Γέννημα ελληνοτουρκικής συνεργασίας η νέα ετικέτα της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ

Κοινοποίηση:

Την πρώτη ελληνοτουρκική craft μπύρα «Zula» έφερε η συνεργασία της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ από την Πάτρα και της 3 Kafadar.

Πρόκειται για μια πικρή μπύρα περιεκτικότητας 6,4%, που επιχειρεί να συνδυάσει τον γαστρονομικό πολιτισμό της Ελλάδας με αυτόν της Τουρκίας. Με αφορμή την συνεργασία της με την 3 Kafadar, η ΚΥΚΑΟ ανέφερε πως δεν πρόκειται απλά για μια μπύρα που δημιουργήθηκε από τις 2 εταιρείες, αλλά ένα μανιφέστο και μια αντίδραση που «αψηφά» το status quo και ξεκινά την «επανάσταση» των craft μπυρών.

Εξορμόμενη από το χωριό Πλατάνι, πολύ κοντά στην Πάτρα στόχος της νανοζυθοποιίας ΚΥΚΑΟ είναι η δημιουργία ποιοτικών craft μπυρών και η επίτευξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος που χαρακτηρίζεται από την ισότητα, τον σεβασμό και την προστασία της φύσης.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τα αρχαία και το ρήμα «κυκάω», που σημαίνει το ανακάτεμα διαφορετικών συστατικών και αυτό είναι που σε μεγάλο βαθμό επιχειρεί η ζυθοποιία εκ καταβολής της ίδρυσης της από το 2017, δοκιμάζοντας διαφορετικούς συνδυασμούς για την επίτευξη μοναδικών γεύσεων.

Τα τελευταία χρόνια η νανοζυθοποιία από την Πάτρα αποτελεί μια σταθερή παρουσία σε αρκετά από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ζύθου τόσο στην εγχώρια σκηνή, όσο και στο εξωτερικό, με πιο πρόσφατη την συμμετοχή της στο Athens Beer Weekend στην αγορά της Κυψέλης, ενώ οι ετικέτες της ταξίδεψαν και στην Ολλανδία για το φεστιβάλ Helders Bier Festival 2024 που πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Σεπτεμβρίου.

Στην κατοχή της η ΚΥΚΑΟ διαθέτει και ένα taproom, που αποτελεί την πηγή έμπνευσης και δημιουργίας της εταιρείας, αφού εκεί πραγματοποιούνται οι δοκιμές των προϊόντων πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά, ώστε να βρεθεί η κατάλληλη «φόρμουλα» που θα ανεβάσει ακόμα παραπάνω το επίπεδο της ελληνικής βιομηχανίας μπυρών.

Με αφορμή την συνεργασία της με την 3 Kafadar η ΚΥΚΑΟ ανέφερε πως δεν πρόκειται απλά για μια μπύρα που δημιουργήθηκε από τις 2 εταιρείες, αλλά ένα μανιφέστο και μια αντίδραση που «αψηφά» το status quo και ξεκινά την «επανάσταση» των craft μπυρών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Tο Οktoberfest έρχεται ξανά στο Χαλάνδρι στην αυλή της ζυθοποιίας Αναστασίου

Η μικρή ζυθοποιία των βορείων προαστίων έχει ζυθοποιήσει γερμανικού τύπου συνταγές αποκλειστικά για την εκδήλωση, καθώς θα παρουσιάσει και την νέα της συνεργατική συνταγή. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει και ένα απολαυστικό μενού με γερμανικές λιχουδιές.

Προτεινόμενα

Νηφάλιοι γίναµε… Sknipa

«Η µικροζυθοποίηση είναι ένα µαγείρεµα, που αποτυπώνει το µεράκι και τη δουλειά του µικροζυθοποιού. Είναι η συνταγή. Τα υλικά που θα χρησιµοποιήσεις, ο τρόπος που θα τα µαγειρέψεις και πώς θα αφήσεις τη µπύρα να ωριµάσει µέχρι να φτάσει στο µπουκάλι ή στο βαρελάκι».

Οι Ευρωπαίοι δεν κόβουν τις παραδοσιακές τους συνήθειες γύρω από το αλκοόλ σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ

Είτε πρόκειται για τη γαλλική αδυναμία στο κρασί, είτε για τη γερμανική λατρεία για τη μπύρα, είτε για ένα ή δύο σφηνάκια αλκοόλ στις Βαλτικές χώρες, οι ευρωπαϊκές χώρες δεν φαίνεται να ξεκολλούν από τις παραδοσιακές συνήθειες κατανάλωσης αλκοόλ, έχουν διαπιστώσει οι ερευνητές.