Πρώτη η Καλιφόρνια στις IPA στους «Ολυμπιακούς αγώνες της μπύρας»

Κοινοποίηση:

Τα «πρωτεία» στις IPA κατέχει η ηλιόλουστη πολιτεία της Καλιφόρνια αφού πέντε από τα οχτώ βραβεία στις κατηγορίες IPA του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπύρας πήγαν σε δικές της ετικέτες.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπύρας έχει καθιερωθεί στο νου πολλών ως «Οι Ολυμπιακοί αγώνες της μπύρας». Πρωτοξεκίνησε το 1996 και πρόκειται για μια ετήσια εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ένωση Ζυθοποιών (Brewers Association), που απαρτίζεται από περισσότερους από 5.400 παρασκευαστές μπύρας. Τη φετινή άνοιξη στις 24 Απριλίου, ειδικοί της μπύρας από 26 χώρες συναντήθηκαν στο Las Vegas για να αποφασίσουν ποιες ετικέτες θα διακρίνονταν.

Οι IPA παραμένουν το πιο δημοφιλές στυλ παρασκευής μπύρας στο φετινό διαγωνισμό, αφού οι περισσότερες συμμετοχές και οι τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες ήταν σε στυλ IPA. Φαίνεται λοιπόν ότι η πικρή αίσθηση που αφήνουν αυτές οι μπύρες συνεχίζει και συναρπάζει τους φίλους της μπύρας.

Εφόσον οι μπύρες IPA συνεχίζουν να εξελίσσονται και να επαναπροσδιορίζονται οι κριτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπύρας αποφάσισαν να ανταμείψουν το χρυσό σε οχτώ διαφορετικές κατηγορίες Indian Pale Ale (IPA).

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στους νικητές κάθε κατηγορίας.

  • Juicy or Hazy India Pale Ale: Beezer — Old Irving Brewing Company, Chicago, Illinois.
  • Hazy Imperial India Pale Ale: Jimmy Buffet Ruined My Life — Swells’a Brewing Beer Company, Kill Devil Hills, North Carolina.
  • American-Style India Pale Ale: High 6 — Highland Park Brewery, Los Angeles, California.
  • Experimental India Pale Ale: Kross IPA — Cervecería Kross, Santiago, Chile.
  • Imperial India Pale Ale: Chance Favors the Prepared Mind — Green Cheek Beer Company, Orange, California.
  • New Zealand-Style India Pale Ale: Wannabe Wallaby — Riip Beer Company, Huntington Beach, California.
  • Session India Pale Ale: Micro Blaster — Shred Beer Company, Rocklin, California.
  • West-Coast Style India Pale Ale: Western Standard Time — ISM Brewing & Kitchen, Long Beach, California.

Θα λέγαμε λοιπόν ότι περιμένουμε να δούμε πληθώρα συμμετοχών IPA στο μεγάλο Αμερικανικό φεστιβάλ μπύρας που θα λάβει μέρος στο Ντένβερ του Κολοράντο στις 10-12 Οκτωβρίου και που διοργανώνει η Ένωση Ζυθοποιών.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Καθιερώνεται η μπύρα χωρίς αλκοόλ, στοίχημα η κατάκτηση της γεύσης

Την ραγδαία άνοδο της μπύρας χωρίς αλκοόλ μέσα στην επόμενη δεκαετία προβλέπει έρευνα αγοράς, σύμφωνα με την οποία βασικό «στοίχημα» για τους παίκτες του κλάδου αποτελεί η βελτίωση της γεύσης,

Πώς κατάφερε να ξεχωρίσει το Alea Craft Beer Festival

Σε μία πληθώρα από εκδηλώσεις γύρω από την μπύρα που γίνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας, η ομάδα της Alea Brewing Co. κατάφερε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ διαφορετικό από τα άλλα.

Προτεινόμενα

Η αγάπη για τη Λάρισα έγινε Λόλα

«Το τρίπτυχο που απαιτείται για µια οργανωµένη µικροζυθοποιία είναι πολύ καλός σχεδιασµός, ανάλογη επένδυση και καλή οµάδα. Στη δική µας περίπτωση ο σχεδιασµός του έργου τεχνικά αλλά και η ωρίµανση της ιδέας και του επιχειρηµατικού σχεδίου άρχισε σχεδόν από το 2016» απαντά όταν ερωτάται για τη µυστική συνταγή της επιτυχίας του εγχειρήµατός του ο Γιώργος Πέτρου, συνιδρυτής και διευθύνων σύµβουλος της Ζυθοποιίας Πηνειού.

Την ένωση της ιστορίας με το παρόν επιδιώκει η Ημέρα Διατήρησης της Καπνιστής Μπύρας

Την διάσωση της καπνιστής μπύρας επιχειρεί η εταιρεία Schlenkerla, καθιερώνοντας την 23η Ιουλίου, ως Ημέρα Διατήρησης της Καπνιστής Μπύρας. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία καθώς σηματοδοτεί την ημέρα που κατασκευάστηκε η πρώτη μηχανή ξήρανσης βύνης χωρίς καπνό, η οποία κατέστησε την καπνιστή μπύρα (Rauchbier) είδος προς εξαφάνιση.