Frozen Darkness για τις γιορτές προτείνει η νομαδική ζυθοποιία από την Κέρκυρα, Seven Island

Κοινοποίηση:

Μια «σκοτεινή» νότα στις γιορτές φέρνει µε την ετικέτα «Frozen Darkness» η εξωστρεφής νοµαδική µικροζυθοποιία από την Κέρκυρα, Seven Island Brewery. Η δυνατή µαύρη µπύρα παράγεται σε συνεργασία µε την αµερικανική ζυθοποιία Common Dialect Brewing από την Τάµπα της Φλόριντα. Η συνεργασία είναι ένα «προϊόν» µακρόχρονης φιλίας µε τον ζυθοποιό της Common Dialect και προέκυψε από την πρόσφατη επίσκεψη της Seven Island στην Φλόριντα.

Εµπνευσµένη από τα Χριστούγεννα η παχιά δυνατή Imperial Stout έχει µέσα ginger και κανέλα για να θυµίζει lava cake και είναι φτιαγµένη µε εφτά διαφορετικές βύνες. Βράζεται για εφτά περίπου ώρες, ώστε να µείνει µόνο το παχύρευστο ζουµί από τα κριθάρια. Ως Imperial Stout φέρει τη σφραγίδα ποιότητας της Seven Island και ενός εκ των συν-ιδρυτών της, Λευτέρη Μεσηµέρη, που από το 2009 όταν ξεκίνησε την ενασχόληση µε την οικιακή ζυθοποίηση, ήταν ένας από τους πρώτους που ασχολήθηκε µε το συγκεκριµένο τύπο µπύρας, ενώ ακόµα ήταν άγνωστο πεδίο στην εγχώρια σκηνή.

Μπύρα εµπνευσµένη από τη µυθολογία

Αυτή τη στιγµή η µικροζυθοποιία τρέχει την σειρά «Theogony Project», η οποία αποτελείται εξ ολοκλήρου από µεγάλες δυνατές µαύρες µπύρες σε συνεργασία µε µεγάλα ζυθοποιεία, ακολουθώντας, όµως, διαφορετική προσέγγιση και συνταγή από ότι στην «Frozen Darkness» που είναι πιο πολύ µια pastry µπύρα. Τις ετικέτες της σειράς κοσµούν φιγούρες από την ελληνική µυθολογία. Όπως, µας λέει, ο Λευτέρης Μεσηµέρης «Η αρχική ιδέα ήταν να παίξουµε µε τις 12 βασικές θεότητες, όµως και οι συγγενείς των θεών είναι άπειροι».

Στα σκαριά είναι και ένα πρότζεκτ, όπου στις ετικέτες θα φιγουράρουν αρχαία τέρατα της ελληνικής µυθολογίας, χωρίς ακόµα να έχει αποφασιστεί τι είδους µπύρες θα εµπεριέχει, αφού «Τα πράγµατα που µπορούµε να κάνουµε µε την µπύρα είναι άπειρα και δεν θέλουµε να περιοριστούµε».

Μόνιµες ετικέτες της ζυθοποίιας είναι η Citra Crush IPA και η Seven Island Pils, ενώ δίπλα τους θα προστεθούν φέτος µια lager και µια πιο απλή IPA.

Έµφαση στην εξωστρέφεια, και καθιέρωση στην εγχώρια σκηνή

Από όταν η Seven Island ξεκίνησε την επαγγελµατική παραγωγή µπυρών το 2017, ο Λευτέρης Μεσηµέρης και ο Κώστας Πουγάτσιας στράφηκαν στο εξωτερικό, αφού αποφάσισαν να ασχοληθούν µε ιδιαίτερες ετικέτες που δεν ήταν τόσο γνωστές στην Ελλάδα, αλλά και λόγω των οικονοµικών δυσκολιών που περιόριζαν τις οικονοµικές δυνατότητες των εγχώριων καταναλωτών.

Σήµερα, όµως, τα πράγµατα είναι αρκετά καλύτερα. Αυτό φαίνεται και στις φετινές εξαιρετικές επιδόσεις της ζυθοποιίας, που παρότι ξεκίνησε καθυστερηµένα τον Απρίλιο, λόγω προβληµάτων µε το ζυθοποιείο στη Γερµανία που συνεργαζόταν, διανύει την καλύτερη της χρονιά, µε µια αύξηση πωλήσεων περίπου 40%, ενώ για το 2025 υπολογίζεται µια περαιτέρω αύξηση 30-40% που θα φέρει τον τζίρο της σε ποσό µεγαλύτερο από 500.000 ευρώ. Στο µέλλον θα ήθελε να παράξει µπύρες χωρίς αλκοόλ, όταν όµως το αποτέλεσµα θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις τους, αφού «δεν είναι µπύρες οι µη αλκοολούχες που πίνουµε αυτή τη στιγµή, αλλά ένα κριθαρόζουµο µε ανθρακικό».

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις της Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Οι Γερμανοί ζυθοποιοί στρέφονται σε μη αλκοολούχες και παραδοσιακές ετικέτες για να κερδίσουν τους καταναλωτές

Σε μεταβατική φάση βρίσκεται η βιομηχανία ζύθου της Γερμανίας, με τις μη αλκοολούχες μπύρες και ετικέτες με ιστορία και παράδοση, όπως αφιλτράριστες Zwickel ή θολές Kellerbier να είναι αυτές που κερδίζουν το ενδιαφέρον των εγχώριων καταναλωτών. Κυριότερος λόγος για αυτήν την αλλαγή είναι ότι η εγχώρια κατανάλωση πέφτει, με τους Γερμανούς ζυθοποιούς να αναγκάζονται να ακολουθήσουν τις νέες παγκόσμιες τάσεις.

Προτεινόμενα