Χαμηλότερη περιεκτικότητα αλκοόλ θα έχει από τις 25 Φεβρουαρίου η επωνυμία της Heineken, Sol. Πιο συγκεκριμένα, το κορυφαίο brand θα έχει 3,4% ABV, έναντι 4,2% που είχε μέχρι σήμερα.
Η κορυφαία επωνυμία αποκτήθηκε από την Heineken το 2010 έναντι 5,7 δις ευρώ από την μεξικανική εταιρεία Fomento Economico Mexicana Sab (FEMSA) και πλέον παράγεται στο Zoeerwoude της Ολλανδίας.
Ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση είναι τα αυξημένα κόστη που αντιμετωπίζει ο κλάδος, γεγονός που έχει οδηγήσει πολλές παραγωγούς να μειώσουν την περιεκτικότητα αλκοόλ πολλών αγαπημένων επωνυμιών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η ετικέτα Hophead της Asahi, με την κορυφαία ασιατική ζυθοποιία να χαμηλώνει την περιεκτικότητα αλκοόλ της σε 3,4% έναντι 3,8% όπου βρισκόταν προηγουμένως. Μειώνοντας την ποσότητα αλκοόλ οι εταιρείες προσπαθούν να αποφύγουν τους δασμούς που επιβάλλονται σε μπύρες υψηλής περιεκτικότητας. Ακόμα και η κορυφαία παραγωγός παγκοσμίως από άποψη πωλήσεων, Ab InBev προχώρησε το τελευταίο διάστημα σε μείωση της αλκοολικής περιεκτικότητας της επωνυμίας Stella Artois.
Υπενθυμίζεται ότι η Heineken περιμένει εντός 2025 μια αύξηση των εσόδων της μεταξύ 4% και 8%, παρότι βλέπει μικρότερη ζήτηση από τους Ευρωπαίους καταναλωτές.