Επενδύει στις ανακυκλώσιμες συσκευασίες η Heineken, εντάσσεται στο δίκτυο του ιδρύματος Ellen MacArthur

Κοινοποίηση:

Η Heineken εντάχθηκε στο δίκτυο του ιδρύματος Ellen MacArthur σε μια προσπάθεια να προωθήσει τη χρήση ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Στα πλαίσια της συνεργασίας τους οι δύο πλευρές θα μοιραστούν την εμπειρία τους και θα δημιουργήσουν οδηγίες που θα επιτρέψουν στη βιομηχανία του ζύθου την ευρύτερη υιοθεσία ανακυκλώσιμων μοντέλων συσκευασίας.

Η συνεργασία αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της στρατηγικής «Brew a Better World» της Heineken, μέσω της οποίας ο ολλανδικός κολοσσός της μπύρας θέτει ως προτεραιότητα να μειώσει την εξάρτηση από νέα υλικά, και να περιορίσει τα απόβλητα και τις εκπομπές άνθρακα. Ακόμα, η σύμπραξη Heineken και του Ιδρύματος Ellen MacArthur, συμβαδίζει με τα ευρήματα της έκθεσης Global Commitment» του δεύτερου, βάσει της οποίας το 64% των επωνυμιών και των μεταπωλητών έχει προχωρήσει στο λανσάρισμα πιλοτικών επαναχρησιμοποιημένων συσκευασιών.

Στόχος της Heineken είναι να αυξήσει τον όγκο ανακυκλώσιμων συσκευασιών που χρησιμοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο και να δημιουργήσει εμπορικά βιώσιμο μοντέλα που να υποστηρίζουν την κυκλική οικονομία. Αναφορικά με τη συνεργασία, η υπεύθυνη εταιρικών υποθέσεων της Heineken, Joanna Price, τόνισε ότι «Ως ηγέτιδα δύναμη στο χώρο της παγκόσμιας ζυθοποιίας, αναγνωρίζουμε ότι η συνεργασία εντός της βιομηχανίας είναι κομβική για να επιτευχθεί μια συστημική αλλαγή προς τη χρήση επαναχρησιμοποιούμενων συσκευασιών. Η συνεργασία μας με το Ίδρυμα Ellen MacArthur είναι κρίσιμη, λόγω της ικανότητας τους να ενώσει ηγέτες της βιομηχανίας, κυβερνήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές αλλαγές».

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του τμήματος πλαστικών και οικονομικών του Ιδρύματος Ellen MacArthur, Rob Opsomer, επεσήμανε ότι είναι κομβική η επέκταση της χρήσης ανακυκλώσιμων συσκευασιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ρύπανσης από συσκευασίες, ενώ υπογράμμισε ότι το ζήτημα μπορεί να λυθεί μόνο μέσω της συνεργασίας και όχι από μεμονωμένους οργανισμούς.

Πληροφορίες από ESM Magazine

 

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Όλα τα κιλά και τιμή 21 λεπτά το για το κριθάρι ανακοίνωσε η ΒΕΡΓΙΝΑ

Το σύνολο της φετινής παραγωγής, για όλα τα κιλά που παραδίδει ο παραγωγός, και στην προσυμφωνημένη τιμή των 21 λεπτών ανά κιλό, που τυγχάνει και η καλύτερη τιμή στην αγορά, θα απορροφήσει και φέτος η ΒΕΡΓΙΝΑ από τους παραγωγούς βυνοποιήσιμου κριθαριού, με τους οποίους συνεργάζεται στο πλαίσιο του μοντέλου της συμβολαιακής καλλιέργειας, χωρίς πλαφόν στα παραδοτέα κιλά. Η μέση στρεμματική απόδοση ανήλθε στα 470 κιλά ανά στρέμμα, «σημαντική επίδοση» όπως προσδιορίστηκε  από τον επικεφαλής Γεωπόνο της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε. (ΒΕΡΓΙΝΑ) κ. Χ. Αραμπατζόγλου.

Οι δασμοί Τραμπ γκρεμίζουν τις πωλήσεις του αμερικανικού κολοσσού της μπύρας Constellation Brands

Υποτονικές πωλήσεις, χαμηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, σημείωσε ο κολοσσός της μπύρας Constellation Brands στο α’ τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Ο όμιλος αποδίδει τις χαμηλές τις πτήσεις κυρίως στις πολιτικές δασμών του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ στο αλουμίνιο και τις εισαγωγές μπύρας.Πιο συγκεκριμένα, η Constelation Brands σημείωσε πωλήσεις ύψους περίπου 2,14 δισ. ευρώ, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για πωλήσεις 2,167 δισ. ευρώ στο τρίμηνο που τελείωσε στις 31 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Νέα εκδοχή για την πειραματική ετικέτα«Κάψα» της Ζυθοποιίας Αναστασίου»

Μια νέα εκδοχή της πειραματικής και περιορισμένης παραγωγής «Κάψα» λανσάρει η Ζυθοποιία Αναστασίου. Η «Κάψα» είναι μια πικρή και ταυτόχρονα καυτερή West Coast I.P.A. με περιεκτικότητα αλκοόλ 6,3%. Δημιουργείται με συνδυασμό φρέσκων αμερικάνικων λυκίσκων cascade, citra, Simcoe και ένα μείγμα καυτερών πιπεριών.

Προτεινόμενα

Σε premium και μη αλκοολούχες ετικέτες επενδύουν κολοσσοί της παγκόσμιας βιομηχανίας μπύρας

Στις πολυτελείς και τις μη αλκοολούχες ετικέτες επενδύουν οι κολοσσοί της βιομηχανίας της μπύρας, Heineken και Molson Coors προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις νέες

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αυξάνει το κοινωνικο-οικονομικό της αποτύπωμα, στους μοχλούς η «Έξυπνη Σπορά»

Ανάπτυξη 85% σημείωσε την τριετία 2021-2024 η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με 763 εκατ. ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία και επιρροή σε 37.000 θέσεις εργασίας σύμφωνα με τη νέα Μελέτη Κοινωνικο-Οικονομικού Αντικτύπου της για το 2024.

Σε νέα μονάδα παραγωγής μπύρας στο Μεξικό αξίας άνω των 2 δισ. επενδύει η Heineken

Το έργο, το οποίο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας στο Μεξικό τα τελευταία χρόνια, ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της προέδρου της χώρας, Claudia Sheinbaum.

Αισιόδοξοι παρά την πολιτική δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι κολοσσοί της ευρωπαϊκής μπύρας

Αισιόδοξοι ότι θα ακολουθήσουν τροχιά ανάπτυξης παρά την απειλή των δασμών των ΗΠΑ παραμένουν οι μεγαλύτεροι παραγωγοί μπύρας της Ευρώπης, έπειτα από τις ικανοποιητικές τους αποδόσεις στο α’ τρίμηνο του 2025.