκαθορισμένες τιμές και βέλτιστη απόδοση για τα προϊόντα του. Αυτό δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας και οικονομικής σταθερότητας, επιτρέποντας στους αγρότες να προγραμματίσουν καλύτερα τις δραστηριότητές τους και να επενδύσουν με μεγαλύτερη σιγουριά στην καλλιέργειά τους ενισχύοντας έτσι την κυκλική οικονομία. Επιπλέον, η εταιρία θα συνεχίσει την πάγια πολιτική της για απευθείας συνεργασία με τους παραγωγούς, χωρίς την παρεμβολή εμπόρων ή μεσαζόντων, διασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή τιμή για το κριθάρι που παράγουν.

 Επίσης, το πρόγραμμα και η μεθοδολογία που ακολουθεί η εταιρία είναι πιστοποιημένο κατά τα πρότυπα της ολοκληρωμένης διαχείρισης καλλιέργειας κριθαριού ζυθοποίησης σύμφωνα με το πρότυπο Agro 2.1 – 2.2, το οποίο είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο φιλοπεριβαλλοντικό σύστημα γεωργικής πρακτικής. Αυτό διασφαλίζει άριστης ποιότητας βυνοποιήσιμο κριθάρι, βασικό συστατικό μιας άριστης ποιοτικής μπύρας, της μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ.

 Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε  έχει καταφέρει μέσα στα χρόνια της συμβολαιακής καλλιέργειας να αυξήσει τη μέση στρεμματική απόδοση από 300kg σε 500kg  ανά στρέμμα και αυτό διότι η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης υιοθέτησε βελτιωμένες μεθόδους καλλιέργειας, πιο αποδοτικές τεχνικές και επέλεξε τις καταλληλότερες ποικιλίες κριθαριού. Το κριθάρι πλέον έχει φτάσει από το 2023 να έχει και συνδεδεμένη ενίσχυση το οποίο επετεύχθη και με τη σθεναρή διαμεσολάβηση της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης και είναι έξτρα πηγή εισροών για τον παραγωγό. Η επιλογή των ποικιλιών είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στο μικροκλίμα της περιοχής και αυτό είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό και οδηγεί σε αυξημένη παραγωγικότητα και ποιοτικότερα προϊόντα με έμφαση στην ποιότητα και την αειφορία».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε άνευ και παραδοσιακές ετικέτες

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουνίου, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Προτεινόμενα

Ενεργή συμμετοχή της ζυθοποιίας Αναστασίου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ToNoWaste» με μπύρα από ψωμί

Την ενεργή συμμετοχή της στο πρόγραμμα καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων «ToNoWaste», που πραγματοποιείται στα πλαίσια της ευρωπαϊκής εβδομάδας μείωσης αποβλήτων που είναι σε εξέλιξη μέχρι