Αξιοσημείωτη αύξηση 14% σε επίπεδα ρεκόρ για τις πωλήσεις μη αλκοολούχων μπυρών στην Αγγλία

Κοινοποίηση:

Σε πρωτοφανή για την Μεγάλη Βρετανία ύψη αναμένονται οι πωλήσεις των μη αλκοολούχων μπυρών που υπολογίζονται για το 2024 στις 140 εκατ. πίντες. Το νούμερο αυτό αποτελεί ρεκόρ για το Ηνωμένο Βασίλειο και είναι κατά 14% υψηλότερο από το αντίστοιχο περσινό (120 εκατ. πίντες), όπως δείχνουν τα στοιχεία της ένωσης British Beer & Pub Association..

Με την περίοδο των Χριστουγέννων να πλησιάζει, οι πωλήσεις των μη αλκοολούχων ετικετών στις βρετανικές μπυραρίες αναμένεται να δουν σημαντική άνοδο, ακολουθώντας το παράδειγμα του 2023, όπου το 12% του συνόλου των πωλήσεων πραγματοποιήθηκε κατά την συγκεκριμένη περίοδο. Η ζήτηση για μπύρες με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα αλκοόλ στην Βρετανία διαρκώς αυξάνεται και πλέον το 86% των μπυραριών στο νησί προσφέρουν στους καταναλωτές τις συγκεκριμένες ετικέτες, έναντι μόλις 77,8% το 2019.

Την ανοδική τάση για μπύρες άνευ αλκοόλ κοιτούν να εκμεταλλευτούν και οι μεγάλες δυνάμεις της μπύρας που δραστηριοποιούνται στην βρετανική αγορά, με την Asahi να επιδιώκει να αυξήσει το μερίδιο της στην αγορά των μπυρών χωρίς αλκοόλ κατά 20% μέχρι το 2030. Άξιο αναφοράς είναι ότι στην Αγγλία ως μη αλκοολούχες ετικέτες χαρακτηρίζονται όσες έχουν περιεκτικότητα μέχρι 0,05% ABV, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες το αντίστοιχο ποσοστό είναι στο 0,5%.

Προκειμένου η κατηγορία των μη αλκοολούχων μπυρών να αυξήσει ακόμα περισσότερο το μερίδιο της στην αγορά και για να επιτευχθεί ακόμα περισσότερη καινοτομία, η CEO της British Beer & Pub Association, Emma McClarkin τόνισε ότι πρέπει το ποσοστό της περιεκτικότητας να ευθυγραμμιστεί στο επίπεδο άλλων χωρών. Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο ιδρυτής μιας εκ των κορυφαίων επωνυμιών μη αλκοολούχων μπυρών στην Αγγλία, Lucky Saint, Luke Boase.

Πληροφορίες από Drinks Business

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η κρίση του ζύθου στη Γερμανία οδήγησε σε κλείσιμο την ιστορική Lang-Bräu

Η ιστορική ζυθοποιία Lang-Bräu στη βόρεια Βαυαρία της Γερμανίας κλείνει τις πόρτες της μετά από 172 χρόνια λειτουργίας. Η οικογενειακή ζυθοποιία, που βρίσκεται λιγότερο από μισή ώρα από τα πρώην σύνορα της Ανατολικής Γερμανίας, επέζησε δύο παγκόσμιους πολέμους και την πτώση του Σιδηρού Παραπετάσματος. Τώρα, αντιμετωπίζει το κλείσιμο λόγω των αυξανόμενων οικονομικών πιέσεων και των μεταβαλλόμενων καταναλωτικών συνηθειών των νεότερων γενεών.

Από τον τόπο της και για τον τόπο της παράγεται η πρώτη ευρυτανική μπύρα Carpinus

Η craft σκηνή βρίσκεται σε περίοδο άνθισης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, µε πολλές µικροζυθοποιίες να δηµιουργούνται σε κάθε γωνιά της χώρας. Σε αυτές  ανήκει και η Carpinus, µια µικρή µονάδα παραγωγής ζύθου,  που έχει ως στόχο να αναδείξει τον γαστρονοµικό χαρακτήρα της Ευρυτανίας και που συµµετέχει σταθερά σε όλες τις διοργανώσεις του χώρου.

Αύξηση πωλήσεων και ικανοποιητικές επιδόσεις για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης το 2024

Θετικό ήταν το πρόσημο στο 2024 για τη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Η ελληνική ζυθοποιία πέτυχε μικρή αύξηση ύψους 2,1% των καθαρών εσόδων από τις πωλήσεις της, τα οποία ανήλθαν σε 31.249.376,57 ευρώ, έναντι 30.609.506,27 ευρώ το 2023.

Προτεινόμενα