Προχωράει την μετάβαση στην αναγεννητική καλλιέργεια η Carlsberg με νέα ειδική ετικέτα

Κοινοποίηση:

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της στρατηγικής βιωσιμότητας, Together Towards ZERO and Beyond, πραγματοποίησε ο όμιλος Carlsberg σε συνεργασία με τις εταιρείες DLG και Viking Malt, από τις οποίες θα προμηθευτεί βύνες κριθαριού καλλιεργημένες με μεθόδους αναγεννητικής γεωργίας για την παραγωγή μιας ειδικής μπύρας που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Στόχος της στρατηγικής βιωσιμότητας της Carlsberg είναι μέχρι και το 2040 οι πρώτες ύλες της να καλλιεργούνται αποκλειστικά με πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας, όπως κάλυψη του εδάφους για το 95% του έτους, τουλάχιστον τρεις σοδειές από το ίδιο χωράφι κατά την διάρκεια πέντε περιόδων συγκομιδής και χρήση μόνο της αναγκαίας ποσότητας φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων.

Η ειδική μπύρα που θα παρασκευάσει η Carlsberg Denmark στις αρχές του νέου έτους θα εμπεριέχει τους καρπούς τις πρώτης σοδειάς των βυνών κριθαριού καλλιεργημένων με πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας από δύο χωράφια συνολικής έκτασης 1.000 στρεμμάτων στην Νέα Ζηλανδία. Από την συγκεκριμένη παρτίδα η Carlsberg αναμένει να λάβει περίπου 500 τόνους βυνών στις ζυθοποιίες της στην Κοπεγχάγη και την Fredericia, όγκος ο οποίος μεταφράζεται σε παραγωγή 3,3 εκατ. λίτρων μπύρας.

Πέρα από την ειδική ετικέτα της Carlsberg που θα περιέχει 100% βύνες κριθαριού καλλιεργημένων με αναγεννητικές πρακτικές, μέρος της συγκεκριμένης παρτίδας θα αξιοποιηθεί και για την παρασκευή της Carlsberg Pilsner, με τον στόχο να είναι σταδιακά και αυτή να αποτελείται εξ ολοκλήρου από αναγεννητικά καλλιεργημένες πρώτες ύλες, οι οποίες όπως αναφέρει ο δανέζικος κολοσσός ανταποκρίνονται ακριβώς στα ίδια πρότυπα ποιότητας και έχουν την ίδια γεύση με τις παραδοσιακές βύνες.

Η Δανία δεν είναι η πρώτη χώρα όπου η Carlsberg δοκιμάζει την μετάβαση στις συγκεκριμένες βύνες κριθαριού, αφού αντίστοιχα προϊόντα έχουν κάνει την εμφάνιση τους στην Αγγλία, στην Γαλλία και την Φινλανδία. Ο CEO της Carlsberg Denmark, Peter Haahr Nielsen, τόνισε ότι περίπου το ¼ των ρύπων διοξειδίου της εταιρείας προέρχεται από την καλλιέργεια για την προμήθεια των απαραίτητων πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή των προϊόντων της και για αυτό θεωρεί ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για την υιοθέτηση πρακτικών αναγεννητικής καλλιέργειας, η οποία προσφέρει παράλληλα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στην ξηρασία. Περαιτέρω, υπογράμμισε ότι ανάπτυξη της νέας ειδικής ετικέτας θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποκτήσει μια καλύτερη εικόνα για τις μεθόδους ανάπτυξης και προώθησης της συγκεκριμένης κατηγορίας μπυρών.

Πληροφορίες από Webwire

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Χάνει το «τρένο» των νέων καταναλωτών η craft μπύρα στις ΗΠΑ

Νέα έρευνα της εταιρείας CGA by NIQ δείχνει ότι η craft μπύρα χάνει έδαφος με τους νέους καταναλωτές παρά την απήχηση της στο εμπόριο των ΗΠΑ, και καταδεικνύει την ανάγκη για υιοθεσία νέων στρατηγικών που να ταιριάζουν στις προτιμήσεις της Gen Ζ.

Σε καθοδική τροχιά η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιστέκεται η Ελλάδα

Η παραγωγή μπύρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισε να σημειώνει ήπια πτώση το 2024, πέφτοντας από περίπου 367 εκατομμύρια εκατόλιτρα το 2019 σε 345 εκατομμύρια εκατόλιτρα σύμφωνα με την έκθεση «EU Beer Trends 2025» της Ένωσης Ευρωπαίων Ζυθοποιών.

Η Molson Coors προσπαθεί να προσελκύσει την Gen-Z με την καμπάνια «Just Bring the Beer»

Αν και είναι μια περίοδος συνύπαρξης, οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν πηγή άγχους για πολλούς καταναλωτές, ειδικά όταν πρέπει να αποφασίσουν τι φαγητό θα ετοιμάσουν για μια συγκέντρωση. Με το σλόγκαν «Just Bring the Beer» (Φέρε μόνο την μπύρα), η Molson Coors προβάλλει την μπύρα ως μια προσιτή, απλή λύση που επιτρέπει στους καταναλωτές να ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε υπερβολικές σκέψεις και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τους φίλους και την οικογένειά τους.

Προτεινόμενα

Άρχισε η νέα εσοδεία βυνοποιήσιμου κριθαριού από τη «Βεργίνα»

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ανακοίνωσε την έναρξη της νέας εσοδείας βυνοποιήσιμου κριθαριού της για την περίοδο 2025-26 στο πλαίσιο του προγράμματος συμβολαιακής καλλιέργειας που εφαρμόζει σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς από τον Έβρο μέχρι την Χαλκιδική και τη Λήμνο.

Εκτινάσσεται στα 1,13 τρις ευρώ η αξία της παγκόσμιας αγοράς επεξεργασίας μπύρας έως το 2034

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ερευνητικής εταιρείας InsightAce Analytic, η παγκόσμια αγορά επεξεργασίας μπύρας αναμένεται να σημειώσει σημαντική ανάπτυξη κατά την επόμενη δεκαετία. H αξία της που υπολογίζεται περί σε 655 δισεκατομμύρια ευρώ το 2023, αναμένεται να φθάσει τα 1,13 τρις ευρώ έως το 2034, με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5,4% από το 2025 έως το 2034.