Στα 16 δισ. ευρώ η αξία της αγοράς μπύρας της Αγγλίας, κυριαρχία των lager

Κοινοποίηση:

Στα 16 δις ευρώ έφτασε η αξία της βιομηχανίας μπύρας στην Αγγλία, με περίπου 17 εκατ. εκατόλιτρα, ήτοι 3 δις ποτήρια, να σερβίρονται στις βρετανικές pubs, όπως έδειξε η τρίτη ετήσια έκθεση αγοράς της Heineken UK.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις προτιμήσεις των Βρετανών έχουν οι lager, που κατέχουν το 28% του συνολικού μεριδίου της αγοράς, με τις ισπανικές lager να είναι αυτές που σημείωσαν την μεγαλύτερη άνοδο κατά την διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, αυξάνοντας την αξία τους κατά 27%, και αποτελώντας 1 στα 4 ποτήρια World και Premium lager που καταναλώθηκαν στις pubs και τα μπαρ της Αγγλίας.

Μεταξύ των σημαντικότερων ευρημάτων της έκθεσης της Heineken ήταν και η άνοδος της τάξεως του 40% στην αξία των μη αλκοολούχων και των χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ μπυρών, επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά την παγκόσμια τάση για στροφή στις πιο υγιεινές επιλογές. Παρότι ακόμα κατέχουν, μόλις, το 1% της αγοράς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι αποτελούν μια ενδιαφέρουσα προοπτική .

Ο διευθυντής πωλήσεων της Heineken UK, Will Rice, ανέφερε πως η έκθεση αγοράς της εταιρείας αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις pubs της Μεγάλης Βρετανίας, αφού ρίχνει φως στις αλλαγές των συνηθειών των καταναλωτών, και στις κατηγορίες μπυρών, στις οποίες θα πρέπει να εστιάσουν. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η μπύρα παραμένει με σημαντική διαφορά το αγαπημένο ποτό των Άγγλων και παρουσιάζει αρκετούς λόγους αισιοδοξίας.

Με πληροφορίες από pubandbar.com και morningadvertiser.co.uk

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Tο Οktoberfest έρχεται ξανά στο Χαλάνδρι στην αυλή της ζυθοποιίας Αναστασίου

Η μικρή ζυθοποιία των βορείων προαστίων έχει ζυθοποιήσει γερμανικού τύπου συνταγές αποκλειστικά για την εκδήλωση, καθώς θα παρουσιάσει και την νέα της συνεργατική συνταγή. Από την εκδήλωση δεν θα λείπει και ένα απολαυστικό μενού με γερμανικές λιχουδιές.

Προτεινόμενα

Εκθετική ανάπτυξη αναμένεται στην αγορά της craft μπύρας

Το ύψος της παγκόσμιας αγοράς craft μπύρας εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 141,66 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ το 2024 και θα φτάσει τα 272,75 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ μέχρι το 2029, σημειώνοντας αύξηση με CAGR (Σύνθετος Ρυθμός Ετήσιας Ανάπτυξης) 14% από το 2024 έως το 2029.

Μπύρα και όχι πια κρασί το πιο αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων

«Για πρώτη φορά, η µπύρα παίρνει την πρώτη θέση ως το αγαπηµένο αλκοολούχο ποτό των Γάλλων» ανακοίνωσε ο Sylvain Dadé, συνιδρυτής του πρακτορείου Sowine, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που παρουσίασε στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσµατα µιας έρευνας που διεξήχθη διαδικτυακά τον ∆εκέµβριο του 2021 από την Dynata (µε 1.015 άτοµα ηλικίας 18 έως 65 ετών, που θεωρείται αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσµού).