Σε premium και μη αλκοολούχες ετικέτες επενδύουν κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας μπύρας

Κοινοποίηση:

Στις πολυτελείς και τις μη αλκοολούχες ετικέτες επενδύουν οι κολοσσοί της βιομηχανίας της μπύρας, Heineken και Molson Coors προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες τάσεις της αγοράς και στην αλλαγή στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Αμφότερες οι εταιρείες στις οικονομικές τους καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες εξέφρασαν ξεκάθαρα την πρόθεση τους να δώσουν περισσότερη έμφαση στις πιο ακριβές ετικέτες τους βλέποντας τις συνολικές πωλήσεις της βιομηχανίας να πέφτουν. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα οι πωλήσεις μπύρας του περασμένου έτους μειώθηκαν κατά 2,9% σύμφωνα με στοιχεία της αλυσίδας τραπεζών TD Cowen.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Molson Coors, Gavin Hattersley, σε σχόλια του στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας υπογράμμισε ότι ο αμερικανικός κολοσσός έκλεισε τέσσερις επωνυμίες craft ετικετών που σημείωσαν χαμηλές επιδόσεις προκειμένου να δώσει περισσότερη έμφαση στα κορυφαία brands της, όπως η Blue Moon.

Με τη σειρά της, η Heineken επιδιώκει να επεκτείνει τη γκάμα προϊόντων της πέρα από τις παραδοσιακές της ετικέτες, δίνοντας περισσότερη έμφαση στις premium μπύρες και στις μη αλκοολούχες ετικέτες, με τις πωλήσεις της Heineken 0.0 να αυξάνονται ταχύτερα από αυτές της παραδοσιακής Heineken, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η Wall Street Journal.

Η δεύτερη κορυφαία ζυθοποιία από άποψη πωλήσεων παγκοσμίως ανακοίνωσε αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά 8,3% το 2024, με τα καθαρά έσοδα να μειώνονται κατά 1,8%.

Ο Dolf van den Brink, Διευθύνων Σύμβουλος της Heineken, δήλωσε στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου τόνισε ότι η εταιρεία πιστεύει ότι η επένδυση σε πιο ακριβές ετικέτες και οι επενδύσεις στην ψηφιακή τεχνολογία μπορούν να τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τα προβλήματα της κατηγορίας το επόμενο έτος.

Σε σημείωμά του προς τους επενδυτές, ο αναλυτής της Bank of America, Andrea Pistacchi, τόνισε ότι η στρατηγική της εταιρείας που παρουσιάστηκε στις οικονομικές της καταστάσεις ήταν καθησυχαστική και έτυχε καλής υποδοχής μετά από συνεχόμενα απογοητευτικά αποτελέσματα.

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Η Alea Brewing παντρεύει μπύρα και επιστήμη

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδυάζει μπύρα και επιστήμη ετοιμάζει η Alea Brewing Co. την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αστροφυσικής του ΕΚΠΑ.

Μια νέα Belgian Blonde Ale ετικέτα παρουσίασε η σαμιώτικη μικροζυθοποιία Samos Beer

Μια νέα Belgian Blonde Ale συνταγή με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,5% παρουσιάζει η μικροζυθοποιία Samos Beer. Ο λόγος για την «Καρβούνης» που οφείλει το όνομα της στο ομώνυμο βουνό της Σάμου και διακρίνεται από αρώματα πιπεριού, λουλουδιών και ώριμου αχλαδιού∙ ελαφριά γεύση αλλά γεμάτη χαρακτήρα, ξηρή, με καθαρή, τραγανή επίγευση.

Προτεινόμενα

Απόλυτος σταθμός της craft μπύρας το 5ο Peloponnese Beer Festival στην Καλαμάτα τον Αύγουστο

Επιστρέφει για 5η φορά το φεστιβάλ «σταθμός» για την ελληνική craft σκηνή Peloponnese Beer Festival που θα διεξαχθεί στο Πάρκο Δυτικής Παραλίας (Κυκλ. Αγωγής) στην Καλαμάτα μεταξύ 1ης και 3ης Αυγούστου.