Οι μπύρες ωθούν σε θετική τροχιά τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού Constellation Brands

Κοινοποίηση:

Σε θετική τροχιά βρίσκονται οι πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού Constellation Brands, της νούμερο 1 παρόχου μπύρας στην αγορά των ΗΠΑ, που ανήλθαν στα 2,92 δισ. ευρώ (+3%) για το τρίτο τρίμηνο του 2024.

Τα νούμερα αυτά είναι σημαντικά πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών της αγοράς, με την εταιρεία να αυξάνει τα προσαρμοσμένα κέρδη της στα 4,32 δολάρια ανα μετοχή, έναντι των εκτιμήσεων για 4,08 δολάρια.

Η απρόσμενη άνοδος των εσόδων της Constellation Brands, φυσικά, οφείλεται στις δύο κορυφαίες επωνυμίες μπυρών της, την Corona και την Modelo που χαίρουν σημαντικής εκτίμησης στην αγορά των ΗΠΑ.

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα από τις πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,6% δείχνοντας πως η Constellation συνεχίζει να επωφελείται από τις υψηλές τιμές των premium επωνυμιών της.

Ο πρόεδρος και CEO της εταιρείας Bill Newlands δήλωσε ότι παραμένει επιφυλακτικός σχετικά με τα μακρο-οικονομικά αποτελέσματα, όμως δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την απόδοση της εταιρείας για το τρίμηνο ισχυρή, τονίζοντας παράλληλα ότι οι επωνυμίες μπύρας της επιχείρησης παρέμειναν οι σημαντικότερες πηγές εσόδων της για δωδέκατο συνεχόμενο τρίμηνο.

Παρά την αυξημένη ζήτηση για τις μπύρες της, πάντως, τον Σεπτέμβριο η εταιρεία μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις για την άνοδο των συνολικών μικτών πωλήσεων σε ένα ποσοστό μεταξύ 4% και 6%, έναντι των πρότερων εκτιμήσεων της για 6% με 7%. Όσον αφορά καθαρά τις επωνυμίες μπυρών της η Constellation ανέφερε ότι περιμένει μια άνοδο των μικτών πωλήσεων της τάξεως του 6% με 8% και αύξηση των λειτουργικών εσόδων μεταξύ 11% και 12% για όλο το έτος.

Σε αντίθεση με τις μπύρες τις επωνυμίες μπύρας της Constellation, τα κρασιά και τα spirits ποτά της ακολουθούν μια πτωτική πορεία επί σειρά τριμήνων, γνωρίζοντας μια απομείωση ύψους 2,5 δισ. δολαρίων στο περασμένο τρίμηνο.

Πληροφορίες από drinks business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα
Προτεινόμενα

Στο Βέλγιο ο ναός της µπύρας

Έχοντας προσελκύσει περισσότερους από 20.000 επισκέπτες στους τέσσερις μήνες της λειτουργίας του, το μουσείο Belgian Beer World προσφέρει μια πλούσια διαδραστική εμπειρία για την κουλτούρα της μπύρας.

Γερμανική startup εκμεταλλεύεται τα κατάλοιπα της παραγωγής μπύρας για μείωση περιβαλλοντικών ρύπων

Η γερμανική startup HopfON, ακολουθώντας το παράδειγμα του οργανισμού Society of Hop Research στην Βαυαρία, επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα κατάλοιπα της διαδικασίας παραγωγής μπύρας μέσω