Παράγει αξία για την ΑΜΘ η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας

Κοινοποίηση:

Τις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης μαζί με την ομάδα Αντιδημάρχων του την Πέμπτη 29 Μαΐου. Στο επίκεντρο της επίσκεψης ήταν η συζήτηση για μελλοντικές συνέργειες σε όλα τα επίπεδα, στον τομέα του τουρισμού, της γαστρονομίας και ανάδειξης τοπικών προϊόντων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας και βιώσιμης ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε στις γραμμές παραγωγής της ζυθοποιίας, το υπερσύγχρονο ζυθοποιείο και βυνοποιείο, τους χώρους συσκευασίας και αποθήκευσης, καθώς και στους νέους αυτοματισμούς που εφαρμόζονται πλέον στο εργοστάσιο. Ενημερώθηκε από τον Διευθυντή  εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας  της εταιρείας, κ. Νικόλαο Μπήλιο, για την πορεία της επιχείρησης, τις εξαγωγικές της δραστηριότητες και τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζει στην παραγωγή της μπίρας Βεργίνα.

Ο Δήμαρχος κ. Ζαμπούκης δήλωσε:

«Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης αποτελεί πρότυπο υγιούς επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας. Ως Δήμος, στηρίζουμε έμπρακτα κάθε προσπάθεια που ενισχύει την τοπική οικονομία και προβάλλει τη Θράκη διεθνώς όπως η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με τα εξαιρετικά προϊόντα της, την μπίρα Βεργίνα, το τσάι Tuvunu και τη Βύνη Θράκης που τοποθετεί την Ελλάδα στο χάρτη παραγωγών και εξαγωγών βύνης στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που τέτοιες ελληνικές εταιρείες βρίσκονται δίπλα μας, επενδύουν στην περιοχή μας, δημιουργώντας παραγωγικές θέσεις εργασίας, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγροτικό τομέα και ενισχύοντας την ελληνική οικονομία με τολμηρά βήματα προς το μέλλον».

Ο κ. Νικόλαος Μπήλιος δήλωσε:

«Μαζί προχωράμε δυναμικά για το καλύτερο μέλλον της περιοχής μας, παράγοντας αξία για τον τόπο μας. Ενημερώσαμε τον αγαπητό Δήμαρχο για την ιστορία της εταιρείας μας, το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο που συνεχώς διευρύνεται και ενισχύεται καθώς και για τα επενδυτικά μας σχέδια για την Θράκη. Η συμπόρευση και η σχέση που έχουμε διαμορφώσει με την τοπική κοινωνία αντανακλάται στη συγκινητική ζήτηση των προϊόντων μας. Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης έχει αναδειχθεί σε πυλώνα περιφερειακής ανάπτυξης σε τοποθεσία γεωπολιτικής σημασίας. Συνεισφέρουμε στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα με την καλλιέργεια πάνω από 30.000 στρέμματα κριθαριού ετησίως στην Ροδόπη και τον Έβρο  με συμβολαιακή γεωργία, ενισχύοντας την περιοχή μας με παραγωγικές θέσεις εργασίας εξάγοντας τα προϊόντα μας σε διεθνείς αγορές. Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης χτίζει αξία, δημιουργεί προοπτικές και εμπνέει το όραμα ότι κάθε επιτυχία είναι το σημείο εκκίνησης για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Συνεχίζει με τόλμη και την αφοσίωση των ανθρώπων της, προσφέροντας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία ένα θετικό αποτύπωμα που μένει ανεξίτηλο».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της ιστορίας και της πορείας της Ζυθοποιίας Μακεδονίας Θράκης, ενώ ακολούθησε γευσιγνωσία των προϊόντων της, με ιδιαίτερη έμφαση στις νέες σειρές craft και Premium μπίρας που έχουν ήδη αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις.

 

Κοινοποίηση:
Προτεινόμενα

Νέα παρτίδα της New England IPA ετικέτας «Στέντωρ» από την Ζυθοποιία Αναστασίου

Νέα παρτίδα της New England IPA ετικέτας «Στέντωρ» ανακοίνωσε η  Ζυθοποιία Αναστασίου σε συνεργασία με τη μικροζυθοποιία Χίου. Η «Στέντωρ» είναι μια ζουμερή, χυμώδης New England IPA με περιεκτικότητα αλκοόλ 6%, και εξαιρετικό μείγμα λυκίσκων.

Προτεινόμενα

Η Birra Moretti εκθρόνισε την Carling ως κορυφαία βαρελίσια μπύρα στην Αγγλία

Η Ιταλική θυγατρική της Heineken, Bira Moretti, εδραιώνεται ως η κορυφαία βαρελίσια μπύρα στην Αγγλία, αρπάζοντας τα «σκήπτρα» από την Carling, έπειτα από την αύξηση των πωλήσεων της κατά 9,6% στο τελευταίο τρίμηνο του 2024, γεγονός που μεταφράζεται σε 246,7 εκατομμύρια λίρες, όπως αναφέρει η αναλυτική εταιρεία CGA.

Διπλωματικές αρχές του ECDC Club υποδέχθηκε η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης, στόχος η εξωστρέφεια

Πολυμελή αντιπροσωπεία εμπορικών ακολούθων και διπλωματικών αρχών-μελών του ECDC Club από διάφορες χώρες υποδέχθηκε την Πέμπτη 22 Μαΐου η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης. Στόχος της επίσκεψης ήταν η υποστήριξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς και η διείσδυση σε νέες αγορές.

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης συγκέντρωσε τα βλέμματα στο World of Beer Festival

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης με πρωταγωνιστή τη Βεργίνα ήταν μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στο World of Beer Festival που έλαβε χώρα στην Τεχνόπολη το τριήμερο 9-11 Μαΐου. Το περίπτερο της εταιρείας μαγνήτισε τα βλέμματα και απέδειξε πως αποτελεί μια από τις πρωτοπόρους δυνάμεις της εγχώριας βιομηχανίας ζύθου.

H Βεργίνα Alcohol Free στο πλευρό των δρομέων του 5ου Νυχτερινού Αγώνα Θράκης

Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης Α.Ε με την ΒΕΡΓΙΝΑ alcohol free έδωσε δυναμικό «παρών» ως επίσημος Χορηγός του 5ου Νυχτερινού Αγώνα Θράκης – Thrace Night Run, ενισχύοντας έμπρακτα τις αξίες της ομαδικότητας, της ευγενούς άμιλλας και της υγείας.  Η ΒΕΡΓΙΝΑ  alcohol free στάθηκε περήφανα στο πλευρό των δρομέων και τους ξεδίψασε ως επίσημος χορηγός του αγώνα, με την ελεύθερη από τη φύση της δυναμική και την καινοτόμο συνταγή της που την καταστούν ισοτονική.