Με ρεκόρ συμμετοχών έρχεται στις 9 Μαΐου η απονομή των βραβείων Greek Beer Awards 2025

Κοινοποίηση:

Με 130 και πλέον συμμετοχές από Ελλάδα, Μεσόγειο, Ανατολική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ο διεθνής διαγωνισμός ζύθου Greek Beer Awards 2025, ο οποίος διοργανώνεται από το 2017, επιβεβαιώνει τη διαρκή ανάπτυξη του κλάδου της ζυθοποιίας και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού τόσο των ελληνικών μικροζυθοποιείων όσο και των ξένων.

Η φετινή αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα, με διευρυμένη κριτική επιτροπή διεθνούς κύρους. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε, για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την τεχνική διεύθυνση του Ιταλού συγγραφέα και δημοσιογράφου Maurizio Maestrelli.

Ο αριθμός των συμμετοχών, που παρουσιάζει σταθερή ανοδική τάση από την ίδρυση του θεσμού, κατατάσσει τα Greek Beer Awards ανάμεσα στους ανερχόμενους διαγωνισμούς του είδους στη Μεσόγειο και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, και φέτος, συγκέντρωσε η συμμετοχή των κριτών στο πρόγραμμα “Judges Experiences”, που ανέδειξε τη δυναμική του ζυθοτουρισμού και οινοτουρισμού στις περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, επισκεπτόμενοι τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις, όπου ανταλλάξαν απόψεις και δοκίμασαν ελληνικά προϊόντα.

Η τελετή απονομής των Greek Beer Awards θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2025 στην Αθήνα, στις 7μμ, στο πλαίσιο του World of Beer Festival, σε έναν από τους πλέον διαδεδομένους χώρους πολιτισμού και καινοτομίας, το INNOVATHENS της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα του της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνό-Ιταλικού Επιμελητηρίου. Τα Greek Beer Awards διοργανώνονται από τη BeerBartender.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διοργάνωση μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Παρέμεινε σταθερή η παραγωγή μπύρας των κορυφαίων ζυθοποιίων το 2024

Περίπου 1, 638 δισ. εκατόλιτρα παρήγαγαν το 2024 οι 40 κορυφαίοι παραγωγοί μπύρας παγκοσμίως, σύμφωνα με την έκθεση αγοράς της γερμανικής εταιρείας εμπορίας λυκίσκων BarthHaas για την περίοδο 2024/25. Ο όγκος αυτός είναι κατά 0,6% χαμηλότερος από τον αντίστοιχο περσινό (1,648 δισ. εκατόλιτρα).

Χαμηλές πτήσεις για την Carlsberg στο α’ εξάμηνο 2025, προβλέψεις για ετήσια άνοδο κερδών 3-5%

Η Carlsberg δεν πέτυχε τους στόχους της για τα εξαμηνιαία κέρδη και τον όγκο πωλήσεων. Παράλληλα, ο κολοσσός της μπύρας προειδοποίησε ότι δεν αναμένει βελτίωση του καταναλωτικού περιβάλλοντος για το υπόλοιπο του 2025.

Προτεινόμενα

Στα 446 κιλά με 10% πρωτεΐνη οι μέσες αποδόσεις στο κριθάρι της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης Α.Ε

Ποιοτικά άριστο και με καλές αποδόσεις -παρά την παρατεταμένη ανομβρία- είναι φέτος το βυνοποιήσιμο κριθάρι που παρέλαβε συμβολαιακά η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., με τον απολογισμό της εταιρείας να κάνει λόγο για εξαιρετική πρώτη ύλη παρά την δύσκολη καλλιεργητική περίοδο (2023/24) .

Σε νέα τοποθεσία μεταφέρεται η σερραϊκή μικροζυθοποιία Siris Craft Brewery για ενίσχυση τοπικής ταυτότητας

Η Siris Craft Brewery, η craft ζυθοποιία από τις Σέρρες που υπογράφει την Voreia, προχωρά σε ένα νέο σημαντικό κεφάλαιο: Η παραγωγή μεταφέρεται σε νέα τοποθεσία – ακόμη πιο κοντά στον αστικό ιστό της πόλης, και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ Εθνικής Οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης, 62100, Σέρρες.

Απαραίτητο σταθερό θεσμικό πλαίσιο για ανάπτυξη επιχειρήσεων τονίζει η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης

Στην ανάγκη για ύπαρξη ενός σταθερού θεσμικού πλαισίου και της ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με ευρωπαϊκά εργαλεία χρηματοδότησης, τα οποία θα ενισχύσουν την δυναμική και την ανάπτυξη της ΑΜΘ στάθηκε ο Οικονομικός Διευθυντής της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, Χρήστος Μπούκας, στην ημερίδα «Συνεργασία στην Πράξης».