Με ρεκόρ συμμετοχών έρχεται στις 9 Μαΐου η απονομή των βραβείων Greek Beer Awards 2025

Κοινοποίηση:

Με 130 και πλέον συμμετοχές από Ελλάδα, Μεσόγειο, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο διεθνής διαγωνισμός ζύθου Greek Beer Awards 2025, ο οποίος διοργανώνεται από το 2017, επιβεβαιώνει τη διαρκή ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού τόσο των ελληνικών μικροζυθοποιείων όσο και των ξένων.

Η φετινή αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα, με διευρυμένη κριτική επιτροπή διεθνούς κύρους. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την τεχνική διεύθυνση του Ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου Maurizio Maestrelli.

Ο αριθμός των συμμετοχών, που παρουσιάζει σταθερή ανοδική τάση από την ίδρυση του θεσμού, κατατάσσει τα Greek Beer Awards ανάμεσα στους ανερχόμενους διαγωνισμούς του είδους στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και φέτος, συγκέντρωσε η συμμετοχή των κριτών στο πρόγραμμα “Judges Experiences”, που ανέδειξε τη δυναμική του ζυθοτουρισμού και οινοτουρισμού στις περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, επισκεπτόμενοι τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις, όπου ανταλλάξαν απόψεις και δοκίμασαν ελληνικά προϊόντα.

Η τελετή απονομής των Greek Beer Awards θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2025 στην Αθήνα, στις 7μμ, στο πλαίσιο του World of Beer Festival, σε έναν από τους πλέον διαδεδομένους χώρους πολιτισμού και καινοτομίας, το INNOVATHENS της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα του της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνό-Ιταλικού Επιμελητηρίου. Τα Greek Beer Awards διοργανώνονται από τη BeerBartender.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Στην πρώτη 3άδα των βραβείων καινοτομίας EWWR η Golden Ale της Ζυθοποιίας Αναστασίου

Στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών βραβείων για καινοτόμες προσπάθειες μείωσης απορριμμάτων EWWR βρίσκεται η μπύρα «Golden Ale» της Ζυθοποιίας Αναστασίου, η οποία ζυθοποιήθηκε με υπολείμματα ψωμιού της έτερης εταιρείας του Χαλανδρίου Bread BC. Η τελική επιλογή των νικητών θα γίνει στο Leeuwarden  της Ολλανδίας στις 12 Ιουνίου.

Προτεινόμενα

Στα 446 κιλά με 10% πρωτεΐνη οι μέσες αποδόσεις στο κριθάρι της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε

Ποιοτικά άριστο και με καλές αποδόσεις -παρά την παρατεταμένη ανομβρία- είναι φέτος το βυνοποιήσιμο κριθάρι που παρέλαβε συμβολαιακά η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., με τον απολογισμό της εταιρείας να κάνει λόγο για εξαιρετική πρώτη ύλη παρά την δύσκολη καλλιεργητική περίοδο (2023/24) .