Ο κολοσσός μπύρας Asahi αναζητά συνεργασία με startups για εύρεση λύσεων βιωσιμότητας

Κοινοποίηση:

Την έναρξη του νέου της προγράμματος βιωσιμότητας The Challenge ανακοίνωσε η κορυφαία παραγωγός μπύρας και αλκοολούχων ποτών της Ιαπωνίας, Asahi Group, ζητώντας συνεργασία με stratup και scaleup εταιρείες, ώστε μαζί να βρουν καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις. Η νέα πρωτοβουλία της Asahi συμβαδίζει με τους στόχους του ομίλου για επίτευξη μηδενικών ρύπων της γραμμής παραγωγής της μέχρι και το 2040.

Αναφορικά με την νέα πρωτοβουλία της Asahi ο διευθυντής του τμήματος βιωσιμότητας του ομίλου, Drahomira Mandikova, δήλωσε ότι το The Challenge αντανακλά την αφοσίωση της εταιρείας να συνάψει συμφωνίες με καινοτόμες startups για την γρηγορότερη επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος. Στο The Challenge συμμετέχει ενεργά και το τμήμα καινοτομίας του χρηματιστηριακού ομίλου Antler, Antler Ibex, που θα προσφέρει στην Asahi πρόσβαση στο δίκτυο της και μαζί θα εξετάσουν προτάσεις που θα επιτρέψουν στον ασιατικό κολοσσό να επιτύχει τους στόχους βιωσιμότητας του. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος ζητάει από τις ενδιαφερόμενες starups την εύρεση λύσεων σε σειρά κλάδων όπως:

-Βιώσιμη γεωργία και πρώτες ύλες

-Ανανεώσιμη ενέργεια και Αποτελεσματικότητα

-Βιώσιμες συσκευασίες και κυκλική οικονομία

-Διαχείριση νερού

-Βιώσιμη μεταφορά

-Βιώσιμος σχεδιασμός προϊόντων

Οι startups που θα επιλεγούν θα έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν με την Asahi και να δικτυωθούν με χρηματιστηριακές εταιρείες και ηγέτες του κλάδου των αλκοολούχων ποτών. Παράλληλα, θα αποκτήσουν πρόσβαση στα ψηφιακά εργαλεία που χρησιμοποιεί η Asahi, και τέλος θα αναπτύξουν συνεργασίες και την καινοτομία βιώσιμων λύσεων.

Ο Global Partner της Antler, Baz Saidieh, δήλωσε εξέφρασε την χαρά του για την συνεργασία με την Asahi στην αναζήτηση βιώσιμων λύσεων και τόνισε πως το οικοσύστημα των νεοσύστατων εταιρειών δεν αποτελεί απλά μια ευκαιρία αλλά την βάση για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.

Δυνατή αρωματική fruit saison από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing και Retimi Microbrewery

Μια δυνατή αρωματική fruit saison με περιεκτικότητα 8% είναι η νέα συνεργατική ετικέτα «Espina» από τις μικροζυθοποιίες Alea Brewing Co. και Retimi Craft Beer. Η καινούργια μπύρα θα διατίθεται σε φιάλη 750ml και σε βαρέλι και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της στα πλαίσια του Alea Craft Beer Festival το Σάββατο 21 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Διπλωματικές αρχές του ECDC Club υποδέχθηκε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η εξωστρέφεια

Πολυμελή αντιπροσωπεία εμπορικών ακολούθων και διπλωματικών αρχών-μελών του ECDC Club από διάφορες χώρες υποδέχθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Στόχος της επίσκεψης ήταν η υποστήριξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές.