«Χαμηλές πτήσεις» για την βιομηχανία ζύθου των ΗΠΑ, στροφή προς τις ακριβές ετικέτες

Κοινοποίηση:

Σε καθοδική τροχιά βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου των ΗΠΑ, που είδε τις πωλήσεις της να πέφτουν κατά 3,6% μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου 2024, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου σύμφωνα με τα στοιχεία της ερευνητικής εταιρείας IWSR. Άξιο αναφοράς, μάλιστα, είναι ότι η πτώση των πωλήσεων αφορά το σύνολο των ΗΠΑ, με την μόνη πολιτεία που είδε άνοδο των πωλήσεων να είναι αυτή της Indiana (+0,5%).

Ο πρόεδρος του παραρτήματος της IWSR στην Αμερική, Marten Lodewijks, τόνισε ότι οι αλλαγές που καλείται να αντιμετωπίσει η βιομηχανία μπυρών των ΗΠΑ έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες που αθροιστικά τραβούν προς τα κάτω την κατηγορία. Από τα όσα ανέφερε ο Lodewijks είναι ότι σε γενικές γραμμές οι πολιτείες που είχαν καλύτερες επιδόσεις έτειναν να είναι αυτές που σημείωναν μεγαλύτερη ανάπτυξη στην κατηγορία των ακριβών ετικετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IWSR, μάλιστα, οι super-premium ετικέτες σημειώνουν ανάπτυξη της τάξεως του 4%, γνωρίζοντας μια μονοψήφια άνοδο στις 5 μεγαλύτερες αγορές των ΗΠΑ, δηλαδή στην Καλιφόρνια, το Τέξας, την Φλόριντα, την Νέα Υόρκη και το Ιλινόις, αντισταθμίζοντας σε κάποιο βαθμό τις πτώσεις των παραδοσιακών ετικετών. Σε μικρότερες αγορές όπως αυτές της Ιντιάνα και της Νεβάδα η άνοδος τους αγγίζει διψήφια ποσοστά.

Στην άνοδο των πιο ακριβών ετικετών συμβάλλει η ακρίβεια που ταλανίζει συνολικά τον κλάδο των αλκοολούχων ποτών, καθώς οι καταναλωτές ψάχνουν εναλλακτικές για το πολυτελές κρασί και τα spirits, βρίσκοντας μια φθηνότερη λύση στις μπύρες. Σχετικά ο Lodewijks τόνισε ότι έτσι οι καταναλωτές νιώθουν μια αίσθηση πολυτέλειας, ξοδεύοντας, παράλληλα, λιγότερα χρήματα. Η τάση προς τις ακριβές ετικέτες φαίνεται και από τις εισαγωγές με τις περισσότερες εισαγόμενες επωνυμίες να τείνουν προς τις πιο πολυτελείς.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Από τον τόπο της και για τον τόπο της η μπύρα Carpinus

Η craft σκηνή βρίσκεται σε περίοδο άνθισης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, µε πολλές µικροζυθοποιίες να δηµιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτές  ανήκει και η Carpinus, µια µικρή µονάδα παραγωγής ζύθου,  που έχει ως στόχο να αναδείξει τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της Ευρυτανίας και που συµµετέχει σταθερά σε όλες τις διοργανώσεις του χώρου.

Αύξηση πωλήσεων και ικανοποιητικές επιδόσεις για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Επέστρεψε με νέα εμφάνιση η συνεργατική ετικέτα μπύρας NEIPA «Ωκυρρόη»

Σε νέα συσκευασία επέστρεψε η συνεργατική New England IPA (NEIPA) «Ωκυρρόη» από τις Ζυθοποιιές Αναστασίου και Πηνειού. Πρόκειται για μια φρέσκια μπύρα NEIPA που διακρίνεται από λυκίσκους Motueka, Galaxy και Citra και έχει περιεκτικότητα αλκοόλ 5,5% ABV. Στη γεύση της διακρίνονται αρώματα ροδάκινου και τροπικών φρούτων ενώ το χρώμα της είναι θολό κίτρινο.

Προτεινόμενα

Νέα αρχή για την παραγωγή μπύρας στην Ελλάδα με την αναθεώρηση της νομοθεσίας

Σχεδόν εκατό χρόνια µετά, αυτές τις µέρες, η Ευρωπαϊκή Ένωση κρίνει την τύχη νοµοσχεδίου που κατέθεσε η Ελλάδα και αφορά στην αναθεώρηση του Βασιλικού ∆ιατάγµατος του 1922 για την παραγωγή της µπύρας στην Ελλάδα. Ήδη το σχετικό Σχέδιο Νόµου που έχει οριστικοποιηθεί από ελληνικής πλευράς, µετά από διαβούλευση τριών µηνών, έχει τεθεί υπό την κρίση της Ε.Ε. Εφόσον λοιπόν δεν υπάρξουν σχόλια, παρατηρήσεις ή ενστάσεις, το σχετικό νοµοθέτηµα θα τεθεί προς ψήφιση µε σκοπό την αλλαγή της υφιστάµενης νοµοθεσίας στον κλάδο της µπύρας στη χώρα µας.

Ο λυκίσκος Krush πρωταγωνιστής της «Κρούσης» της μικροζυθοποιίας Αναστασίου

Ο λυκίσκος Krush είναι ο πρωταγωνιστής της νέας μονοποικιλιακής I.P.A. της Ζυθοποιίας Αναστασίου.  H Krush είναι μια ποικιλία λυκίσκου που αναπτύχθηκε από την «Hop Breeding Company» και κυκλοφόρησε το 2024 με αρώματα και γεύσεις από εσπεριδοειδή (πορτοκάλι), τροπικά (μάνγκο, γκουάβα), πυρηνόκαρπα (ροδάκινο), μούρα και ξυλώδη (ρητίνη), να συνθέτουν το προφίλ της.