H Σκωτία εξετάζει την απαγόρευση των λογοτύπων στα ποτήρια μπύρας

Κοινοποίηση:

Η κυβέρνηση της Σκωτίας εξετάζει σθεναρά το ενδεχόμενο να απαγορεύσει στις ζυθοποιούς εταιρείες την τοποθέτηση των λογοτύπων τους στα ποτήρια μπύρας και σε merchandise, σε μια προσπάθεια να φρενάρει την υπερβολική κατανάλωση.

Ο Υπουργικός Γραμματέας για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Σκωτίας, Neil Gray ανέφερε σε ομιλία του από το βήμα του κοινοβουλίου της βρετανικής χώρας πως παρότι υπάρχει πληθώρα απόψεων σχετικά με το θέμα της διαφήμισης και της προώθησης των αλκοολούχων ποτών, η κυβέρνηση θα λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν τόσο τους προβληματισμούς των εταιρειών της βιομηχανίας, όσο και των υγειονομικών.

Παράλληλα, ο Gray τόνισε ότι θα δώσει στον οργανισμό υγείας Public Health Scotland την έγκριση για την διεξαγωγή έρευνας των πιθανών επιλογών για την μείωση της έκθεσης σε διαφημίσεις σχετικά με το αλκοόλ.

Αν τελικά η κυβέρνηση της Σκωτίας αποφασίσει να απαγορεύσει τα λογότυπα των εταιρειών από τα ποτήρια μπύρας και αποτρέψει το merchandise στους παραγωγούς, φαινομενικά θα επιτύχει την μείωση των ατόμων που εκτίεθενται σε επωνυμίες αλκοολούχων ποτών.

Εντούτοις, το μέτρο αυτό δεν φαίνεται να αρέσει στους παραγωγούς, με την ΣΕΟ της ένωσης ζυθοποιών British Beer & Pub Association, Emma McClarkin να δηλώνει πως η πρόταση του συγκεκριμένου μέτρου την «εξέπληξε» και πως η έρευνα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της όλες τις ενδείξεις, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού οικονομικού αντίκτυπου της απόφασης, των αυστηρών μέτρων προστασίας που ήδη βρίσκονται σε ισχύ και της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσει σε αρκετούς τομείς, όπως σε αθλητικούς συλλόγους, σε πολιτιστικές διοργανώσεις και στις δημόσιες μεταφορές.

Την απόφαση για την διεξαγωγή της έρευνας ώθησε η αποκάλυψη ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με αλκοόλ στην Σκωτία έφτασαν σε νέο υψηλό το 2023.

Με πληροφορίες από the drinks business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε άνευ και παραδοσιακές ετικέτες

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run

Η Βεργίνα Alcohol Free ξεχώρισε στα πλαίσια του δεύτερου αγώνα Galatsi Night Run που διεξήχθη το Σάββατο 28 Ιουνίου, με τους συμμετέχοντες να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα οφέλη της καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Προτεινόμενα

Επιστροφή στην κερδοφορία το 2026 ακολουθώντας το δρόμο της μικροζυθοποιίας προσδοκά η ΕΖΑ

Την επιστροφή της σε δρόμους κερδοφορίας έπειτα από αρκετά χρόνια προσδοκά η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, η οποία έχει αποφασίσει να πορευτεί ως μικροζυθοποιία περιορίζοντας την

Εγκρίθηκε η ανάπλαση των ιστορικών εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στην Θεσσαλονίκη

«Πράσινο φως» για την υλοποίηση της ανάπλασης των εγκαταστάσεων της πρώην «Ζυθοποιίας ΦΙΞ» στη Θεσσαλονίκη, αφού μέσω της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ Δ’ 805/2024)